Gastro

Gastro Advent u Splitu

Splitski hoteljeri i ugostitelji tijekom ove manifestacije nude svim građanima tradicionalna jela po promotivnim cijenama

Već petu godinu za redom se u gradu pod Marjanom održava se jednistveni Gastro Advent u svijetu. Svake nedjelje u prosincu pale se adventske svijeće, a čast paljenja svjetla pripada novinarima. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti gastroadventa dolaze iz raznih zemalja svijeta, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena advenstkih čarolija, kroz okuse i mirise Božića.

Brojni splitski restorani u to vrijeme u svojim ponudama imaju odabrana adventska jela po popularnim cijenama, od bakalara na razne načine, preko frankfurtskih rebaraca s kiselim kupusom i mađarskog gulaša, do adventske guske s crvenim kupusom.

Gastro Advent Split duga 1a

Manifestacija „Advent u Splitu“ u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada.
Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako se trude da svi koji posjete njihov grad ponesu lijepe uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati. Budite i vi dio splitske adventske čarolije  te upoznajte brojne  kulturne i zabavne sadržaje koji se zimi nude na dlanu. Split posjećuje sve veći broj turista i van ljetne sezone – provjerite zašto!

Tijekom Adventa, od 28. studenog do 25. prosinca, u Splitu se po prvi put održava jedinstvena manifestacija “Gastro Advent Split”. Organizator ove manifestacije je Grad Split, TZ grada Splita i Obrt “Olja”, koji u suradnji sa splitskim poduzetnicima, hotelijerima i ugostiteljima nastoje vrijeme adventa u Splitu učiniti sadržajnijim i uzbudljivijim, promovirajući jedinstvenu gastro ponudu i tradiciju, te na taj način pozvati sve na blagdanski ugođaj koji se može doživjeti samo u Splitu.

Ujedno, ovom se manifestacijom želi potaknuti i sve druge da se prisjete običaja iz prošlosti te tako ostvare ugođaj blagdana i u svojim domovima.

Program:
Od 28.11. 2010. pa sve do 25.12.2010.  uživajte u jelima na temu nadolazećih blagdana koje po promotivnim cijenama nude poduzetnici i partneri Gastroadventa Split:

Hotel Consul, Tršćanska  34    ( 021-340-130)
Tragovi u snijegu
/Gulaš od divljači u crnom vinu i njoke u ružmarinu/

Hotel Park ,Hatzeov perivoj 3  ( 021-406-400)
Šapat mora
/Orada u škartocu /

GOLLY&BOSSY Art hostel, Morpurgova poljana 2 ( 021-510-999)
Styllsh  skuša
/skuša  sa grilla punjena sezonskim povrćem na kremi od mrkve i cimeta/

Konoba FIFE, Trumbićeva obala 11( 021-345-223 )
Fifin bakalar a la Šeherzada
/Bili bakalar u lepinji/

Hotel Central, Narodni trg 1( 021-317-835)
Snježni bakalar s mjesečevom sjenom
/Zapečeni bakalar/

Creme de la creme, Ilićev prolaz 1  ( 021-355-123)
Slatki kruh Sv  Luce
/Slastica sa čokoladom i suhim voćem/