Hot Spots destinacije

Split nudi pravu glazbenu deliciju za vikend goste

[:HR]

ODLIČNOM CITY BREAK PONUDOM DO STATUSA PRIJESTOLNICE KULTURE

Split, stjecište turista iz cijelog svijeta te srce jedne od naših turistički najatraktivnijih regija, i kronološki i sadržajno širi svoju ponudu van udarnih ljetnih mjeseci.

DSC_0794

Gradski turistički čelnici proteklih su godina pomno osmišljenim potezima nastojali približiti kulturno-umjetničko lice „cvita Mediterana“ inozemnim gostima – od uvođenja direktnih avionskih linija iz razvikanih svjetskih metropola kao što su London, Zürich, Beč, Beograd, Frankfurt, München i Rim, pa do titlovanja čuvenih, gotovo emblematičnih kazališnih komada koji fantastično prenose duh grada, poput svima omiljene i dobro poznate „Male Floramye“.

chagall K

FANTASTIČNI DOŽIVLJAJ VIKENDA U SPLITU

Kako bi se animiralo goste na popularni vikend-odmor, ponuđen im je i atraktivni Split card pomoću kojeg se ostvaruje pravo na besplatnu razgledajuću turu i subotnji program po izboru.

PERISTIL-ŽIVI CARSKI TRG

Tako su inozemni posjetitelji dobili priliku u što kraćem vremenu uživati u što više aktivnosti, dobiti izvrstan presjek kulturne ponude regije, „napuniti baterije“ te se već u ponedjeljak vratiti kući na posao! S obzirom na frenetičan životni tempo koji nažalost, prevladava gotovo svugdje u svijetu, ovakva vrsta ekspresnog, ali sadržajima krcatog odmora sve je traženija, a za city break paket aranžmane traži se mjesto više.

10815655_788468831194252_675870414_n

SVAKE SUBOTE U TRAVNJU
Gdje i kada: 11.30 sati, Muzej grada Splita

muzej grada splita 1

Da čelni ljudi splitskog turizma ovo itekako dobro znaju, pokazuju njihova daljnja nastojanja i inicijative u ovom smjeru, a jedna od najsvježijih pozivnica za strane vikend-goste je – ona  glazbena! Naime, Turistička zajednica grada Splita i Muzej grada Splita, u suradnji s Udrugom vodiča, svake subote u travnju pripremit će glazbenu poslasticu za goste.

muzej grada splita 2

U sklopu programa koji će se održavati u 11.30 u Muzeju grada nastupit će tako kazališni virtuozi poput baritona Zlatka Aurelia Kokeze, soprana Marije Buzdovačić i Antonija Teskere, maestra Harija Zlodre, prof. Ivan Božičevića i drugih.

muzej grada Splita

Provjerite i Vi zašto su jedan od glavnih splitskih aduta upravo atraktivna kulturna zbivanja – prigodno okruženje, te skladbe eminentnih gradskih autora – Ive Tijardovića i Josipa Hatzea u vrhunskoj izvedbi, pokazat će Vam zašto se grad polako ali sigurno, uspješno pozicionira kao prava europska prijestolnica kulture.

galerija-mec5a1trovic

Posjetite Split i budite i Vi dio programa koji pridonosi predstavljanju Splita kao buduće europske prijestolnice kulture.

visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita, Muzej grada Splita

st logo[:]