Aktivni odmor

Big Game fishing u Jezerima

This post is also available in: English

Jezerski dani mora 2014
IGRA ZA VELIKE DEČKE

Murter/ Jezera / 24.-27.09.

Na Big Game Fishing dolaze „veliki” dečki loviti veliku ribu . To više nije igra, ovdje stvari postaju ozbiljne, a iskustvo promatranja nezaboravno.Najbolji ribolovci svijeta okupljaju se u Jezerima kako bi se obračunali u sprotskom lovu na veliku ribu. Lov traje tjedan dana za vrijeme kojih se sve naravno odvija u znaku ribe, a od ulova se upriliči prava gozba.Klasičan big game fishing odvija se na otvorenom moru, na način da se panulaje (poteže udica) ili hrani riba (baca se u more mješavina hrane koja privlaći ribu). Svako mašta o tome da ulovi veliku ribu, ali big game fishing je nepredvidljiv do samog kraja. Morate se naoružati strpljenjem i spremnošću na akciju!

Jezerski dani mora 2014 5JEZERA – mjesto srca mog

Jezera su smještena na jugoistočnoj strani otoka Murtera. Jezera su uvučena u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima. Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova. Mjesto broji 960 stanovnika. Idilična slika ovog mjesta ljeti postaje atraktivna turistička razglednica iz mašte a na jesen oživljava stotinama boja mora i prirode koja svakog gosta začara mirisom bora lavande i ružmarina.

Jezerski dani mora 2014 1

Smokve, loza, maslina, mendule, murve i bršljani stopljeni su na ovom otoku sa domaćinima koji se trude mjesto ostaviti autentičnim jadranskim biserom, vjerno čuvajući tajne ovog kraja. Posjeta Jezerima u jesenskom smiraju stoga je doživljaj koji se ne može ničime platiti. Dopustite ljetu na zalasku da vam ispriča najljepšu jesensku priču o mjestu okupanom svim bojama prirode.

tzjezera.hr

This post is also available in: English