Hot Spots destinacije

Doživite smjenu Dioklecijanove straže na Peristilu!

[:HR]AVE CEZARE – “CIJELI SVIJET TI KLIČE”

HVALE VRIJEDAN PROJEKT TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA SPLITA

Uz popularne Dane Dioklecijana u Splitu, već nekoliko godina u Splitu, Turistička zajednica grada Splita organizira hvale vrijedan projekt smjenu Dioklecijanove straže na PeristiluSmjena straže se održava tijekom ljetnih mjeseci, do 30. rujna, svakog dana točno u podne.

Dioklecijanova straža_6
Prva ovogodišnja smjena Dioklecijanove straže na Peristilu.

Dioklecijanova straža_8
Glazbeno – scenski spektakl smjena straže na Peristilu jedna je od najvećih dalmatinskih turističkih atrakcija koju poprate turisti iz cijelog svijeta

Svaki dan točno u podne,  car Dioklecijan sa svojom vojskom i ženom Priskom, pozdravlja sve građane i turiste povikom: Ave Cezare! Ovom prilikom car Dioklecijan održi prigodni govor, i pozove turiste da posjete njegov dom – Dioklecijanovu palaču.

Dioklecijanova straža_4
T
uristi iz cijelog svijeta vrlo rado se fotografiraju sa kostimiranom vojskom. Dioklecijanova straža nalazi se na ulazu u Dioklecijanove podrume ili pokraj katedrale sv. Duje, svakog dana u vremenu od 8:00 do 20:00 sati.

DIOKLECIJANOVA PALAČU JEDAN JE OD NAJVREDNIJIH I NAJOČUVANIJIH RIMSKIH LOKALITETA NA SVIJETU 

Dioklecijanova palača, jedan je od sedam hrvatskih lokaliteta na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.

Dioklecijanova straža_2 Alijana Vuksic
D
irektorica turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić ponosno ističe ovaj uspješan projekt

HOTSPOTS PREPORUKA

Iskoristite barem jedan dan prilikom ljetovanja u Splitu i točno u podne pogledajte smjenu Dioklecijanove straže na Peristilu. Tko zna, možda se stignete upoznati i sa samim Dioklecijanom! Ponesite sa sobom pravu uspomenu na godišnji odmor u Splitu i Hrvatskoj! Nakon uživanja u preformanceu i fotografiranju, preporučamo obilazak stare gradske jezgre, Dioklecijanovih podruma, nekih od gradskih muzeja i degustaciju izvorne dalmatinske gastronomije u nekoj od malih konoba ili restorana u srcu staroga grada uz čašu vrhunskog domaćeg vina!

Posjetite Split i budite i Vi dio programa koji pridonosi predstavljanju Splita kao buduće europske prijestolnice kulture.

visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita, Muzej grada Splita

st logo

[:]