Aktivni odmor

Probudite viteza u sebi: Ne propustite međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih!

[:HR]Ako ste se zaželjeli malo čarolije ili prstohvata vilinske prašine, priuštite si avanturu nadomak Zagreba – posjetite deveti međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih 2015!

5183869a342a7 (Medium)Pridružite se uzbudljivim viteškim igrama,  provjerite jeste li rođeni talent u gađanju lukom i strijelom, provezite se kočijom ili uzjašite konja i postanite  zelingradski vitez ili vitezica!
Krenite na put onkraj ustaljene stresne rutine, prošećite se do bajkovitog zelingradskog kraja i otkrijte svoju vitešku arkadiju u kojoj ćete se barem na trenutak prošetati u snovito djetinjstvo. Dobrodošla su i djeca (svih uzrasta)!

13

Turistička zajednica Svetog Ivana Zeline i udruga Vitezovi Zelingradski, priprema vrhunski srednjovjekovni spektakl za sve generacije!

Gdje: Sveti Ivan Zelina

Kada: Od 15. do 17.svibnja 2015

Više informacija o događanju:

U Sv. Ivanu Zelini će se od 15. do 17. svibnja 2015, održati  deveti tradicionalni međunarodni viteški turnir na kojem će sudjelovati viteške skupine iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Madžarske, Slovenije, Italije, Srbije i Hrvatske. Turnir se održava već devetu sezonu.

5183869421d9e (Medium)

Spektakularnu notu ovoj manifestaciji daje posebno osmišljen program koji osim natjecateljskog dijela ima izrazito bogat zabavni program. Posebno izdvajamo atraktivan glazbeno scenski igrokaz: Lipicanska barokna raskošskupinu koja će sa svojim prekrasnim lipicancima izvesti točku za pamćenje! Ništa manje atraktivan neće biti ni nastup skupine mađarskih  konjanika husara.

7

Za romantično-egzotično ozračje pobrinut će se mađarska muzička skupina Holloenek Hungarica, te više plesnih skupina, kao i atraktivne trbušne plesačice.

VATRA NA NEBU – OPSADA GRADSKE UTVRDE

Najuzbudljiviji dio programa biti će noćna opsada gradske utvrde sa raskošnim vatrenim scenskim efektima, a nakon toga će čak četiri skupine izvoditi vatreni noćni program.

8

U ovoj atraktivnoj manifestaciji posebna pažnja se poklanja  najmađim posjetiteljima.
Puna dva dana u Začaranoj šumi malene će tako zabavljati brojni bajkoviti likovi MAK teatra. Pautuljci, vile, čarobnjaci i čarobnice te brojni likovi iz bajki oduševljavati će vaše najmlađe u savršenoj prirodnoj kulisi mistične zelinske prirode.

51822aa47ae90 (Medium)

Pred očima posjetitelja promicati će kao na filmskom platnu,  kreativni  prizori bogatih dječjih radionica, muževnih viteških borbi, raznih bojnih naprava, streličarstva, prikazi starih zanata..do super atraktivnog programa s konjima. I to sve u više od 20 sati programa,  od petka navečer, pa tokom cijele subote zaključno s nedjeljom poslijepodne.
Dolazak na ovogodišnji turnir je potvrdilo 35 viteških, streličarskih, konjičkih i zabavnih skupina.

5183868d3bfdd (Medium)

Jeste li znali da je Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih, najveći  turnir u Hrvatskoj po broju gostujućih skupina? Na turniru svake godine sudjeluje  tridesetak viteških, streličarskih i artističkih skupina iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Što sve možete vidjeti?

U viteškim taborima možete razgledati cijeli arsenal srednjovjekovnog oružja, šarenih štitova i limenih kostima.

518386939b668 (Medium)

Ako ogladnite, možete utažiti glad vrućom kašom  spravljenom od žitarica ili po srednjovjekovnim recepturama spremljenoj guski začinjenoj medom.
Više o gastro ponudi Svetog Ivana Zeline potražite na webu Turističke zajednice, i virtualno prošećite kroz panoramu sv.Ivana Zeline i magične okolice.

turnir polje (Medium)

Sveti Ivan Zelina – autentičan biser zagrebačke okolice

Upoznajte pitomi i ljuki gradić Zagrebačke županije u kojem možete opušteno predahnuti od užarenog ritma  metropole.  Mnoštvo sakralnih spomenika, crkava i kapela razasuto je zelinskim krajem, a njegove su turističke vrijednosti, uz povijesnu baštinu, vinski podrumi sa znamenitim vinima na atraktivnoj vinskoj cesti  te brojne druge mogućnosti za rekreaciju i aktivni odmor.

razglednice sv.Ivan Zelina (Medium)

Grad Sveti Ivan Zelina iznimno je dobro pozicioniran i prometno povezan.
Izletniku koji kreće iz centra Zagreba za put do ove zelene oaze potrebno je
najviše pola sata. Smješten je na sjeveroistočnom dijelu Zagrebačke županije i graniči na zapadu s Gradom Zagrebom i Krapinsko zagorsko županijom, na sjeveru s Općinom Bedenica i Varaždinskom županijom, na istoku s Općinom Preseka, Općinom Rakovec, Gradom Vrbovec i Općinom Brckovljani. Ljupki gradić  prepun znamenitosti postao je  nezaobilazna postaja za sve izletnike i ljubitelje prirode i autentične očuvane tradicije zagrebačke okolice.

51822a9f81a49 (Medium)

Dobro došli!
Više informacija potražite na stranicama : Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina  i na webu vitezovi-zelingradski.hr

Turistička zajednica Zagrebačke županije

Fotografije  preuzete: TZ Sveti Ivan Zelina i Muzej Sveti Ivan Zelina

TZZZ_ HR[:]