Aktualno

U iščekivanju Adventa

Bozicni-sajam-2011_5

DOŽIVITE PRAVI BLAGDANSKI UGOĐAJ

Pomalo nam je dosta ove neobične temperature, klimatskih amplituda, zime koja to nije i ne možemo dočekati više pravu zagrebačku zimu. Hladni zrak i srebrna ogoljena stabla uz  neodoljivu aromu nadolazećeg snijega i miris zime u zraku navikli smo povezivati s Adventom i zabavom na gradskim ulicama.

advent cvijetno

Prvog prosinca se tradicionalno pali prva adventska svijeća na trgu Bana Jelačića, a  svi ljubitelji zimske bajke jedva dočekaju vanjsko grijanje  nad kuhanim vinom, kobasicama, pjesmom  i spektakularnom rasvjetom koja svake godine ispočetka posjetitelje ostavi bez daha.

Advent_Zagreb_Zrinjevac_30

Kuhano vino i domaći specijaliteti nuditi će se na nekoliko lokacija uz bogatu ponudu zanimljivih autohtonih suvenira, raznih božićnih ukrasa i hrane u svim vrstama i oblicima.

Advent_Zagreb_Zrinjevac_16

Na glavnom trgu Bana J.Jelačića, opet će se aktivnim i bogatim programom koncerata i manifestacija, zaboraviti koji minus ispod nule, pa ni ne čudi da je  Zagreb u tom periodu godine prepun posjetitelja i koji hodočaste po ulicama i trgovima, družeći se, pijući kavu na otvorenom uz grijalice i dekice i uživajući u oštrom zraku te neodoljivoj aromi pečenih kestena, kuhanog vina, kukuruza, čokoladnih palačinki ili pečenih kobasica.

advent trg

Sami gastro običaji Adventa, dovoljan su razlog da se hitro izbavite ispod deke i kauč partyja te  požurite u rasvijetljeni i okićeni grad.

Što sve raditi tijekom Adventa?

Možete otići  u shopping licitara i medenjaka, te kupiti ukrase za bor u zadnji čas po štandovima Gajeve i Cvijetnog. Ako vam se posreći možda nabavite i kakvo remek djelo mladog umjetnika koji još nije postao slavan. Ako ogladnete na krstarenju kroz brojne štandove, možete se okrijepiti čašom, dvije vrućeg kuhanog vina s obiteljima, dragim prijateljima, i svim posebnim osobama u našim životima.

Božićna bajka nedaleko od Zagreba, imanje obitelji Salaj – atrakcija za sve posjetitelje.

bozicna_prica_u_cazmi_21

Slika govori više od tisuću riječi, pa puštamo slikama da završe priču..bozicna_prica_u_cazmi_6

Fotografije preuzete: www.adventzagreb.com/TZ Grada Zagreba