Aktualno

Jezerska rapsodija u rujnu

This post is also available in: English

DSC_0190

ZABAVA NA OTOKU MURTERU NASTAVLJA SE I U RUJNU

Jezerski dani mora okupljaju staro i mlado, a bogato osmišljen program traje do kraja rujna zaključno sa Big game fishingom. Ljeto je u Jezerima tako je prepuno posebne arome i Big game fishing okuplja natjecatelje iz cijelog svijetaštiha koji se izmjenjuje kroz kulturu, zabavu i sport, a u istoj atmosferi nastavljamo i u rujnu.

Jezerski dani mora 2014

Big game fishing okuplja natjecatelje iz cijelog svijeta

U ponedjeljak 09. rujna u Jezerima na otoku Murteru slavi se Dan Jezerana i blagdan Male Gospe. Slavlje traje cijeli dan, a započinje u jutarnjim satima misnim slavljem u župnoj crkvi Gospe od zdravlja. U 19:00 h kreće mimohod i nastup KUD – a “Koledišće” kroz Selo do Mora. Večer se nastavlja s pravim dalmatinskim ugođajem uz nastup klape.

HPIM2421

Vođene načelom “ za svakog po nešto”, jezerske manifestacije prikazuju tradicijske vrednote mjesta sa folklorom, rukotvorinama, oživljavanjem prošlog naslijeđa, uz neizostavne koncerte klasične glazbe i likovnih izložbi.

woro_kroatien_201408_ (185)

Zabavno – športski sadržaji baziraju se na malonogometnim turnirima za djecu i odrasle, regatama brodova, a kruna svega je Međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu – Big Game Fishing koje okuplja oko 60 ekipa iz čitavog svijeta.

Jezerski dani mora 2014 7

Kulturno zabavni program čine priredbe: Kako su živili i feštali naši stari, ribarska fešta, fešta o’smokav… ako vas zanima dio prošlosti, sačuvano kulturno naslijeđe i rukotvorine Jezerana, možete posjetiti zavičajnu izložbu u crkvici Sv.Ivana Trogirskog.

Sva događanja prati atraktivna gastronomska ponuda u kojoj su jezerani najveći majstori.

Jezerski dani mora 2014 6

Najava

Kreativnosti neće nedostajati ni u rujnu kada se spremaju čak 3 velike manifestacije od kojih izdvajamo;

08.09. (ponedjeljak), 20,30 h – FEŠTA MALE GOSPE – DAN JEZERANA
24.09. – 27.09. – BIG GAME FISHING – Me
đunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu – AKVATORIJ JEZERA I OTOKA MURTERA
27.09.(subota) – 20.00 h – OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA TURIZMA – TRG JEZERANA

Jezerski dani mora 2014 5

JEZERA – mjesto srca mog

Jezera su smještena na jugoistočnoj strani otoka Murtera. Jezera su uvučena u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima. Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova. Mjesto broji 960 stanovnika. Idilična slika ovog mjesta ljeti postaje atraktivna turistička razglednica iz mašte a na jesen oživljava stotinama boja mora i prirode koja svakog gosta začara mirisom bora lavande i ružmarina.

Jezerski dani mora 2014 1

Smokve, loza, maslina, mendule, murve i bršljani stopljeni su na ovom otoku sa domaćinima koji se trude mjesto ostaviti autentičnim jadranskim biserom, vjerno čuvajući tajne ovog kraja. Posjeta Jezerima u jesenskom smiraju stoga je doživljaj koji se ne može ničime platiti. Dopustite ljetu na zalasku da vam ispriča najljepšu jesensku priču o mjestu okupanom svim bojama prirode.

tzjezera.hr

Sponzorirani članak

This post is also available in: English