Hot Spots destinacije

Ne propustite veselo Vincekovo u Zagrebačkoj županiji

Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara obilježava se 22. siječnja koji se uzima kao početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze.
Širom Lijepe naše brojni vinogradari obilježavaju ovaj dan, pa provjerite kako se to radi u Zagrebačkoj županiji.
Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski  običaji, 22. siječnja obilježava se Vincekovo; početak nove vinogradarske godine.

008Vinari  posjećuju svoje vinograde, zalijevaju koji trsek dobrom vinskom kapljicom, daruju ga domaćom kobasicom te režu prve rozgve sa reznika i nose ih kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, pokazale kako je trsje prezimilo ovu zimu.
Donosimo raspored zbivanja proslave Vincekova u Zagrebačkoj županiji i nadamo se da ćete u svakom od netaknutih vinogradarskih krajolika i poetskih prizora djevičanske prirode pronaći samo svoju eno – gastro oazu.

DUGO SELO – 18.1  proslava i obilježavanje Vincekova – Svi detalji na web stranici Zagrebačke županije.

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini 22.1.
Blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinogradara, tradicionalna je turistička manifestacija u Svetom Ivanu Zelini. Organizatori događanja su Grad Sveti Ivan Zelina kao nositelj, u suradnji sa Turističkom zajednicom te udrugama vinogradara.
Foto TZ Sveti Ivan Zelina

FOTO TZ Sv.Ivan Zelina

22 1. — Sveta Nedelja
Vincekovo u Rakitju – tradicionalna proslava blagdana svetog Vinka

KUD Zvonko Lenard Pikić poziva vas u četvrtak 22.01.2015. godine, s početkom u 17.00 sati na tradicionalnu proslavu blagdana svetog Vinka , koja će se održati u Društvenom domu Rakitje Ulaz slobodan!
Organizator: KUD Zvonko Lenard Pikić.
Foto: TZ Sveta Nedelja
TZ Sveta Nedelja

 Vincekovo u Vrbovcu
22. 1. — Vrbovec 14.00 početak
Vincekovo u romantičnom Vrbovcu slavi se  maštovitim  obilježavanjem u obitelji Darka i Blaženke Gotal u Vinogradu Vinterovec.

ww.vrbovec.hr

Foto; Vrbovec.hr

Vincekovo Ivanić -Grad – 22.1.
Vrijeme održavanja: 14.00 – 17.00 h
Organizator: Udruga vinogradara i vinara Brenta
Seoski turizam Kezele, Šumećani
012
Samo za vas donosimo i program proslave Vincekova u Ivanić -Gradu
Program:
14:00 Doček gostiju u dvorištu uz otvorenu vatru
Kuhano vino, domaća rakija i likeri
Domaće kiflice i kruh
Domaći pladanj (kobasice, bele kobase, špek, sirevi)15:00 Posveta vinograda
Pozdravni govor domaćina i odlazak u vinograd
Posveta vinograda vinskog biškupa i najava početka vinogradarskih radova

15:30 Ručak
Gulaš od janjetine i divljači
Kobasice na štapu
Zabava uz tamburaški sastav Trilicum
011
Savsko-sutlanska dolina i brigi – 22.1.
TZ PODRUČJA “Savsko sutlanska dolina i brigi” (Brdovec, Dubravica, Marija Gorica), također priprema proslavu Vincekova u svojim vinogradima.
Foto:TZ -dib.hr

www.turističkazajednica-dib.hr

JASTREBARSKO – 22.1.

Vincekovo na Plešivičkoj vinskoj cesti – otkrijte spoj prirode te gastro vinskih užitaka u kraju jedinstvene ljepote.

Tradicija-vinarstva-i-vinogradarstva

Enologija i aktivni turizam Zagrebačke županije – istražite ih!
Za ljubitelje vrhunske kapljice, tu su tri vinske cestePlešivička, Zelinska i Samoborska, gdje možete testirati najbolja vina jednog od najvinorodnijih krajeva u zemlji.
001
Djecu će oduševiti posjet seoskim domaćinstvima gdje se mogu vidjeti pravi mini zoološki vrtovi, ili romantične kolibe a jezerima pored kojih zamamno miriši pečenje s roštilja ili tek ulovljena pastrva sa žara.
Stoga, kad se zaželite neodoljivog spoja čiste prirode i tradicije, priuštite si brojne izlete na manje od 40 minuta vožnje od Zagreba.

Iznenaditi će vas i očarati ljepota i smiraj malih općina, krajolici nepreglednog zelenila, odsustvo stresa i buke u kome možete potražiti zaklon od svagdašnje žurbe.
Zelingrad TZ SV.Ivan Zelina

Za sve informacije TZ Zagrebačke županije stoji vam na raspolaganju, i podsjećamo na ljepote naše županije kroz našu  fotogaleriju.
Posjetite našu web stranicu i budite u toku s novostima putem naših društvenih mreža –  posjetite Facebook i Twitter stranicu.
Najomiljenija županija izletnika i planinara, domaća destinacija godine prema izboru Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), o detaljnom rasporedu siječnja 2015 , informira vas i dalje na svojoj web stranici  sa cjelovitim programom događanja u siječnju 2015, te smo vam kao i uvijek, na raspolaganju za sve upite u Preradovićevoj 42 u Zagrebu.

Foto: TZ Zagrebačke županije i arhiv turističkih zajednica Zagrebačke županije.

TZZZ_ HR