Hot Spots destinacije

Istok Hrvatske posjetio srednju Dalmaciju – kontinent se prezentirao jugu

[:HR]Gradu Splitu iznimno dragi gosti iz Vukovarsko-srijemske županije predstavili su utorak, 21. travnja, u prostorijama HGK Županijske komore Split, svoju turističku ponudu. Potencijal i bogatstvo ove ponude tek otkrivamo, a ova regija ima puno toga za dati i pokazati.

_DSC4578_1

Osim medija, na prezentaciji su bili nazočni čelni ljudi iz splitskog turističkog sektora i predstavnici turističkih agencija, a održala ju je direktorica Turističke zajednice VSŽ, Rujana Bušić Srpak. Ova je prezentacija održana uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s HGK županijskim komorama Vukovar i Split.

_DSC4581_1

Svi prisutni najprije su pozdravljeni od strane predsjednice HGK Županijske komore Split, Katje Buličić, koja je je istaknula da bi zbog što većeg odaziva gostiju i odjeka u javnosti, bilo dobro odabrati raniji termin prezentacije u budućnosti, prije početka turističke sezone u Dalmaciji.

_DSC4573

Prisutni su potom dobili izvrstan presjek destinacijskih atrakcija Vukovarsko-srijemske županije –područje je to bogato očuvanim autohtonim običajima sa raskošnom gastronomskom te enološkom ponudom, kao i atraktivnim kulturnim nasljeđem.

Koje su komparativne prednosti Vukovarsko – Srijemske županije?

Spomenimo Orion, najstariji kalendar u Europi izložen u muzeju u Vinkovcima, bajkovite dvorce, srednjovjekovne crkve i svetišta. Ono je ujedno i destinacija lova i ribolova, te tradicionalnih folklornih manifestacija poput Vinkovačkih jeseni, Šokačkoga sijela, Iločke berbe grožđa, ali i onih nešto suvremenijih, poput Vukovarskog filmskog festivala, ili vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma.

_DSC4608_1
Za ljubitelje aktivnog odmora u ponudi su i biciklističke i pješačke ture, krstarenja rijekama Savom i Dunavom uz smještaj u autentičnom ambijentu seoskih gospodarstava, a regija je odavno upisana i u putni itinerar gurmanski nastrojenih gostiju zbog svoje senzacionalno bogate trpeze!

_DSC4623_1

GASTRO PONUDA  je jedan od najpoznatijih turističkih aduta ovoga kraja

Uz nadaleko poznatu slavonsko-srijemsku gastronomiju, svakako treba naglasiti njene iznimne potencijale za eno turizam – već i sam pogled na raskošan katalog Iločkih podruma, krcat najfinijim primjercima graševine, traminca, chardonnay-a, rizlinga… dovoljna je pozivnica za istinske hedoniste i ljubitelje kvalitetne vinske kapljice. No valja napomenuti da je, osim vrhunske hrane i vina, ovo ujedno i destinacija doživljaja, koju gosti rado posjećuju i zbog obljetnice ratnih događanja,  memorijalnog Vukovara te tematskih ruta.

_DSC4650_1

Druženje je privedeno kraju u tipičnom slavonskom, gostoprimljivom (i vrlo ukusnom!) stilu – uz degustaciju poznatih slavonsko-srijemskih proizvoda, koji su, uz topao poziv direktorice županijske turističke zajednice, izvrsno nagovijestili gostima što ih u posjetu ovoj regiji očekuje.

Nakon Splita, vukovarski će se turizam u travnju i svibnju predstaviti i u Zagrebu, Rijeci i Zadru.

_DSC4651_1

Poželimo im mnogo uspjeha![:]