Aktivni odmor

Okrug – otkrijte pravi mali turistički raj

This post is also available in: English

NEZABORAVNO ISKUSTVO LJETOVANJA

Mjesto Okrug zapravo čine dva mjesta – Okrug Gornji i Okrug Donji, a za oba vrijedi ona stara latinska izreka – nomen est omen (ime je znak). Naime, osim što su smještena u kružnoj uvali, prema čemu su i dobila ime, ona nude svom gostu i iskustvo ljetovanja koje je upravo – zaokruženo!

Okrug plaža 2
Slijedite naše prijedloge i saznajte zašto!
  • ODABERITE SMJEŠTAJ ZA ČISTU PETICU – strogi TripAdvisor pršti od pohvala za okruški smještaj, bilo da je riječ o urednim, fantastično opremljenim kampovima ili pak privatnim apartmanima i vilama koji su goste ostavili bez daha, kako luksuznim uređenjem, tako i vrlo personaliziranom uslugom.okrug copocabana
    Plaže u Okrugu zaklonjene su od vjetra i pogodne za kupanje u rano proljeće i u kasnu jesen.Prema riječima turista, auto kamp Labaduša jedan je od najboljih u kojem su ikad odsjeli, počevši od osjećaja privatnosti i prekrasne plaže pa do ukusne morske hrane i brige za gosta. Identične pohvale dobili su i zbilja atraktivni objekti privatnog smještaja, čije su skromne kamene fasade nerijetko krile pravi luksuzni raj, a njihovi su ih vlasnici divno zbrinuli od prve minute dolaska u mjesto!

Okrug GornjiFumija_1

  • KREIRAJTE IZLET PO SVOM GUŠTU. Navedite mjesto po izboru – Split, NP Krka, Međugorje, Dubrovnik, otoci Drvenik Veliki i Mali, Šolta, Hvar…? Ovdje je sve kao na dlanu! Zbilja optimalan geografski položaj čini Okrug destinacijom za razgledanje i ostalih kulturno-turističkih središta. Njegov popularni „susjed“, grad Trogir, udaljen je svega 3 kilometra, a splitska zračna luka 8, pa je Okrug optimalna polazišna točka. No, ukoliko ste ljubitelj kulturne baštine – ne morate ići daleko: pitoreskne crkvice Sv. Karla Boromejskog, Sv. Ivana Krstitelja i Sv. Teodora čekaju da ih razgledate!
    TZO Okrug-Mavarčica-južna strana strana_1
  • ISTRAŽITE PODMORJE…ILI PAK RIJEKU. Neke od najatraktivnijih ronilačkih lokacija udaljene su od Okruga svega 15 minuta vožnje brodom. Ukupno ih je više od 30, a smatrane su najljepšima na području Srednje Dalmacije! Uživajte u kristalno čistom moru i razgledu bogate flore i faune, a ako Vam ni to nije dovoljno, uhvatite se u koštac sa brzacima magične smaragdnozelene rijeke Cetine! Rafting na Cetini – jedna od omiljenih aktivnosti za ljubitelje adrenalina, ovdje Vam je nadohvat ruke, a trosatna vožnja rijekom pravi je užitak.

    P1150176Rafting na Cetini

  • GUŠTAJTE U MANIFESTACIJAMA. Mjesto Okrug veoma brine da u njemu bude živo, a tamošnji ljetni koncerti toliko su na glasu da se primjerice za nastup Marijana Bana i njegovih „Diktatora“ tražilo parkirno mjesto više! Bikerski partiji, nastupi klapa i folklornih skupina, Jadranske igre i čitav tjedan sadržaja za djecu pokazuju da ovo mjesto itekako vuče život, a zdušno se radi i na širenju programa i na predsezonu!

TZ Okrug
Video Okrug

Grad Trogir – Ljubitelji ovog nevjerojatno lijepog gradića mogu ga iz Okruga posjetiti kad god žele obzirom na njegovu blizinu. Gradić star gotovo 3000 godina, uvijek iznova oduševljava turiste svojom arhitekturom, slikovitim samostanima, zidinama lijepim plažama i crkvom Sv.Lovre iz 13-og stoljeća.

okrug copocabana panorama
Panoramski razgledajte Okrug

Dalmacija na dlanu 

Želite li osjetiti srce Dalmacije, posjetite je van sezone. Nevjerojatna ljepota mirnih kala, plaža u kojima se čuje samo zvuk valova i smiraj kamena kroz koji se prelama jesenski kolaž boja..dati će vam tako potreban mir i odmor.  Posjetite Okrug.

www.tzo-okrug.hr

Faceboook

 

 

 

 

 

 

 

This post is also available in: English