Blog

Otkrijte vulkanske kapljice u Zagorju – Bajci na dlanu

Zagorski termalni izvori su bajka koja čeka da u njih zaronite..
Bilo jednom jedno Zagorje. Bila jednom jedna bajka. Bake su je stoljećima, uz tople stare krušne peći, pričale unucima. Pričale su im da na svijetu postoji  zeleni kutak u kojem žive dobri, marljivi i veseli ljudi.

03031275_DSC_1443

Pričale su o tisućama malih pitomih brežuljaka, na kojima se bijele male crkvice, gdje sjaje žuti slamnati krovovi, gdje ponosno stoje plemićki burgovi i raskošne palače.

09093723_DSC07403Pričale su o bijelim zimama, ali i vrućim izvorima u kojima je i za najveće studeni ugodno i toplo. Jer voda je život, a termalna voda uživanje. Uranjanjem u njezinu toplinu zapravo izravno dodirujemo vruće vulkansko zemljino srce. Mekani dodir otopljenih minerala na koži,prirodni je put do opuštanja i osjećaja bezvremenske ugode.

Picture 034

A kada se taj put osnaži baršunastim dodirom vještih dlanova,drevnim maserskim tehnikama,spektrom difuznih boja,mirisa i zvukova, zadovoljstvo doseže eruptivne proporcije.
Upravo ovdje, u Zagorju najviše je termalnih izvora koji pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima i gastronomskom ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom.
Današnji moderni čovjek, povrh svega,može opuštanje i njegu tijela potražiti ovdje u  zagorskim termalnim kupalištima.i wellnes centrima.

Wellness suite 2

Bliže se blagdani, a kada kraljica na tanjuru poželi nešto posebno, vlak jurne među bajkovite brege. Zagorski puran sočna je delicija za kojom su ludjele najprobirljivije kraljevske kuće. Engleski i bečki dvor glamur svojih stolova duguju zagorskom puranu. A kad ga prate domaći mlinci, pa se u „cug“ ukrcaju još i sir, putar, vrhnje, mlijeko, štrukli, zlijevke, gibanice i kraljevski se stol veselo osmjehne.
Osmijehnite se i Vi u toj bajci….

martin_-turk___MG_3137-01-1a

Krapinske Toplice poznate su po ljekovitim hiperaktivnim izvorima još od 18.stoljeća. Danas, to je poznati zdrastveni centar za reumatske bolesti i rehabilitaciju,centar za kardiovaskularnu kirurgiju,te centar za ortopediju i traumatologiju.
Uz  Apart Hotel Villa Magdalena,najbolji mali obiteljski hotel kontinentalne Hrvatske, tu je i Hotel Toplice, koji pružaju vrhunsku uslugu smještaja te usluge wellnesa.

 

Stubičke Toplice -termalno  lječilište, koje se smjestilo podno sjeverne padine Medvednice spominje se davne 1209.godine. Najveći doprinos za izgradnju kupališta i bolnice pripada zagrebačkom biskupu Maksimilijanu Vrhovcu.

JEZERCICA_TERME_djecji bazeni_042012_photo&copyright by darko gorenak godar (16)

Terme Jezerčica,  u Donjoj Stubici nalaze se uz sam Park prirode Medvednica. Uz  vrhunski smještaj u 45 soba, Terme Jezerčica nude SPA zonu i suvremeno opremljen wellnes centar u kojem  se gost može prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela..Središnji dio wellness centra čini spa zonu s pet sauna ,hammam, whirpool, prostore za odmor,vanjsko hladno korito za fazu hlađenja,i vanjski whirpool s terasom za sunčanje.

Hamama 5

Termalna voda izvorne temperature 38°C, sadrži više različitih aktivnih sastojaka,te se smatra izrazito ljekovito-mineralnom vodom. Optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu termo-ljekovito mineralne vode „Jezerčica“ u rekreaciji /opća relaksacija,ciljani trening,podizanje psihičke i fizičke kondicije.

Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice; najveći su wellness i kupališni centar u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela Well**** postaju najveći kontinentalni turistički resort Hrvatske.

Svijet sauna

Svijet sauna, najveći je u Hrvatskoj,i prostire se na više od 1.000 m2 i u ponudi pored 7 različitih sauna,nudi sve dodatne potrebne sadržaje.U saunama se pripremaju i različiti programi,od vrtloženja zraka, tretmana izvornim ljekovitim mineralnim blatom, tretmani solju, tretmani medom …
s6

SPAeVITA centar za njegu i ljepotu lica i tijela, sport, adrenalinski i pustolovni park,dodatni su sadržaji koji upotpunjuju užitak boravka u Termama Tuhelj. Kreiranjem posebnih wellness programa za one najmlađe, pozicionirani su kao prava obiteljska destinacija,destinacija za unapređenje stila življenja, obrazovanja i zabavu te prva selfness destinacija u Hrvatskoj.

whirlpool- wellness

Zagorski termalni izvori su bajka koja čeka da u njih zaronite…..

Fotografije: Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije
Sponzorirani članak