Aktualno

Podstrana ponovno postaje centar okupljanja domaće male brodogradnje

[:HR]

Uz besplatan ulaz i testne vožnje u sklopu manifestacije održava se i Sajam turističkih atrakcija

Dani hrvatske male brodogradnje će po 7. put za redom okupiti domaće proizvođače plovila i renomirane brendova nautičke i ribolovne opreme od 30.04.-03.05.2015. u marini hotela Le Meridien Lav u Podstrani pokraj Splita. Kao i na svim dosadašnjim izdanjima, posjetiteljima je omogućen besplatan ulaz kao i testne vožnje svih plovila i opreme izloženih u moru.

Premijere 

Ovogodišnji DHMB se još jednom potvrdio kao idealno mjesto za predstavljanje novih plovila pa će tako, uz već poznate i provjerene modele plovila i širok izbor nautičke opreme, posjetitelji imati prilike po prvi puta vidjeti modele Bura 750 tvrtke Bura Boats, Glassboat Sol Maris 23 tvrtke JK Kosanović, te izuzetno zanimljivu drvenu samogradnju Gossip koja je nastajala u garaži u Kaštelima čak 3 godine i koja je djelo dva zaljubljenika u more i meštra od drva Ivan Jukića i Marka Gotovca.

Novo u 2015. – Sajam turističkih atrakcija

Kako bi pripomogli produljenju turističke sezone i stvaranje novih vrijednosti turističke ponude, organizatori Dana hrvatske brodogradnje ove godine, uz potporu Ministarstva turizma predstavljaju i novi projekt – Sajam turističkih atrakcija koji će na dodatnih 100 metara izložbenog prostora predstaviti usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, električne skutere, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, kite-surfing te ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Sajam turističkih atrakcija direktna je business to business poveznica između hotelijera, vlasnika kampova,koncesionara plaža, privatnih iznajmljivača i pružatelja usluga s dobavljačima sadržaja i proizvoda koje turistički subjekti mogu ponuditi kao turističke atrakcije stvarajući nove vrijednosti i držeći korak s turističkim trendovima i destinacijama koje su to već prepoznale.

Ni mali iznajmljivači nisu zaboravljeni

U sklopu Sajma turističkih atrakcija u četvrtak, 30. travnja s početkom u 15 sati održat će se i promocija najopširnijeg vodiča za privatne iznajmljivače „Mali iznajmljivač – veliki posao“ autorice Anamarije Cicarelli. Svi dijelovi knjige, posebno administrativno poslovanje, priprema i uređenje objekta, kanali prodaje, društvene mreže i prezentacija pisani su u suradnji sa stručnjacima specijaliziranim upravo za spomenuta područja. 

Adrenalinski park, wakeboard vučnica, nagradna sportska natjecanja

Za vrijeme trajanja Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija neće nedostajati zabavnih događanja, a uz adrenalinski park, vožnje polu-podmornicom i wakeboard vučnicu koje će moći isprobati svi posjetitelji, Surfmania tim predstavlja „SUPer Surfers Challenge Split 2015“ te „Supervolleyball kup“ – odbojku na vodenim trampolinima, novitet i svjetska premjera organiziranog natjecanja na ovakvom terenu.

Oba natjecanja imaju bogat nagradni fond, a prijave će se zaprimati putem e-maila daska@surfmania.net i na samom štandu Surfmanije na Sajmu turističkih atrakcija do 30.04.2015.[:]