• hr

“Već 40 lita Split cvita” – Split dočekuje blagdan Sv. Duje okupan u cvijeću

[:HR]

USUSRET 40. PRAZNIKU CVIJEĆA – ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA U DIOKLECIJANOVIM PODRUMIMA

Split, 5. svibnja 2015.

Jučer, 5. svibnja u 12.30 sati u Dioklecijanovim podrumima, predstavnicima medija predstavljena su događanja koja splitski Parkovi i nasadi i TZ grada Splita organiziraju u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Sv. Duje.

Prva tema je bila predstavljanje 40. PRAZNIKA CVIJEĆA koji će se ove godine odvijati pod nazivom “40 LITA SPLIT CVITA“, a događat će se od 5. do 10. svibnja 2015. Organizator su “Parkovi i nasadi“, suorganizator je Udruženje obrtnika grada Splita, a pokrovitelji su Grad SPLIT i Turistička zajednica grada SPLITA.

Praznik cvijeca pressica 2015_3_1

Na samom početku Direktor Parkova i nasada, a ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora dipl. ing. Zoran Barac, predstavio je članove organizacijskog odbora 40. Praznika cvijeća. Uz njega kao predsjednika to su: Marija Crmarić – predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije i voditeljica natjecanja florista, Alijana Vukšić – direktorica Turističke zajednica grada Splita i Neven Kačić – predsjednik Udruženja obrtnika grada Splita. Na današnjem predstavljanju rečeno je kako će se svečano otvorenje 40. PRAZNIKA CVIJEĆA upriličiti u podrumima Dioklecijanove palače, 5. svibnja s početkom u 20.00 sati.

Praznik cvijeca pressica 2015_4_1

Zoran Barac, predsjednik Organizacijskog odbora i direktor Parkova i nasada je u ime organizatora istakao kako će izložba cvijeća povodom 40. PRAZNIKA CVIJEĆA za posjetitelje biti otvorena od srijede 6. svibnja svakog dana od 9.00 do 22.00 sata, a cijela manifestacija započinje svečanim otvorenjem u utorak navečer, 5. svibnja s početkom u 20 sati. Zatvaranje Praznika cvijeća je u nedjelju 10. svibnja u 14 sati.

IMG_6742_1

Naglasio je kako je i ove godine osigurano sudjelovanje mnogobrojnih renomiranih domaćih i stranih izlagača i proizvođača cvijeća. Kao posebnost je istakao i Oasisovu prezentaciju novih trendova u aranžiranju koja je predviđena za srijedu s početkom u 20 sati, te skrenuo pažnju na zanimljivu ponudu na prodajnim štandovima cvijeća ispred južnog ulaza u Dioklecijanove podrume.

Na kraju je pozvao prisutne predstavnike medija da mu se po završetku press konferencije pridruže na tradicionalnom Međunarodnom natjecanju florista i prisustvuju ocjenjivanju izložbenih uzoraka od strane stručnih ocjenjivačkih sudova u raznim kategorijama, te najavio završetak natjecanja florista, svečanost dodjele nagrada i diploma, kao i proglašenje sveukupnog pobjednika za petak 8. svibnja s početkom u 21 sat.

Praznik cvijeca pressica 2015_1_1

POSJETITELJE PRAZNIKA CVIJEĆA U DIOKLECIJANOVIM PODRUMIMA OČEKUJU NENADMAŠNE CVIJETNE INSTALACIJE

Potom se prisutnima obratila Marija Crmarić, predsjednica sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore i voditeljica natjecanja florista, te pritom istakla: “Zahvaljujući dugogodišnjem aktivnom radu sekcije cvjećara UO Split, ceha cvjećara OK Splitsko dalmatinske županije kao i radu sekcije cvjećara Hrvatske Obrtničke Komore, naš grad će za svoj blagdan doslovno biti okupan u cvijeću. Najveći obol 40. Prazniku cvijeća daju upravo obrtnici iz Splita i Hrvatske koji su zaslužni za većinu cvjetnih kreacija na “Prazniku cvijeća“. Gospođa Crmarić je posebno naglasila kako će se njihove nenadmašne cvjetne instalacije moći kao i obično pronaći u zapadnom i istočnom djelu Dioklecijanove palače.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SPLITA NAJAVILA PRAVI GLAZBENI SPEKTAKL

Alijana Vukšić, direktorica turističke zajednice grada Splita je na samom početku svog dijela obraćanja rekla kako uz pokroviteljstvo 40. Praznika cvijeća, te uvijek dobro posjećeni veliki koncert na Rivi povodom fešte Svetog Duje, TZ Splita priprema i program koji je obogaćen cijelim nizom nastupa naših kulturno umjetničkih društava, koncertima ozbiljne, ali i zabavne, kao i rock, te klapske glazbe. Tako će na svoje doći mladi, ali i stariji, oni željni pučke zabave, ali i oni skloniji kulturnim događanja, ljubitelji plesa i pjesme, jednako kao i oni, kojima je dovoljna šetnja gradom ili praćenje programa s mnogobrojnih gradskih štekata. Istakla je kako će sve zaokružiti veliki koncert grupe LIBAR i MASSIMA na Rivi, te kako očekuje da će naši sugrađani i gosti našeg grada, u više navrata tijekom nekoliko dana doći do centra grada i istinski uživati u blagdanu zaštitnika našeg grada.

IMG_6696_1

Neven Kačić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Splita, je prisutnima dao informacije o sustavu ocjenjivanja i elemenata suradnje svih uključenih u projekt. Prisutni su po završetku press konferencije pozvani na obilazak izložbe i natjecanja florista koje se upravo odvijalo u Velikoj dvorani Dioklecijanovih podruma. Programe događanja i dodatne informacije o programima nudimo u nastavku:

PROGRAM 40. PRAZNIKA CVIJEĆA – pod nazivom “40 LITA SPLIT CVITA”

UTORAK, 5. svibnja 2015.

13:00 h – Tradicionalno Međunarodno natjecanje florista uz prigodan program
– dio natjecanja otvoren za publiku Velika dvorana – ulaz s pozivnicom

20:00 h – Svečano otvorenje 40. Praznika cvijeća uz prigodan program
Velika dvorana – ulaz s pozivnicom

IMG_6698_1

SRIJEDA, 6. svibnja 2015.

20:00 h – Prezentacija „Oasis“ – novi trendovi aranžiranja
Velika dvorana Dioklecijanovih podruma

PETAK, 8. svibnja 2015.

21:00 h – Svečana dodjela nagrada i priznanja 40. Praznika cvijeća uz prigodni program
Ulaz s pozivnicom

NEDJELJA, 10. svibnja 2014.

14:00 h – Zatvaranje 40. Praznika cvijeća
Radno vrijeme za posjetitelje: od 9:00 h do 22:00 h

Više: visitsplit.com[:]

Shares