Hot Spots destinacije

Čeka nas ljeto za pamćenje u Splitu

[:HR]

Neodoljivi kolaž ljetnih događanja za turiste i domaće

SVJETSKI POZNATI MUZIČKI FESTIVALI, KULTURNO – ZABAVNI SPEKTAKLI, FILMSKI FESTIVALI, KONCERTI KLASIČNE I URBANE GLAZBE…



Prošlo  ljeto mu nije smetala ni jedna kap kiše u nastojanjima da pokloni svojim posjetiteljima posjetu za pamćenje a ovo ljeto će ih oboriti s nogu! 

_BAS4090

Brojni sadržaji grada Splita čine ovu riznicu povijesti, baštine, arhitekture i običaja jedinstvenom, a da će tome biti tako i ovo ljeto svjedoči program događanja grada Splita za sezonu 2015.

image005

Čeka nas nezaboravno ljeto 

20.06. otvaranjem manifestacije „Splitski litnji koluri “službeno započinje ljeto prepuno događanja u Splitu. Ljubitelji klasične glazbe od 21.06. na svjetski dan glazbe,  moći će svakodnevno uživati u bogatstvu zvukova svih stilova glazbe koji će vibrirati Splitskom rivom, najljepšom šetnicom na Mediteranu, na svim trgovima i uličicama. Svakog petka( 10.07.-11.09.) imati ćete priliku uživati u Sezoni klasične glazbe u podrumima Dioklecijanove palače.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tradicija i suvremeno – neodoljivi sadržajni kolaž

Pod palicom „Splitskih litnjih kolura“, splitskoj publici i brojnim turistima od 20. 06. do 14. 07. predstaviti će se razni rock, funk, soul bendovi u sklopu manifestacije Revija Urbane Kulture – Evo ruke! Nastupaju poznata imena hrvatske i inozemne urbane scene: Silente, Kopito, Rokolomotiva, The Blondes, Mjesni Odbor, Čuvari svirala, Noa & Funkblasters…

Split, 18.07.2014 -Clanovi udruge Hram zabavljaju turiste i gradjane izvodjeci svoje akrobacije

Splitski litnji koluri omogućiti će turistima grada Splita da upoznaju tradiciju ovih prostora kroz nastupe brojnih klapa i folklornih ansamblova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ultra Europe Festival 2015. i ove godine u Splitu

Najiščekivanije događanje ljetne sezone, najveći festival u Hrvatskoj održati će se od 10. do 12. srpnja u Splitu, sudeći prema najavama o još većem broju izvođača, biti još impresivnije.

Ultra15-Vis2

Festival će se i ove godine održati u Splitu i Hvaru. Protekle godine tijekom tri festivalska dana Split i Hvar je posjetilo više od 103.000 ljudi iz 75 zemalja svijeta, a zanimljiv je podatak da je čak 77 posto ljubitelja elektronske glazbe stiglo iz inozemstva.

ultra

Više na stranicama ultraeurope.com

Živi muzej i predstave

Da je Split uistinu grad Antike najbolje će nam dočarati Živi muzej koji će tokom cijelog ljeta na Bedemu Cornaro, izvoditi predstave temeljene na bogatoj povijesti grada Splita.

Carski trg Peristil; autor Branko Ostojić

Svakim danom od 08.00h do 20.00h na Peristilu održava se Smjena straže. Svaki dan točno u podne (12,00 sati)  pojavljuje se car Dioklecijan sa vojnicima kojom prilikom car Dioklecijan pozdravlja narod i drži prigodni govor, pozivajući goste u svoju Palaču.

DSC_0794

Ne propustite Dane Dioklecijana – vratite se u vrijeme slavne rimske prošlosti

Centralna manifestacija, koja već 11 godina zaredom unosi posebnost ljetu u Splitu, jesu Dani Dioklecijana, koji se ove godine održavaju od 28.08. – 31.08. Dani Dioklecijana Split vraćaju u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan.

Dani Dioklecijana  autor Maksim Bašić
Grad se tada zagrne jedinstvenom aurom prošlosti a posjetitelji imaju jedinstvenu priliku uroniti u rimsko doba i svim osjetilima iskusiti život starih Rimljana.

Dani Dioklecijana autor Maksim Bašić

Kroz 4 dana, na različitim lokacijama u gradu održavaju se razne predstave, koncerti, radionice, degustacije i sl. Ove godine manifestacija Dani Dioklecijana biti će bogatija za pregršt novih iznenađenja.

DSC_0899

Ljubitelji kulture doći će na svoje

Za ljubitelje kulturnog programa i ove godine pobrinuo se Splitski HNK koji nastavlja s organizacijom 61. „Splitskog ljeta“ (14. 07.- 14. 08.)

kazališta

  1. Splitski filmski Festival/ novog filma koji će se odvijati u periodu od 01. 09. do 19. 09.,i ove godine svoju publiku časti brojnim novostima iz svijeta filma.

Split, poznat kao grad sporta, upoznati će svoje posjetitelje s slavnim sportskim imenima kroz manifestacije poput Dana Gorana Ivaniševića (10. 09. – 13. 09.).

chagall K

Cili svit u Split – susreti gastro – enološke baštine drugih gradova

Manifestacija Cili svit u Split’ (24.09.-27.09.) predstaviti će kulturnu, povijesnu i gastro-enološku baštinu drugih gradova i općina upravo u Splitu. Svaki dan bit će posvećen drugom gradu-partneru. Održavat će se koncerti, a postavit će se i posebno uređeni štandovi kako bi  gosti kušali poznate specijalitete pojedinih gradova.

_DSC7657

Split City break – neodoljivi splitski vikend

Podsjećamo vas na izvrsnu City break ponudu programa koja je aktualna do kraja travnja. Poklonite Splitu jedan vikend i čeka vas besplatno tura razgleda grada, ulaznica za subotnji koncert ili kazalište po izboru kroz Splitsku kartu (Split card).

Katedrala sv.Duje; autor Ante Verzotti

Doživite kroz tematske ture Splitom njegove fascinantne znamenitosti, ili se uputite na izlete u okolici gdje će vas očarati zeleno plavi dragulji prirodnih ljepota.

restorani

Split je također i grad gastronomskih užitaka i grad kulture koja se kroz 1700 godina postojanja, nametnula kao nezaobilazan dio bivanja u Splitu te predstavlja ključan dio turističke ponude.

Sve informacije potražite na www.visitsplit.com

Sponzorirani članak 24.veljače 2015

TZ ST logo[:]