Hot Spots destinacije

Sinjska Alka i Cetinski kraj predstavljaju se u centru New Yorka i Chicaga

[:HR]Povodom 300. obljetnice 

Sinjska alka – jedan od najživopisnijih dragulja naše kulturne baštine, na uistinu poseban način uveličati će svoju 300. obljetnicu!

Naime, uz grad Sinj i Cetinski kraj kao prepoznatljivu destinaciju aktivnog odmora, predstaviti će se našoj dijaspori u Americi te je tako potaknuti na posjet znamenitom cetinskom kraju, rekla nam je Jelena Bilić, direktorica Turističke zajednice grada Sinja. Kako je Alka doista upečatljiva manifestacija sa brojnim i dojmljivim specifičnostima koje su se očuvale sve do današnjih dana, za očekivati je da će njeno predstavljanje u Chicagu biti poticaj mnogima da se još ovog ljeta zapute ka Lijepoj našoj.

Slika10 Photo Ilija Veselica 2

No, iako je Alka kao vrhunski kulturno-povijesni spektakl jedna od najsvjetlijih točki sinjske turističke ponude, grad će se ujedno prezentirati i kao atraktivna destinacija za ljubitelje aktivnog odmora.

Slika2 Photo Ante Gaspar

DALMATINSKO ZALEĐE KAO ATRAKTIVNA DESTINACIJA AKTIVNOG ODMORA

Biciklističke staze iz projekta MedPaths te hodočasnička Staza Gospi Sinjskoj, dva su konkretna turistička proizvoda koja će se uz Alku koja slavi 300. obljetnicu, predstaviti na infopultu Turističke zajednice grada Sinja. Ovaj će štand biti otvoren u sklopu „Hrvatsko-američkih dana“ u Daley Plazi, koji se tradicionalno održavaju godinama kako bi slavili zajedničku kulturu, povijest i baštinu.

Slika13 Photo Filip Ratkovic

No, to nije sve – Alka će se predstaviti i na prigodnoj izložbi fotografija u trajanju od tjedan dana u sklopu Columbia Collegea u Chicagu, te na proslavi 25. obljetnice od utemeljenja društva AMAC Midwest, koje okuplja bivše studente hrvatskih sveučilišta. A kako bi se potencijalne goste upoznalo sa izvrsnim mogućnostima za aktivni odmor, u prostorijama hrvatskog konzulata biti će održani razgovori s medijima te turističkim djelatnicima – agencijama i tour operatorima – koji nude paket aranžmane za posjet Hrvatskoj na području Chicaga i New Yorka. Svojim će prisustvom ove sastanke uveličati i Vladimir Drobnjak, veleposlanik hrvatske misije pri UN-u.

Slika8 Photo Branko Covic

Predstavljanje alkarske tradicije te sinjske ponude aktivnog odmora u hrvatskom konzulatu biti će održano 13. svibnja, dok će jednotjedna izložba fotografija sa Alke u sklopu već spomenutog čikaškog koledža, biti otvorena 8. svibnja.

Sinj i čitav Cetinski kraj područje su iznimnih turističkih potencijala i vrlo specifične te dragocjene kulturne baštine. Pošto se dobar glas daleko čuje, poželimo im što uspješniju promociju – kako u Vjetrovitom gradu, tako i u Velikoj jabuci!

Slika19 APhoto Ilija Veselica  Cetina canoe safari

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com

Sponzorirani članak
Foto: arhiva turističkih zajednica grada Sinja, Trilja, Vrlike i Dugopolja

logotipi-zagora1

Foto: Ilija Veselica, Ante Gašpar, Branko Čović, Filip Ratković,

 

 [:]