Aktivni odmor

Okrug – kad se vrijeme zaustavi u ljepoti

 

Mjesto na kojem ne vrijede zakoni žurbe, stresa i magle, mjesto gdje posjetitelji mogu čuti davnu prošlost i nazočiti spokoju davnih vremena i gdje se  u nježnom prijelazu preklapaju svjetovi.
Pozivamo vas da iz užurbanog ritma pređete u ljepotu jesenskog raja u srcu Dalmacije – biti će dovoljan svega jedan vikend.

okrug copocabana
Plaže u Okrugu zaklonjene su od vjetra i pogodne za kupanje i u kasnu jesen.

Ako ste ljubitelj sunčane i tople jeseni s neodoljivom aromom mora i soli, onda je Okrug upravo vaša lokacija. Smješten  na jugozapadnoj strani Čiova i spojen cestom preko drevnog Trogira, ovaj maleni bajkoviti gradić ponikao iz samog srca srednje Dalmacije, može ponuditi sve što vam srce želi, kako ljeti tako i u ostalim periodima godine.

TZ Okrug
Video Okrug

Pa krenimo poimence nabrojati prednosti ovog raja koje broji čak 2570 sunčanih sati godišnje, u  kojem se može odabrati sadržaj po mjeri svakog posjetitelja, a kamene kuće, plaže crkve, samostani i stare zidine vraćaju  vas u vrijeme čistog spokoja i mira.

Okrug 1

Zaljubljenicima u kulturu preporučamo posjetiti brojne crkvice, utvrde i ljetnikovce, po kojima je Okrug i poznat.

Izleti  – Želite li posjetiti drevni Trogir, ili Međugorje ? Na raspolaganju vam je nekoliko vrhunski organiziranih izleta gdje možete obići u jedan dan gradove Split, Šibenik, Hvar, Dubrovnik,NP Krka i Međugorje.

P1150176

Rafting na Cetini

Gostima koji posjete Okrug preporučamo da posjete rijeku Cetinu i otkrijtu njen slikovit i dojmljiv krajolik. Budite dio njenih prelijepih krajolika, čudesnih vodopada, veličanstvenih dubokih kanjona, slikovitih pećina i zelene šume. Ugodna trosatna vožnja pružit će Vam prekrasne i nezaboravne trenutke.

Okrug 2

Zaronite u predivan podvodni svijet

Svega na pola sata u prosjeku vožnje brodom od Okruga ima više od 30 atraktivnih ronilačkih lokacija koje se ubrajaju u najljepše lokacije na području srednje Dalmacije. Morske spužve, podmorske špilje, razne olupine,  raskošni koralji kao i fascinantna flora i fauna čeka da ju otkrijete. Posjetite neke od obližnjih ronilačkih klubova.

Trogir 1 A carli
Foto: Andrija Carli

Grad Trogir – Ljubitelji ovog nevjerojatno lijepog gradića mogu ga iz Okruga posjetiti kad god žele obzirom na njegovu blizinu. Gradić star gotovo 3000 godina, uvijek iznova oduševljava turiste svojom arhitekturom, slikovitim samostanima, zidinama lijepim plažama i crkvom Sv.Lovre iz 13-og stoljeća.

okrug copocabana panorama
Panoramski razgledajte Okrug

Dalmacija na dlanu 

Želite li osjetiti srce Dalmacije, posjetite je van sezone. Nevjerojatna ljepota mirnih kala, plaža u kojima se čuje samo zvuk valova i smiraj kamena kroz koji se prelama jesenski kolaž boja..dati će vam tako potreban mir i odmor.  Posjetite Okrug.

www.tzo-okrug.hr

Faceboook