Aktivni odmor

Split – najlipši grad na svitu – priređuje veliko blagdansko slavlje u centru Zagreba

PREDSTAVLJANJE MANIFESTACIJE “ ADVENTA U SPLITU“ U ZAGREBU

Poziv kojem Zagrebčani i svi ostali neće moći odoljeti

Mjesto: Cvjetni trg u Zagrebu, City Center one Zagreb East
Vrijeme: 11:00 – 14:00
Trajanje: 3 subote, 29.11., 6.12., 13.06.2014.

10815655_788468831194252_675870414_n

Božićna manifestacija „Advent u Splitu“, koji je u zadnje dvije godine postao dio prepoznatljivog splitskog brenda, u subotu, 29. studenoga, stiže i u Zagreb! Na Cvjetnom trgu te u City Centru one Zagreb East u 11 sati započet će trotjedni program, kojim će Turistička zajednica grada Splita tri subote za redom predstaviti taj projekt i ujedno pozivati Zagrepčane i njihove goste da u predblagdansko i blagdansko vrijeme posjete „najlipši grad na svitu“, koji osvaja gostoljubivošću i šušurom kakav se ne može doživjeti nigdje drugdje.

foto

Svi koji u subotu između 11 i 14 sati prošetaju do Cvjetnog trga u Zagrebu i City Centra one Zagreb East moći će osjetiti dio te atmosfere te probati sokove i vina Dalmacijavina, splitsku tortu i tradicionalne delicije po recepturi splitskih nona Svakako posjetite i plavo-bijelu kućicu u kojoj se priprema nešto „ozbiljniji“ gastro-program – tamo će kuhar pripremati tradicionalne dalmatinske objede, koji će se moći degustirati uz čašu vrhunskih dalmatinskih vina ili prirodnih sokova.

IMG_6511 1

ZABAVLJAJU VAS POZNATA LICA – POKLONI ZA SVE

Prigodni program vodit će vesela Splićanka Marijana Batinić, a zajedno s njom, prolaznike će na degustaciju između 11 i 12 sati pozivati i glumac Robert Kurbaša, dok ćemo na velikom TV-u ekranu moći pratiti i razglednice iz Splita, najljepših dijelova grada i njegovih znamenitosti. Uz fine delicije i slike, ugođaj Splita dočarat će i dalmatinska glazba te efekti šuma valova, koje su domaćini pripremili da nas podsjete na čaroliju odmora u Dalmaciji. Splićani su za one koji ih posjete na Cvjetnom i City Centru one Zagreb East pripremili i prigodni dar: šišarku s crvenom mašnom, koja se može objesiti na bor.

GastroAdvent 3

Split – grad koji osvaja gostoljubivošću i šušurom kakav se ne može doživjeti nigdje drugdje

PROGRAM
Tijekom prosinca, pa sve do polovice siječnja, u užem i širem centru Splita, na Rivi, trgovima i kaletama tijekom „Adventa u Splitu“ odvija se izuzetno bogat program. Početak „Adventa u Splitu“ označava otvaranjem manifestacije „Božićni sajam na Rivi“, 01.12.2014. u 18:00h na splitskoj Rivi gdje će nakon prigodnog govora gradonačelnika grada Splita, Ive Baldasara, nastupiti „Lovre Lučin & band“ a dugo u noć zabavljati će nas bogati DJ program.

10819135_788469391194196_597319189_n

OTVARANJE KUĆICA NA RIVI

Zabava se se nastavlja idućih 40 dana kada svi građani i turisti pohrle na već poznate „spliske kučiće“ na Rivi. Razni organizirani koncerti i DJ-evi svojim nastupom i glazbom oplemenjuju večernje i noćne sate. Svaki dan nastupaju različiti izvodjači i tulum traje do dugo u noć. Na ostalim trgovima i ulicama u užoj gradskoj jezgri natupaju razne klape, a crkveni zborovi priređuju već tradicionalno božićne koncerte u svim crkvama. Za najmlađe smo također pripredili bogati program u jutarnjim satima, kada na splitskoj Rivi u posjet dolaze sv. Luce i sv. Nikola, ali i sam djed Božićnjak.

GastroAdvent 5

GASTRO ADVENT

Već petu godinu za redom se u gradu pod Marjanom održava se jednistveni Gastro Advent u svijetu. Svake nedjelje u prosincu se pale adventske svijeće, a čast donošenja svjetla pripada novinarima. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti gastroadventa dolaze iz raznih zemalja svijeta, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena advenstkih čarolija, kroz okuse i mirise Božića. Brojni splitski restorani u to vrijeme u svojim ponudama imaju odabrana adventska jela po popularnim cijenama, od bakalara na razne načine, preko frankfurtskih rebaraca s kiselim kupusom i mađarskog gulaša, do adventske guske s crvenim kupusom.

10805455_788468734527595_1452027951_n

ADVENT U SPLITU – BREND GRADA SPLITA

Manifestacija „Advent u Splitu“ u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada, pa ga sve više i u zimskim mjesecima, posebno u vrijeme adventa, posjećuju strani i domaći turisti.U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako se trude da svi koji posjete njihov grad ponesu lijepe uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati.

TZ Split - Video - Mozilla Firefox

VIDEO – Doček nove godine u Splitu

Budite dio čudesne splitske Adventske priče i sve informacije o programu, ponudi, što vas čeka  i dočekuje u Splitu, saznajte na TZ Split.

Promo članak

www.visitsplit.com

Facebook

 

advent_u_spllitu_banner.cdr

Foto: Adventilacija NA RIVI,  Tz Split, Obrtnik i partner