Hot Spots destinacije

5 razloga zašto provesti svibanj u Bolu

[:HR]Po mnogima najljepši mjesec u godini, na jednom od najljepših hrvatskih otoka počinje radno i uzbudljivo, obećavajući kroz brojne kreativne aktivnosti Boljana i gostiju  opet izvrsnu sezonu za Bol i Brač.

Na ovom mjestu donosimo samo mali popis razloga zašto posjetiti Bol u svibnju:

1. 15. tradicionalna SUB ECO 2015 – najbolji ronioci Jadrana u akciji čišćenja podmorja! 

U Bolu se održava već tradicionalna Sub Eco akcija danas 30. travnja!

ronioc Bol

Danas (30.04.2015) udružit će se, više od 120 ronilaca iz cijele Europe te će sudjelovati u akciji čišćenja podmorja u okolici Bola.
Jeste li znali da osim civilnih ronilaca i klubova, u akciji sudjeluju i ronioci Hrvatske ratne mornarice?
Nije bez razloga podmorje oko Bola jedno od najčišćih u Hrvatskoj. Od susjednih kolega ronilaca, ruku će dati ronioci iz Slovenije, Srbije (Vojvodine), Slovačke, Austrije, uz stalan postav hrvatskih kolega koji svake godine redovno sudjeluju u akcijama čišćenja podmorja.

2. Asics cros utrka “2. Đir oko Bola” – humanitarna utrka za  Bračke pupoljke

trčanje BOL

Za zdrav duh u zdravom tijelu najmlađih, pobrinuli su se organizatori Asics cros utrke „2.đir oko Bola“

Početak programa je 1.5. u 9:00 na parkingu na ‘Velom mostu’ kraj Big Blua. Utrke su orgaizirane po jedna za djecu i jedna za odrasle.

Prvo ide utrka za djecu koja će se trčati po rivi (od Big Blua do studenca i natrag). Kategorije za djecu su:

– Djevojčice do 10god
– Dječaci do 10 god
– Djevojčice 11-15 god
– Dječaci 11-15 god.

Kotizacija za djecu: 0kn

Utrka za odrasle je krug oko Bola (cca 8km), a sastoji se od slijedećih kategorija:

– Seniori 16 – 45 god
– Seniorke 16-45 god
– Veterani preko 46 god
– Veteranke preko 46 god

Kotizacija za odrasle: 70kn

Utrka je humanitarnog karaktera te se kotizacija od 70kn donira bračkoj udruzi ‘Brački pupoljci”. Prijava za utrku se može napraviti u shopu Big Blue, te u sport centru Big Blue. Sudjelovanje na krosu je besplatno za djecu.

bol_port_sunset_5

3. Jeste za partiju tenisa?

Nakon što je Marin Čilić osvojio US Open, ljubitelje tenisa u Hrvatskoj očekuje još jedna poslastica.
Bluesun CRO Circuit dovodi više od 600 tenisača iz 60 zemalja u Bol, gdje će nastupati na nizu ITF Pro turnira u Teniskom centru Bol. Svi ultimativni heroji bijelog sporta započinjali su svoj trnovit put na Futures turnirima. Novak Đoković, Rafael Nadal, naš Marin Čilić kao i brojni kraljevi ovog plemenitog sporta započeli su svoj put do uspjeha upravo na turnirima ove kategorije.
A nakon dugih 15 godina stanke, G.Felix Lukas,  u Bolu od svibnja do kraja rujna 2015, organizira ITF Futures turnire – Bluesun Cro Circuit za mlade tenisače i tenisačice, čiji je pokrovitelj ured Predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović.

bluesun-cro-circuit-1

Sudionicima i posjetiteljima Bluesun CRO Circuita svidjet će se blizina slavne plaže Zlatni rat, koja je na samo 5 minuta hoda od teniskih terena. Susjedni Bluesun hotel Elaphusa ima takve moderne sadržaje kao što su Noćni klub Ella, vrhunski Thalasso Wellness centar, kuglana te golf simulator.

040

Teniski centar Bol je kompleks od 26 zemljanih terena koji je između 1991. i 2003. ugošćavao WTA turnir “Bol Ladies Open”, na kojemu su među inima sudjelovale Ana Kurnjikova, Amelie Mauresmo, Arantxa Sanchez i mnoge druge. Radi se o vrhunskom teniskom centru smještenom u jednoj od najekskluzivnijih hrvatskih destinacija. Na raspolaganju Vam stoje kvalitetna teniska igrališta, oprema za tenis, ljubazno osoblje te vrhunske teniske škole. Ukoliko ste zaljubljenik u ovaj profinjeni sport, morate znati da je igranje tenisa poslije kojeg se osvježite u Zlatnom ratu, najvredniji poklon kojeg si možete priušiti ovog proljeća i ljeta.

bolzlatnirat8612

4. Zračna luka Brač – do Bola nikad brže!

Promotivne cijene letova koje su na snazi od početka travnja do kraja rujna razveselit će sve. Brački aerodrom počinje ovu sezonu s već ugovorene četiri nove aviorute, koje će ga spajati s Dortmundom, Leipzigom (Njemačka), Zürichom (Švicarska) i Malmöom (Švedska).Istodobno se privode kraju razgovori s čarter-kompanijama i redovnim kompanijama čiji će zrakoplovi u 2015. godini slijetati na pistu podno Vidove gore, pa uz linije koje već ima “Croatia Airlines” s Brača prema Zagrebu i “Austrian Airlines” prema austrijskim gradovima, Brač se ponovno vraća na mapu top odredišta do kojih se može doletjeti avionom. Vijest je posebno razveselila brojne Zagrebčane, od kojih se neki sjećaju poslijeratnih zlatnih godina kad je biti viđen na bračkoj šetnici bilo pitanje prestiža. 

5. Posjetite jednu od najljepših svjetskih plaža – Zlatni rat

Zlatni rat 1

Ova znamenita plaža ne treba uopće biti opisivana jer je sama sebi tijekom vremena postala najuspješniji dalmatinski brand, vlastiti glasnogovornik i ambasador Bola. Dosta je vidjeti je uživo.
Zamislite sunčanje na ovoj ljepotici bez mrske ljetne vreve. Da bude samo vaša.

zlatniratbolzr6815

Klasične morske radosti kao sunčanje, kupanje i izležavanje na Zlatnom ratu odavno nisu in. Dopunjene sa brojnim zabavno sportskim sadržajima, neće vam pobjeći odnmor na ratu, no  ove sezone imate priliku upoznati aktivan Bol, gradić koji će vas oduševiti ponudom koja pristaje svima. Sportaši, rekreativci, mladi, umirovljenici, obitelji s djecom ili tinejdžerima, a posebno romantični parovi – svima njima se Bol otisne u snažno sjećanje jednom kad ga posjete jer Bol doista ima sve. Čudesne plaže, znamenitosti, mjesta za opuštenje, izvrsnu gastro ponudu, zanimljivu unutrašnjost samog otoka, brački aerodrom, žičaru u skorom planu, eko etno selo, bogatu baštinu i raskošan dalmatinski identitet – Bol jednostavno ima priču. Budite i vi dio te priče ove sezone i posjetite simbol Jadrana.

bol_port_sunset_92

 Više informacija potražite na adresi Turističke zajednice grada Bola i posjetite nas na Facebook stranici!

Dobro došli!

.[:]