Aktivni odmor

Dalmatinska zagora postaje centar sportskih događanja

sport

Osim kulturnog i eno –gastro turizma, te prirodnih ljepota, sve se  više  u ponudi ovog kraja nameće kao okosnica turističkog razvoja i sportski turizam.

Danas u svojoj ponudi Dalmatinska zagora nudi aktivni odmor uz biciklizam, planinarenje, trekking, veslanje, kayaking kao i brojne ekstremne sportove. Jedan od segmenata sportskog turizma jest i nogomet, najpopularniji sport današnjice, odnosno organizacija nogometnih priprema, turnira, škola za mlađe uzraste, akademija i sl. koji okupljaju veliki broj sudionika, ali i gledatelja i zaljubljenika u ovaj sport. Mnoge destinacije na Mediteranu, posebice one uz španjolsku i tursku obalu, zbog svog povoljnog položaja i blage klime, razvijaju ovu granu turizma tijekom cijele godine. U našoj zemlji vodeća destinacija ovog oblika turizma je sjeverozapadna Istra sa svojim nogometnim trening centrima u Novigradu, Umagu i okolici.

sport 1

No ima i Dalmatinska zagora svojih aduta koji sve više dolaze u prvi plan kod planiranja sportskih atraktivnih nastupa. Tako je Dugopolje, mala općina na izlazu s autoceste A1 na samo 15km udaljenosti od Splita, postala perjanica organizacije nogometnih događanja.

IMG_6900

Dugopolje- domaćin međunarodnog kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo mladih nogometaša do 19 godina.

Mnogobrojni domaći i inozemni klubovi već nekoliko godina biraju moderni stadion Sportskog centra ”Hrvatski vitezovi” za svoje pripreme, igranje europskih utakmica ili pak samo trening-karantenu.  Sljedećeg tjedna Dugopolje će zajedno sa Sinjem (dvije utakmice) i Šibenikom (jedna utakmica) u razdoblju od 6. do 12. listopada biti domaćinom međunarodnog kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo uzrasta do 19 godina. Organizator turnira je Hrvatski nogometni savez, a svoje snage će odmjeriti nacionalne selekcije Hrvatske, Turske, Estonije i Islanda.

Foto Z.Alajbeg IMG_7643

Ljubitelji nogometa, dođite u Dugopolje!

Igrači i stručni stožeri svih nogometnih ekipa bit će smješteni u Dugopolju, a svi ljubitelji nogometa dobrodošli su sljedeći tjedan u Dugopolje, Sinj i  Šibenik. Mlada hrvatska nogometna reprezentacija željno iščekuje potporu navijača iz svih krajeva Lijepe naše!

Dugoplje 1

Turistička zajednica općine Dugopolje
info@tzo.dugopolje.hr
Tel.: +385 21 656 189

SPONZORIRANI ČLANAK

Fotografije: Zoran Alajbeg i arhiv TZO Dugopolje