Aktivni odmor

Advent u Zagorju – uronite u zimsku bajku

Zagorje – bajka na dlanu!


Foto Zrinka 1
Foto; Zrinka

Bogati adventski program u Krapinsko zagorskoj županiji i ove godine će oduševiti posjetitelje neodoljivim spojem kreativnog i autohtonog.  Ponovno će se ujediniti  zapanjujuća ljepota zagorskog krajolika sa atraktivnim manifestacijama, izložbenim programima i sajmovima uz stalnu ponudu seoskih  domaćinstava gdje možete kušati najfinije delicije ovog kraja.

Donosimo stoga Adventski vodič za zbivanja od kraja studenog do kraja prosinca, i očekujemo vas u našoj županiji bogatoj manifestacijama i kreativnim događanjima.

MARIJA BISTRICA

Djaslice-u-M_Bistrici WP

  • ADVENT U MARIJI BISTRICI
  • Datum održavanja: od 29. studenog do 31. prosinca,
  • Mjesto održavanja: na trgu Pape Ivana Pavla II.,Bazilika Majke Božje Bistričke,Bluesun Hotel Kaj,Dom kulture,Bistro Mladost..sva mjesta će biti središte zajedničkih proslava i druženja.
  • U Adventu u Mariji Bistrici je 30.11. predstavljanje najvećeg licitarskog srca, a  na Trgu atraktivan koncert Renate Sabljak i Đanija Stipaničeva
  • Došašće se u Mariji Bistrici oduvijek posebno slavilo i obilježavalo što je i neminovno u Hrvatskom nacionalnom svetištu i mjestu višestoljetne tradicije hodočašća, starih zanata i kulturnih događanja. Ovo lijepo marijansko svetište Adventskom programu posvećuje posebnu pažnju te ste svi pozvani uživati u ozračju skorih blagdana .
  • Uživajte u programu; Bistrički adventski vrmar/ormar,radionice tradicijskih obrta,Jedinstveni zvuci bistričkog zvonosvira,Najveće bistričko licitarsko srce,Druženje sa sv Nikolom..te u ponuda tradicionalnih jela i pića

Više o svemu doznajte na www.info-marija-bistrica.hr

foto zrinka 3 WPFoto: Zrinka

ADVENT GORNJA STUBICA

Datum održavanja: 30. studeni, prva adventska nedjelja

  • Mjesto održavanja: Dvorac Oršić, Muzej seljačkih buna – Gornja Stubica
  • Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici već dvije godine za redom organizira Adventski sajam u dvorcu Oršić, koji je humanitarnog karaktera. Na taj način se obilježava prva nedjelja Adventa. Osim tradicionalnog sajma, izdvajamo radionice namijenjene svim zainteresiranim posjetiteljima. Riječ je o kreativnim muzejskim radionicama, izrada božićnog nakita i čestitki. Ne propustite posjetu radionicama gdje ćete se zabaviti i sudjelovati u humanitarnim aktivnostima

www.mhz.hr

www.tzkzz.hr

BLAGDANI U GRADU – KLANJEC

wp krapina

  • Naziv manifestacije: BLAGDANI U GRADU
  • Datum održavanja: 1. – 31. prosinca
  • Mjesto održavanja: Klanjec
  • Opis manifestacije: Blagdanska događanja – doček sv. Nikole, božićni sajam, božićni koncert
    Posjetite:  www.klanjec.hr

IMG_7305 WP 6

KRAPINSKI MEDENI SEJEM

  • naziv manifestacije: KRAPINSKI MEDENI SEJEM
  • datum održavanja: prosinac,/subota/
  • mjesto održavanja: Trg Ljudevita Gaja , Krapina
  • opis manifestacije: izložba i prodaja proizvoda na bazi meda te prodaja prigodnih božičnih proizvoda.
    Ljupka i bajkovita Krapina zaslužuje da je svatko posjeti jer ima što pokazati. Okupana zlatnim zagorskim bregima, sa svojim rasutim crkvicama i dvorcima te vrijednim ljudima predstavlja centar Zagorske regije. Seoska domaćinstva će i ovaj put izložiti svoje proizvode te vam pokazati gdje se krije najbolji med. tzg-krapina.hr

 

Krapina u snijegu wp

 

GORNJA STUBICA

  • Naziv manifestacije: ŽUPANIJSKI BOŽIĆNI KONCERT „Čestit Vam Božić“
  • Datum održavanja: prosinac / petak/
  • Mjesto održavanja: Župna crkva sv. svetog Jurja u Gornjoj Stubici
  • Opis manifestacije: Božićni ugođaj posjetitelji božićnog koncerta doživljavaju već 20 godina. Nastupaju najeminentniji hrvatski glazbenici. Organizira ga  Društvo „Sv. Juraj“.

Posjetite Gornju stubicu i uživajte u jednom od najbolje organiziranih božićnih koncerata u ovom dijelu regije!

www.gornjastubica.com

 NOVA GODINA U ZAGORJU!

A da je Nova godina najveselija u HR Zagorju, možda je vrijeme da se osobno uvjerite. Donosimo raspored dočeka Nove godine na zagorskim trgovima koji će kao i uvijek, otvoriti svoje srce posjetiteljima i zagrijati njihova  domaćim vinom i najukusnijom domaćom hranom!

DOČEK NOVE GODINE NA ZAGORSKIM TRGOVIMA

-KRAPINA ,31.12.2014. TRG LJUDEVITA GAJA OD 22 h

Program će uveličati Bosutski bećari, a posjetitelje će ugrijati gratis kuhano vino. Krapina će upriličiti raskošan vatromet a svojim građanima i posjetiteljima će čestitati gradonačelnik ulazak u prvi dan 2015.

-MARIJA BISTRICA,31.12.2014. TRG PAPE IVANA PAVLA II OD 10,30 h

Nastup Mejaši i Tihomir Kožina, i bogata ugostiteljska ponuda razveselit će sve posjetitelje dočeka a više informacija možete saznati u uredu Turističke zajednice Marije Bistrice.

Zagorje – bajka na, dlanu ima dvije  nepromjenjive konstante  sačuvane kroz stoljeća.
Prva – da je to  naše Zagorje podjednako lijepo ljeti zimi u proljeće i jesen, a druga je gostoljubivost ljudi kojima stoljeća bremenite povijesti ne mogu narušiti optimizam i radost življenja.
Dobro nam došli u Zagorje – bajku na dlanu!

WP 1

Fotografije arhiv Turističke zajednice Krapinsko zagorske županije
Fotografije Stubičke zimske idile: Foto Zrinka