Aktualno

Besplatna škola kuhanja sa Stephanom Macchijem u Podstrani

Požurite sa prijavama – ostalo vrlo malo slobodnih mjesta!!

Projekt Škola kuhanja by Stéphan Macchi dio je zanimljivog zimskog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Podstrana u suradnji sa Općinom Podstrana i gastro partnerom tvrtkom Ribola. Kulinarski tečaj započeo je 23. siječnja, a traje sve do kraja veljače. 

-2624_1

Pozivaju se svi iznajmljivači, domaćice i svi drugi koje cijene dobru hranu te žele naučiti kako obogatiti svoju turističku ponudu i obiteljsku trpezu.

DSC_1135_1

Tečaj se održava petkom u popodnevnim satima od 17-19 sati, te subotom u jutarnjem i popodnevnom terminu,  10-12 h i 17-19 sati. U dva protekla vikenda polaznici su spremali Rižot od kozica i jednostavna Jela od svinjskog mesa. Ovaj vikend polaznici će se okušati u spremanju tjestenine.

Tečaj je besplatan i namjenjen svima koji žele nešto naučiti te usavršiti svoje znanje uz pomoć kulinarskog virtuoza – Stephana Macchija.

DSC_1155_1

Za tečaj vlada veliki interes, broj polaznika je ograničen, a slobodnih mjesta je još vrlo malo, zato pozivamo sve zainteresirane da požure i da se prijave na telefonski broj 021/ 333-775  u Turističku zajednicu Podstrana.  Tečaj se može i samo gledati, odnosno može se doći samo na predavanje ako posjetitelj nije zainteresiran aktivno sudjelovati – rekla nam je Zdravka Švenda, direktorica Turističke zajednice Podstrane.

Polaznike očekuje dobra zabava i brojni pokloni. Svaki polaznik na dar dobija kuharicu!

-2734_1

Osnovna ideja ovog projekta je dodatno educirati iznajmljivače turističkih smještajnih kapaciteta ove sve popularnije turističke destinacije, domaćice, te sve druge koje cijene dobru hranu, te im pomoći da obogate svoju turističku ponudu ili obiteljsku trpezu.

StephanPLAKAT_PRIPREMA_FINAL_NOVO

Koncept:

Kulinarski tečaj se održava u Gornjoj Podstrani u zgradi Čitovnice. Bit je polaznicima i posjetiteljima približiti ljepotu i jednostavnost kulinarstva, koristiti namirnice koje se mogu svugdje naći te paziti da se svi recepti mogu ponoviti i kod kuće.

Svaki vikend ćemo imati  jednu od sedam kulinarskih tema.

Program tečaja:

  • Kratka prezentacija recepta dana, malo povijesti o namirnicama.
  • Demonstracija tehnike za realizaciju recepta
  • Govor o važnosti higijene pri realizaciji
  • Degustacija jela nakon radionice, te komentiranje
  • Dijeljenje kuharice svakom uzvaniku
  • Pohvale svakom sudionikuDSC_1184_1

1.tema: Rižot; Kako raditi pravi rižot od kozica

petak 23.01. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 24.01. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

2.tema: Svinjsko meso; Brzo i jeftino jelo
petak 30.01.   popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 31.01. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

3.tema: Tjestenina; Jelo u 20 min
petak 30.01. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 31.01. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

4.tema: Zimska baršunasta juha
petak 13.02. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 14.02. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

5.tema: Plava riba; srdele ili inčuni
petak 27.02. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 28.02. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

6.tema: Piletina; Najbolje od piletine
petak 27.02. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 28.02. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

7.tema: Desert; Specijal agrumi
petak 06.03. popodnevni termin 17.00-19.00h
subota 07.03. jutarnji termin 10.00-12.00h
popodnevni 17.00-19.00h

“Nije na kraj svita, Podstrana je tik do Splita”

-2426_1

 

Podstrana – udobnost i komfor modernog turističkog odmora na nekoliko minuta od Splita

Romantično turističko mjesto, poznato je kako po najmirisnijim breskvama u ovom dijelu Europe, tako i po bogatoj kulturnoj baštini i izvrsnoj gastronomskoj ponudi.

 

Smještaj i ponuda oduševit će i one najizbirljivije, a ugođaj blage zime dat će posebnu notu vašem boravku.

Osam km dalje od Splita, možete uživati u čarima osame – šetnji po rajskim plažama, a zaželite li se kave pod Dioklecijanovim zidinama, za svega par minuta vožnje ste u Splitu.

Sve informacije na TZ Podstrana.

 

shares