Aktivni odmor

Advent u Splitu – Dalmacija zove u najljepši provod!

Ne propustite: Otvorenje Adventa danas 1.prosinca 2014 u  naljepšem gradu Dalmacije!

10805455_788468734527595_1452027951_n

Tijekom prosinca, pa sve do polovice siječnja, u užem i širem centru Splita, na Rivi, trgovima i kaletama tijekom „Adventa u Splitu“ odvija se izuzetno bogat program. Početak „Adventa u Splitu“ obiljeđava se otvaranjem manifestacije „Božićni sajam na Rivi“, 01.12.2014. u 18:00h na splitskoj Rivi gdje će nakon prigodnog govora gradonačelnika Ive Baldasara, nastupiti „Lovre Lučin & band“ a dugo u noć zabavljati će nas bogati DJ program.

 

10799539_788470057860796_1114209926_n

Zabava se se nastavlja idućih 40 dana kada svi građani i turisti pohrle na već poznate „spliske kučiće“ na Rivi. Razni organizirani koncerti i DJ-evi svojim nastupom i glazbom oplemenjuju večernje i noćne sate. Svaki dan nastupaju različiti izvodjači i tulum traje do dugo u noć. Za zabavni će dio, kao i lanjskih godina, ponajviše biti zadužen kolektiv “Adventilacija na Rivi“, skup od pet ugostiteljskih kućica koje u sklopu Božićnog sajma funkcioniraju kao kolektiv zadužen za ugostiteljsku ponudu i zabavu. Osim popularne „Adventilacije“ ove godine formirale su se još dvije ugostiteljske skupine koje nam spremaju pregršt iznenađenja.

GastroAdvent 7

Na ostalim trgovima i ulicama u užoj gradskoj jezgri natupaju razne klape, a crkveni zborovi priređuju već tradicionalno božićne koncerte u svim crkvama. Za najmlađe smo također pripredili bogati program u jutarnjim satima, kada na splitskoj Rivi u posjet dolaze sv. Luce i sv. Nikola, ali i sam djed Božićnjak. Već petu godinu za redom se u gradu pod Marjanom održava se jednistveni Gastro Advent u svijetu. Svake nedjelje u prosincu se pale adventske svijeće, a čast donošenja svjetla pripada novinarima.Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti gastroadventa dolaze iz raznih zemalja svijeta, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena advenstkih čarolija, kroz okuse i mirise Božića. Brojni splitski restorani u to vrijeme u svojim ponudama imaju odabrana adventska jela po popularnim cijenama, od bakalara na razne načine, preko frankfurtskih rebaraca s kiselim kupusom i mađarskog gulaša, do adventske guske s crvenim kupusom.

Gastro Advent Split duga 1a

Manifestacija „Advent u Splitu“ u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada, pa ga sve više i u zimskim mjesecima, posebno u vrijeme adventa, posjećuju strani i domaći turisti.
U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako se trude da svi koji posjete njihov grad ponesu lijepe uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati. Budite i vi dio splitske magije  te upoznajte brojne  kulturne i zabavne sadržaje koji se zimi nude na dlanu. Na Split sve više turista računa i van ljetne sezone – provjerite zašto!

Sponzorirani članak

10815655_788468831194252_675870414_n