Aktualno

Tjedan kajkavske kulture u Krapini

SmartSize

Dobro nam došli u Zagorsku jesen!

07.rujna do 13.rujna 2014

Krapinsko zagorska županija pripremila je početkom rujna maštovito događanje iz svoje škrinjice blaga, koje će započeti sa Festivalom kajkavske kulture. Ukoliko posjetite Hrvatsko Zagorje u periodu između 07.rujna do 13.rujna 204, nećete ostati zakinuti za živi i autentičan doživljaj ovog kraja.

slika

Uživajte u okusima i mirisima čudesne zagorske regije

Posjetite izložbu “Kaj u riječi, slici, pjesmi i plesu i Kaj najmlajši je najslajši”. Dio bogatog programa koji će se održavati na Trgu Ljudevita Gaja u Galeriji grada Krapine, u Muzeju evolucije Hušnjakovo i u festivalskoj dvorani. Ne propustite i šetnju bajkovitim ulicama Krapine i uronite u nadaleko poznato zagorsko gostoprimstvo, uživajte okusima i mirisima čudesne zagorske regije.

0001 (1)

Osim zabavno kulturnih sadržaja, izmjenjivat će se različiti programi od znanstvenih kao što je 12. znanstveni skup „Kajkavski jezik, kultura i književnost kroz stoljeća“ (Detaljan program na linku), pa sve do dječjih, glazbenih i športskih sadržaja. Po prvi puta se uključio i Krapinski športski savez, te je organizirao „1.dane krapinskog sporta“.

0001 (3)

Tradicija – iznimna vrijednost i bogati turistički adut

Na glavnom Krapinskom trgu i Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda, predstaviti će se stare zagorske navade i običaji, zagorski proizvodi kao i poznate manifestacije (Jesen u Klanjcu i Branje grojzdja).

e_sp_photos_popup_38

Za najmlađe posjetitelje tu je 28.dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“, ulaznice su u slobodnoj prodaji. Tjedan će se zaokružiti sa dvjema festivalskim večerima.

Ne propustite u petak 13.rujna 2014 festival POPEVKE ZANAVEK sa dobrim starim kajkavskim skladbama u novom ruhu, te 48.festival KAJKAVSKIH POPEVKI u subotu 14.rujna 2014.

g_photos_popup_2

Pozivamo vas da posjetite tjedan kajkavske kulture i upoznate još bolje našu tradiciju, kulturu i duh Zagorja, regije koja plijeni ljepotom i duhom tradicije koja žilavo opstaje i čuva u nasljeđe generacijama ono najbolje od najboljeg. Okusite dašak jesenske atmosfere u Krapini, mjestu koje na tako maloj površini čuva brojna blaga počevši od povijesti, kulture, tradicije, do besprijekorne gastronomije.

g_photos_popup_13

Više informacija potražite na linkovima:
www.tzkzz.hr,
www.kzz.hr

hrvatska logo

Zagorje_Logo_mali

Foto: Tzkzz