Hot Spots destinacije

Bijela zastava ponosno se vijori u Supetru!

[:HR]NAKON MONAKA VELIKO PRIZNANJE STIGLO NA BRAČ

Omiljena fraza vezana uz naše more najčešće ga opisuje kao „kristalno čisto“. Epiteti su to koji su postali prepoznatljivi simboli i asocijacije na naš plavi Jadran koji nesumnjivo čuva stoljećima svoju neodoljivu zrcalnu ljepotu kroz koju plivači bez poteškoća naziru kompletnu floru i faunu – čak i u najvećim dubinama.

SUPETAR GLAVNA SLIKA_1

No predivnom Supetru kristalno čisto nije samo fraza već činjenično stanje i službeno priznanje.
U prilog tome ponosno govori Bijela zastava koje je u Supetru 28.03.2015. dodijeljena plažama Tri mosta i Banj kojima upravlja tvrtka Svpetrvs hoteli d.d. iz Supetra.

DESTINACIJA KOJA NIŽE USPJEH ZA USPJEHOM

Što znači Bijela zastava za destinaciju?

Bijela zastava predstavlja ekološki simbol za čiste vodene površine, čista mora, rijeka i jezera. Prvi put je dodijeljena 2013. godine princu Albertu II. od Monaka čija Fondacija danas predstavlja jednog od najcjenjenijih partnera projekta Područje označeno bijelom zastavom se čisti i održava od strane nositelja Bijele zastave i SVJETSKE FONDACIJE ZA OČUVANJE I ZAŠTITU MORA, RIJEKA I JEZERA.

IMG_5600

Plaža TRI MOSTA – je najpopularnija supetarska plaža. Pogodna je za sve uzraste. More je vrlo bistro, obala je sačinjena od ugodnih oblutaka, a kao što i samo ime kaže, plaža se proteže između tri mosta te se nastavlja do krajnjih granica resorta. Nastavno na plažu proteže se kompleks Svpetrvs hotela unutar kojeg se nalaze i razni ugostiteljski objekti poput kafića ili  Beach bbq-a namijenjenih svim posjetiteljima.

Plaža BANJ – „Banj“ je pješčana uvala u samom srcu Supetra. Vrlo je popularna među svim generacijama. Posebno je pogodna za djecu s obzirom na pličinu i popratne zabavne sadržaje.

IMG_5598

Zastavu je iz ruku našeg proslavljenog ronioca i predsjednika organizacije GUWAA, Kristijana Curavića, primio vlasnik Svpetrvs Hotela Marion Duzich.
Na prigodnoj svečanosti održanoj na plaži Tri mosta nazočili ugledni gosti: ministar uprave Arsen Bauk, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richemberg, saborski zastupnik Ante Sanader, direktor Turističke zajednice Supetra Ive Cvitanić, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, direktor turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joško Stella, direktorica turističke zajednice grad Splita Alijana Vukšić, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i mnogi drugi.


Poznata violončelistica Ana Rucner zabavljala je goste.

nautićka luka

Vrednovanja čistoće mora rijeka i jezera na našim i susjednim prostorima

Bijela zastava dodijeljena je ranijih godina predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru za jezero Bled, predsjedniku Republike Makedonije Gjorgi Ivanovu za jezero Ohrid, Republici Bosni i Hercegovini za rijeku Unu te u Hrvatskoj za rijeku Krku, plažu hotela Solaris te plažu hotela Park Plaza u Puli. Sada se prvi put Bijela zastava dodjeljuje za plaže na otoku Braču: za plažu Tri mosta, plažu Banj i plaža – Beach Village.

ODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI U PRVOM TROMJESJEČJU 2015.

Na području Grada Supetra je u razdoblju od 01.01. – 31.03.2015.g. ostvareno ukupno 1279 turističkih dolazaka i 4605 noćenja što predstavlja veliki porast (više od 300%) u odnosu na isto razdoblje 2014.g. To prije svega valja zahvaliti događanjima koja su se odvijala u Supetru u ožujku ali i supetarskim hotelskim kućama koje su protekle zime odlučile ostaviti vrata svojih nekoliko hotela otvorenima što je za svaku pohvalu.

Meri Supetar 1

U Turističkom naselju „Velaris“ tijekom zimskog perioda otvoren je hotel „Amor. Tvrtka „Velaris“ već nekoliko godina izuzetno radi na poboljšanju svoje ponude, pa je tako u sklopu ove hotelske kuće nedavno otvoren i Pomorski centar za obuku pomoraca A.M.V. International kojeg vode predani i iskusni kapetani i strojari s dugogodišnjim iskustvom u tom području.

HOTEL OSAM_1

I novootvoreni hotel “Osam” u samom središtu Supetra u sklopu hotelske kuće “Svpetrvs d.d. Waterman resorts” također je ove zime bio otvoren za javnost što je znatno pridonijelo povećanju turističke aktivnosti u inače sušnom turističkom razdoblju.

HOTEL OSAM

NOVE ZRAČNE LINIJE ZA BRAČ – Brač nikada bliže!

Iz zračne luke „Brač“ u posljednje vrijeme stižu samo pozitivne vijesti. Nakon nekoliko godina zatišja i smanjene poslovne aktivnosti zračna luka „Brač“ je konačno krenula sa većim poslovnim angažmanom, te su za sada već potvrđene sezonske zračne linije iz Dusseldorfa (Njemačka), Leipziga (Austrija), Zuricha (Švicarska), Malmoa (Švedska), Beča (Austrija), Graza (Austrija) i Zagreba (Hrvatska). Prema našim saznanjima, pregovori o uspostavljanju zračne linije s Beogradom (Srbija) su u završnoj fazi, kao i sa još nekoliko zračnih luka u široj regiji.

1518087_682438241846583_5185064904459719038_o

Ljepote i atraktivnosti otoka Brača kao jednog od naših najpropulzivnijih otoka zaslužuju biti na dlanu svakom putniku svijeta, a uz avionske linije i razvoj zračnog poslovanja, izvrsni turistički  rezultati, sigurni smo – neće izostati.

Više informacija na

www.supetar.hr
Facebook

Sponzorirani članak

Foto: arhiv Tzg Supetra, arhiv hotela

 [:]

shares