Aktualno

Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru 2014.

srednjovjekovne_svecanosti_veliki_tabor (1)

Zagorske jeseni su najljepše

Ako ste ljubitelji raskošnih dvoraca, bajkovite scenografije i volite auru davnih veličanstvenih vremena – Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru nešto su što ne smijete propustiti

Kada: Od 6.rujna – 20.rujna 2014

Lokacija: Veliki Tabor

srednjovjekovne_svecanosti_veliki_tabor (3)

Čak i ako niste fascinirani srednjim vijekom, zasigurno ste čuli legendu o tragičnoj ljubavi Veronike Desinićke i grofa Friedricha Celjskog. Oko njihove nesretne ljubavi ispreplelo se više legendi, no svakoj je zajedničko jedno –ljubav prekrasne mlade seljačke kćeri i sina grofa Hermana II Celjskog, Fridriha nije završila sretno.

Veliki Tabor 131111

Velki Tabor je tako utvrda i dvorac oko kojeg su se razmotale niti mračnih i čudesnih priča o jezivom stenjanju za vrijeme jakih oluja, o povorkama kostura uoči svih svetih,o ukletom kaštelanu, o ponoćnom lupanju i crnom psu, zakopanom blagu kao i prelijepoj Veroniki čiji se duh pojavljuje u narodnoj nošnji u mračnim zimskim noćima u ponoć.

Od 06.rujna do 20.rujna 2014, tri subote zaredom, manifestacija Srednjovjekovne svečanosti, postati će ponovno bajkoviti vremeplov u kome će se oživjeti to veličanstveno mračno razdoblje u kojem se ginulo za ljubav i ideale srca.

p8250304

Subotom od 06.rujna posjetitelji će moći uživati u borbama vitezova, romantičnim nastupima dvorskih glazbenika i žonglera, kušanje jela i pića, renesansi dvorski plesovi, prikazi starih zanata, i tako svake od 3 subote u nizu. Posebno ističemo prikazivanje srednjovjekovnog kažnjavanja kradljivaca, te privođenje coprnica gdje će se posjetitelji moći upoznati sa metodom mučenja nesretnih coprnica na spravama.

srednjovjekovne_svecanosti_veliki_tabor (5)

Posjetite sajam Svečanosti u Velikom Taboru i probudite zaboravljenu princezu ili princa u sebi. Posjetu će se veseliti i najmlađi, jer je program iznimno bogat i sadržajan.U svojoj čudesnoj scenografiji Duh srednjeg vijeka lebdi nad Velikim Taborom tijekom svih ovih stoljeća, postanite barem na 3 vikenda i vi dio te magije.

Više informacija potražite na linkovima:
www.tzkzz.hr,
www.kzz.hr

hrvatska logo

Zagorje_Logo_mali

 

.