Aktivni odmor

Ne propustite Dragi naš kaj – Uzbudljivi gastro&etno festival za sve generacije!

[:HR]Manifestacijama bogati svibanj i lipanj u Zagrebačkoj županiji, neće iznevjeriti očekivanja onih posjetitelja koja žele na licu mjesta iskusiti autentično iskustvo gradića i općina u pitoresknoj zagrebačkoj okolici, te se upoznati s tradicijom i bogatim naslijeđem krajeva zagrebačke županije.
Početak lipnja obilježit će tako manifestacija Dragi naš kaj iz Svete Nedelje koja se održava 7. lipnja 2015. na jezeru Orešje. Ova kreativna manifestacija koja se organizira već sedmi puta, prikazuje živopisan presjek života na selu u seoskim dvorištima, a posjetitelji mogu upoznati pravi domaći zoološki vrt, vidjeti smotru 200 kuburaša, upoznati stare pučke igre kao i  domaće proizvode i suvenire.

draginaskajweb0 (1)

Ističemo da je događaj posebno pogodan za obitelji s djecom zato jer se odvija na mekanom travnatom terenu s drvećem u sigurnom okruženju domaće atmosfere, a uz to su organizatori priredili i bogati dječji program.

draginaskajweb5

Program je tematski podijeljen na dva dijela: Gastro etno prikaze i glazbeno – scenski program.

 draginaskajweb_141837.jpg

Od sedam seoskih dvorišta, jahanja konja i ponija do smotre 200 kuburaša!
Ljubitelje tradicijske etnološke priče razveselit će prikazi življenja u improviziranim starim „dvorišćima“, uređenima na autentičan način (stari plot, drvena hiža…itd…) u kojima se, uz pjesmu i ples, prikazuju negdašnji život na selu (pranje rublja u koritu, cjepanje drva, košnja trave, hranjenje domaćih životinja, kosanje djeteline, slaganje kupice..)

draginaskajweb4 (1)

Zainteresirani posjetitelji moći će se upoznati radom sa  starim alatima i prikazom starih zanata (klepanje kose, rad na tkalačkom stanu, čehanje perja..), a ljubitelji tradicijske gastronomije mogu na licu mjesta vidjeti pripremanje tradicionalnih jela i pića (pečenje rakije, gaženje zelja, greštanje grožda, pečenje kruha, cvrnje čvaraka, pečenje odojka).

DNK 29

Organizator ove manifestacije je  Udruga “Dragi naš kaj”a pokrovitelji su: Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Zagrebačka županija.

letak1

Dostavljamo program i raspored sa službenog letka:

letak2 (1)

Pozivamo Vas da obavezno upišete u svoj izletnički raspored ovu bogatu, veselu, zabavnu i edukativnu manifestaciju koja za vas oživljava neko drugo vrijeme. Vrijeme ljudske domišljatosti, marljivosti, spretnih ruku i kreativnih zanata, vrsnih starih recepata.. Vrijeme koje nažalost polako nestaje,  no zahvaljujući oživljavanju te tradicije kroz ovakve manifestacije imamo barem priliku podsjetititi se kako je to nekoć bilo.

Dragi-naš-kajweb3

Sve informacije potražite u Turističkoj zajednici grada Svete Nedelje  kao i u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije.
Posjetite i  Facebook stranicu želite li doznati više o programima i uzbudljivim manifestacijama koje spremamo kroz lipanj u zagrebačkoj županiji.
I svakako posjetite Svetu Nedelju, ljupki gradić nadomak Zagreba i istražite zanimljivu okolicu kroz različite aktivnosti koje su vam na raspolaganju.

Naslovna fotka (Medium)

fotografije; Turistička zajednica grada Sveta Nedelja i Turistička zajednica Zagrebačke županije

TZZZ_ HR[:]