Gastro

Sjeverozapadna Istra zove na dane školjaka!

Dani školjaka – raj za oči i nepce u sjeverozapadnoj Istri!

Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka koje na području sjeverozapadne Istre, od 16. veljače do 23. ožujka 2015. godine organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

Istra_Savudrija

U ponudi restorana naći će se maštoviti meniji  na bazi školjaka po prigodnim cijenama! Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

skoljke-01v

Istarske školjke – kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Najbolje su zimi, a koji god recept izaberete nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju ili pak u sofisticiranim suvremenim kombinacijama.

skoljke-02v Točan popis restorana i konoba koji sudjeluju na Danima školjaka sa opisom menija i cijena potražite ovdje. Prepustite se neodoljivoj rapsodiji morskih ukusa i mirisa najukusnijeg afrodizijaka a kreativno dizajnirani obroci pretvoriti će kušanje školjaka u neodoljivu gastro uspomenu koja se pamti i kojoj se jednostavno morate vratiti.

skoljke-645

Istražite ljepote sjeverozapadne Istre i uživajte u bogatom cjelogodišnjem sadržaju gradova Umaga, Novigrada Brtonigle i Buja a sve o projektu coloursofistria.com, saznajte na njihovoj web stranici.

gastro_Istra