Aktualno

Požeško – slavonska županija se predstavila Zagrebu

[:HR]Županija prepuna potencijala, idealnih za domaće goste

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije predstavila je ovaj tjedan (utorak 26.5.) u prostoru Arheološkog muzeja u Zagrebu svoju turističku ponudu.  Predstavljanje osmišljeno za predstavnike turističkih agencija i medije te ostale zainteresirane goste,  uspješno je ocrtalo sve komparativne prednosti županije koja bilježi porast noćenja(od koji domaći turisti čine preko 60%),  kao i brojne adute gastro i eno ponude.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prezentaciju je otvorio  župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević dok je turistički potencijal Požeško-slavonske županije u  jasnoj i  efektnoj   prezentaciji predstavila Maja Jakobović, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.
Pokazavši da su najbolje prezentacije kratke prezentacije u kojima je moguće predstaviti kvalitetno sve potrebne informacije,  objasnila je kako je Požeško – slavonska županija  prva koja u Hrvatskoj u potpunosti ima GPS-irane sve biciklističke i planinarske trase.
Primjerice, kad se nalazite na bilo kojem metru bilo koje staze, a ima ih više od sto, sustav obavještava što vam je u blizini od gastro i eno ponude, smještaja, restorana, itd.
Uz aktivni turizam i eno-gastro ponudu tu su brojne manifestacije kojima se promoviraju običaji i bogato naslijeđe ovog kraja.  Spomenut je i projekt Muzej u loncu – izvrstan spoj naslijeđa i revitalizacije starih jela kroz moderne tehnologije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Požeško-slavonska županija kako su istaknuli župan Tomašević i direktorica Jakobović –  sva je u znaku broja 5 – jedna je od 5 slavonskih županija, ima 5 gradova i 5 općina, a okružena je s 5 planina i gora. Na njenom se području nalazi se bogata kulturno-povijesna baština, stoga se mogu posjetiti brojne crkve, dvorci, kapele, arheološka nalazišta i brojni drugi spomenici. Prirodna baština odlikuje se raznolikošću biljnih i životinjskih vrsta a od prirodnih znamenitosti je izdvojen geopark Papuk koji je još 2007. godine dobio status geoparka kao prvo takvo područje u Hrvatskoj, te park šuma Jankovac. Uz pitomost krajolika kultiviranom izgledu pridonose i zaštićeni parkovi, te parkovi u gradovima i naseljima, a ovo područje pruža i brojne mogućnosti za outdoor aktivnosti poput biciklizma, paraglidinga, jahanja i planinarenja.

Biciklizam

Izvrsna strategija zajedničkog djelovanja kojom se kroz kreativne  manifestacije te stalnu promociju tradicije, koriste nasuvremeniji komunikacijski alati, polako ali sigurno ovu županiju pozicionira na mapu sve poželjnijih domaćih destinacija.[:en] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:]