Hot Spots destinacije

Čuvari baštine – istražite povijest i kulturu Zagrebačke županije

This post is also available in: English

Novosti iz turističke zajednice Zagrebačke županije!

Istražite kulturnu povijest Zagrebačke županije i krenite na put raskošnog naslijeđa i baštine ove prelijepe županije koja svim posjetiteljima pruža mogućnosti uživanja ne samo u prirodnim ljepotama već i u kulturnim dobrima.

Iz tiska je izašla naša nova publikacija pod nazivom „Čuvari baštine“. Ova tematska publikacija na svojih sto stranica pruža uvid u kulturnu povijest prostora Zagrebačke županije: sakralne cjeline, dvorce, kurije i institucije u kulturi. Ujedno je i poticaj da navedena mjesta uključite u jednu od vaših budućih šetnji ili obilazaka Zagrebačke županije, jer bogata kulturna baština ovih prostora posjetiteljima pruža brojne mogućnosti.

Crkve i kapele imaju posebno značenje. Pružaju nam mogućnost upoznavanja autohtone kulturno-povijesne gradnje, a istovremeno, njihove unutrašnjosti mjesta su mira i bogatoga sakralnog blaga. Pažnju svojom ljepotom plijene brojni oltari, orgulje, freske, slike, statue, vitraji. Također, tu su i brojni utvrđeni gradovi – kašteli, dvorci i kurije, te naše ‘turopoljske ljepotice’ – drvene kapele i crkvice, dragulji tradicijskoga drvenog graditeljstva, a mnoge priče i legende davnih razdoblja i danas privlače posjetitelje.

010 zg

Publikaciju „Čuvari baštine“ možete dobiti u Preradovićevoj 42 u Zagrebu u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije. Posjetite web stranicu Turističke zajednice Zagrebačke županije i njihovu Facebook stranicu, te ostanite u toku sa svim novostima koje su pripremili za veljaču 2015.
Ukoliko poželite dodatno istražite vinske ceste i kulturnu baštinu, skinite i koristite mobilne aplikacije Zagrebačke županije.

Čuvari-baštine

Fotografije: arhiv turističke zajednice Zagrebačke županije.

TZZZ_ HR

This post is also available in: English