Aktualno

Istra među 10 najboljih svjetskih vinskih destinacija za 2015!

This post is also available in: English

Iznimno je zadovoljstvo započeti 2015. godinu s odličnim vijestima koje pristižu iz Sjedinjenih Američkih Država – Istra je uvrštena među TOP 10 vinskih destinacija za 2015. godinu i to po izboru  Wine Enthusiasta.

www.wineenthusiast.com

sl_043010115903

Istra – 10 Best Wine Travel Destinations 2015

Wine Enthusiast osnovan još 1979. godine svjetski je lider kada su vina u pitanju, sa stotinama njihovih recenzija u svakom broju i s više od 300 milijuna tiskanih kataloga. Internetske stranice čine sadržaj Wine Enthusiasta dostupnim diljem svijeta, a uzevši sve u obzir jasno je da je ovo savršena prilika za promociju Istre.

Laskavo priznanje pristiže od strane Mikea DeSimonea i Jeffa Jensenna. Dvojac poznat kao World Wine Guys triput je dosad posjetio Istru, posljednji put u srpnju 2013. godine. Prilikom boravka na Istarskom poluotoku imali su priliku upoznati istarske autohtone vinske sorte i vina, poput malvazije, terana te merlota i drugih. Savjetuju i gdje odsjesti i što posjetiti kao i gdje kušati najbolja vina.

Upravo su oni Istru smjestili na sam svjetski vrh uz već etablirane vinske regije poput Pijemonta u Italiji, dolina Loire i Rhone u Francuskoj, američkog Mendocina. Na listi najboljih našli su se i Orlando i Finger Lakes u SAD-u, Hawkes Bay u Novom Zelandu, Galicija u Španjolskoj te Okanagana u Kanadi.

sl_043010115907

» www.winemag.com/Web-2014/10-Best-Wine-Travel-Destinations-2015/

Povodom ove iznimne časti i uvrštenja na eminentnu TOP listu, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba Franko Lukež, izjavio je: „Kada vas ugledni američki Wine Enthusiast, s 35 godišnjim iskustvom na području „where wine lives“, pozicionira među 10 najboljih vinskih turističkih destinacija u 2015. pa vam uz bok stavi regije poput talijanskog Pijemonta, španjolske Galicije ili francuske Loire i Rhône, onda svi vinari iz te regije – u ovom slučaju Istre – imaju velikog razloga za slavlje. Ali, ne samo oni! Vino, gotovo nikad ne treba promatrati odvojeno od jela. Čaša dobrog vina, prirodni je završetak svakog obroka. Najuzbudljivije vinske destinacije su, stoga, mjesta gdje se piju odlična vina uz vrhunska jela; Sve se to dešava u blještavim restoranima, u rustikalnim konobama ili u izvornim agroturističkim domaćinstvima smještenim po prekrasnim krajolicima. Lijepo je kad vas vinski entuzijasti prepoznaju!“

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, povodom objave Istre na ljestvici 10 najboljih vinskih regija na svijetu Wine Enthusiasta, istaknuo je kako svako novo priznanje i uvrštenje među ponajbolje svjetske destinacije, uvijek iznova podiže kriterije kvalitete te predstavlja veliku obvezu za sve nas, jer je reputacija vlastitog imagea u turizmu ključna. Nadodaje kako je ova nagrada posebno važna, jer dolazi od uglednog portala koji ima reputaciju opinion leadera, ali i zato jer nakon četiri godine u kojima je Istra svake godine dobivala priznanja za ponajbolju TOP destinaciju, i dalje ima sposobnost i kapacitet pridobiti svjetske influencere te može ponuditi kreativnost i inventivnost ponude.

Ovo priznanje nadovezuje se na brojna već pristigla sa svih krajeva svijeta kojima se Istra ovjenčala posljednjih godina, a u kojima je visoko rangirana: www.istra.hr/hr/pr/Istra-TOP

 

Istra na listi 10 najboljih vinskih destinacija na svijetu:

» www.winemag.com/Web-2014/10-Best-Wine-Travel-Destinations-2015/index.php/cparticle/11

This post is also available in: English