Hrvatski proizvodi

Otvorena tržnica domaćih eko proizvoda u Omišu!

[:HR]

Izvrsna prilika za sve male proizvođače koji traže put do kupaca

U Omišu  u subotu 18. travnja 2015. u 9:00 sati ispred Prodajnog centra ‘Studenac’ u Omišu,  svečano je otvorena Domaća tržnica projekt pokrenut od trgovačkog lanca Studenac d.o.o. u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Savjetodavnom službom Ministarstva poljoprivrede RH, Javnom ustanovom za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije – REROM, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom Grada Omiša, naravno, uz svesrdnu potporu Grada Omiša i gradonačelnika g. Ivana Kovačića.

IMG_5930_1

DOMAĆE SE TRAŽI

IMG_5925_

IZVORNI HRVATSKI EKO PROIZVODI

Domaća tržnica zamišljena je kao mjesto izravnog susreta kupaca s proizvodima iz okruženja, pa će to biti i jedna od rijetkih tržnica u našoj županiji na kojoj će obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, zadruge, udruge i mali obrti izravno i bez posrednika plasirati svoju robu vrhunske kvalitete proizvedenu najčešće od domaćih sorti. U ponudi ove tržnice bit će raznovrsna dobra i namirnice biljnog i životinjskog podrijetla koja nastaju ili se proizvode uglavnom u obiteljskom okruženju.

Maja Zlokic

Nudit će se i proizvodi koji su kombinacija prirodnih i industrijskih materijala poput igračaka i kozmetike te autohtoni suveniri i rukotvorine. Tako će svi uzrasti među posjetiteljima tržnice biti u mogućnosti pronaći nešto za sebe ili se barem podsjetiti na nekadašnje zdrave navike i običaje te barem dijelić viđenog prenijeti u nasljeđe onim najmlađima.

IMG_5923_1

SVAKE SUBOTE OD 7 DO 13 h

Tržnica će uvijek raditi subotom u vremenu od 7 do 13 sati pred Prodajnim centrom Studenac u Omišu. Ponuda zajedničke suradnje Studenca d.o.o. OPG-ovima, zadrugama, malim obrtima i udrugama trajno je otvorena i besplatna. Studenac poziva sve one subjekte i pojedince koji žele plasirati svoje domaće prizvode, a nemaju za to odgovarajuću priliku, da se jave u Studenac (trznica@studenac.hr). Studenac im potpuno potpuno besplatno, nudi i pruža svu potrebnu infrastrukturu (štandove, suncobrane, vage, vitrine) i medijsku promociju (radio, tv, društvene mreže, plakati). I zato još jednom pozivaju na suradnju sve OPG-ove, zadruge, udruge i male obrtnike koji količinima svojih proizvoda ne mogu opskrbljivati trgovačke lance, a traže svoj put do kupca, da se jave.

Tržnice su veliko bogatstvo našeg naslijeđa, mjesto susreta i razmjene autohtonih domaćih proizvoda, te našoj turističkoj zemlji daju jedinstveni pečat prepoznatljivosti i bogatstva boja, okusa, mirisa i jedinstvene domaće ponude. Ova izvrsna inicijativa javnog i privatnog sektora, predstavlja zanimljiv i vrijedan iskorak na obogaćivanju naše ponude. Obzirom da je u Europi pa i u svijetu znatno prisutan  trend potražnje za organskim, izvorno domaćim proizvodima, nadamo se da će ovakvih dobrih vijesti, biti i više.[:]