Aktualno

Posjetite Bašku Vodu – pomladite se u zagrljaju planine i mora!

4.0.1

Priuštite si luksuz privatnosti, idile i spokoja!

“Da možemo birati ljetovanje iz snova, ljetovali bi izuzeti od gužve i  vreve u najljepšoj Dalmatinskoj destinaciji – Baškoj Vodi, isključivo rane jeseni ili kasnog proljeća, uživali u najljepšem zalasku sunca na svijetu i zapanjujućem pogledu s Biokova, kojem je svaki dodatni argument suvišan!” – ovo je samo jedan od tisuće komentara oduševljenih turista, na svjetskom travel portalu Tripadvisor-u,  koji su posjetili Bašku Vodu i uvijek joj se iznova vraćaju.

Baška Voda 11

Blagoslovljena jedinstvenom pozicijom, u Baškoj Vodi se pretapaju okusi mora i planine, svojim stanovnicima i posjetiteljima bespogovorno desetljećima  servira raskošnu platu najljepšeg ambijenta.
Ispod planine Biokovo, smjestila se Baška voda, raj za sve željne krepkog odmora i brzog pomlađivanja a  zašto smo uvjereni u blagotvorne učinke naše klime na vaše zdravlje, ne treba čak ni nadugo obrazlagati, dovoljno je da bacite pogled na ove podatke:

baška voda

Prosjeci mjesečnih temperatura su: u srpnju: – zrak 24, 3 C °, – more 25, 1 C ° a u siječnju: – zrak 8, 3 C °, – more 13, 5 C °. Baška Voda  ima preko 2.700 sunčanih sati godišnje i nalazi se u jednom od najosunčanijih područja sjevernoga Mediterana. U prosjeku, preko 40 dana godišnje temperature zraka su iznad 30 C °, a samo 7 dana ispod 0 C °.

klapa-basca-900x771

Iako je smještena u podnožju Biokova, rijetko će vas iznenaditi sniježnim pokrivačem ali ne brinite, možete se kupati u toplom moru negdje krajem proljeća i ujedno uživati u pogledu na snijeg s vrha Biokova. Grijat će vas more koje će već biti dovoljno toplo, a zdravi i vitalni zrak s Biokova će vas doslovno ozdraviti.
Naša geografska pozicija je takva da od nas možete odabrati neke od najatraktivnijih točaka južne i srednje dalmatinske ponude, te se uputiti na atraktivne izlete ka Vrgorcu, Slapovima Krke, Kanjonu Cetine, Solinu, Trogiru, Braču, Splitu...nelak izbor je na vama.

baska-voda6-b

Ako ste aktivni turist i odmor vam odavno nije sinonim za izležavanje, već za extra snaženje duha i tijela – onda ste na pravom mjestu.

REKREACIJA I SPORT U BAŠKOJ VODI

Ponuda sportskih aktivnosti je brojna i  na ovom mjestu nabrojit čemo samo dio:
Nogomet – tenis – rukomet – mali nogomet – košarka – boćanje – plažna odbojka – parasailing – brdski biciklizam – šetnje – paragliding – planinarenje – slobodno penjanje – jedrenje na dasci – skijanje na moru – brodice s i bez motora – pedaline – vodeni skuteri – škola ronjenja – dječja igrališta – trampuline.

tempet_makarska_rooms_apartments_hotels_horizont_baska_voda_13
Hotel Horizont – Baška Voda

Wellness: Na mjestu gdje se ćete pomladiti duh i tijelo, očekuje vas odličan wellness, samo je potrebno izabrati željeni termin i tretman. Putovanje u SPA idilu može započeti.

Wellness-programi-u-Hotelu-Horizont-Baška-Voda--28

BAŠKA VODA NUDI PRAVI GASTRO DOŽIVLJAJ DALMACIJE

Na putu gdje se isprepliću vjetrovi s planine, morske kapljice sa sunčanim odsjajima, rekracija uz SPA odabir po mjeri, lako se ogladni. Baška voda je mjesto majstorske kuhinje i gastronomije, a mi smatramo da nema ljepšega nego kad se u rujanskom smiraju i izostanku ljetne gužve razlijegnu mjestom pikantne arome, mirisi domaće kuhinje i  vrhunskih gastro doživljaja.

fritule

Fritule, Biokovska peka, glasovita pašticada, brujet od škarpine.. samo su dio gastro ponude koje će vam u podsezoni domaćini pripremati s posebnom koncentracijom i ljubavlju te Vam učiniti boravak rajskim.

_3CB3819 x

Jer je sve podređeno gostu a bablje ljeto kroz svoju nostalgičnu ljepotu učini boravak preostalim turistima  takav da u teškoj sjeti odlaze na avion,  žaleći što božanski mir i ljepota podneblja im nije dostupna češće.

1535497_783432208343622_5106007425221825177_n

Baškovoško lito
A tu je i  Baškvoški raspored događanja kojim se pokazuje da je općina Baška Voda itekako živahna kroz rujan i  listopad. Provjerite ima li među ovim događajima nešto i  vama zanimljivimo, te nas posjetite!

RUJANSKA DOGAĐANJA

8.09. PON 20:30 Baška Voda, crkva – Koncert povodom Male Gospe / Zbor Sv. Nikole
12.09. PET 20:30 Baška Voda, riva – Koncert u promenadi / Klapa Basca
15.09. PON 20:30 Baška Voda – centar Koncert  / Stardust Big Band, Oslo, Norveška
22.09. PON 20:30 Baška Voda riva – promenada / Koncert u promenadi, Klapa Srdela

Panoramski pogled na centar Baške Vode

Baška Voda – Marina

I što reći na kraju? Požurite na rajski odmor u Bašku Vodu!

Sponzorirani članak

Turistička zajednica Baška Voda

www.baskavoda.hr
info@baskavoda.hr

Facebook

Foto: Tz Baška Voda