Aktivni odmor

Studentski dan športa i aktivizma na splitskoj Rivi

Sportsko – zabavna manifestacija u svrhu promocije sveučilišnog sporta i aktivnosti studenata

Datum: 29/10/2014
Početak: 10.00 h
Lokacija: Splitska Riva

studentski sport

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Splitskog Sveučilišnog športskog saveza, Sveučilišne športske udruge i zajedno sa Hrvatskim sveučilišnim športskim savezom u srijedu 29. svibnja na splitskoj Rivi obilježiti će se 6. po redu Studentski dan športa i aktivizma. Bogati športski i zabavni sadržaj započeti će u 10 sati, a trajati će do kasno u noć.

Manifestacija će započeti u 10 sati na splitskoj Rivi, a isti dan će studenti prakticirati sportske aktivnosti i na Trgu Bana Jelačića u Zagreba, a za tjedan dana u Osijeku i Rijeci. Uz sudjelovanje brojnih osoba iz javnog života, a sve u svrhu promocije sveučilišnog sporta te studentskog aktivizma na fakultetima, studenti će igrat ulični nogomet, košarku, američki nogomet, stolni tenis, graničara, PES, potezati konop, skakat u vrećama, natjecati na poligonu izdržljivosti te u kvizu znanja.

sport_web

Natjecanja nisu samo za studente nego za sve koji podržavaju njihovu ideju – ‘da je svakoj glavi bolje kad se giba!’

Osnovni cilj projekta je promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja kao i promocija bilo kakvog pozitivnog studentskog aktivizma.
U Splitu, Rijeci i Zagrebu 2009. godine pod geslom “Ulice su mjesto prijateljstva i druženja”, organizirali su prvi studentski dan sporta. Sva hrvatska sveučilišta, prihvatila ovu akciju, kako bi svoje studente potaknula ne samo na akademsku izvrsnost, već i na aktivno kretanje i bavljenje sportom. Pet godina poslije ‘MI I DALJE GIBAMO PAMETNE GLAVE!’

U tu svrhu osim studenta sportaša na Rivi će se predstaviti studentske udruge koje djeluju na području Sveučilišta.
Ovogodišnje izdanje manifestacije se održava povodom inauguracije novog rektora Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimuna Anđelinovića od kojeg studenti očekuju da se pridruži studentima i ‘giba’ u smjeru stvaranja sustava sveučilišnog sporta koji će biti jedan od ključnih brendova Sveučilišta u Splitu, znak kvalitete akademskog života i jedan od temelja cijelog sportskog sustava.

ruža

Udruga studenata Pomorskog fakulteta Split Invictus mare održati će radionice izrade čvorova, korištenja pomorskih karata, navigacije, jedrenja. Za potrebe ove prezentacije dovesti će dvije jedrilice.

poznati-cvorovi-web

U večernjim satima od 21 sat na kampusu ispred novog studentskog doma, studente će zabavljati različiti DJ-evi, a od 20h dva funk, disco & rock`n`roll benda!

Pozivaju se svu građani da podrže studente i njihov projekt!

Program manifestacije:

Manifestacija se održava na splitskoj rivi s početkom u 10 sati.

Športsko natjecateljski dio se odvija:

  • uličnoj košarci (street ball) – 3 igrača + 1 zamjena
  • uličnom nogometu (street soccer) – 4 igrača + 2 zamjene
  • američki nogomet – 5 igrača + 1 zamjena
  • graničari – 5 igrača
  • Stolni tenis – 1 igrač

Pojedinačni turnir:

  • skakanje u vrećama
  • turnir u PES-u
  • poligon izdržljivosti

Zabavno-natjecateljski dio:

  • Ekipe od 5 članova
  • Potezanje konopa
  • Kviz znanja
  • Igra iznenađenja