Aktualno

Vikend kulture, zabave, umjetnosti i sporta – dođite u Krašićki kraj!

[:HR]Bogati program događanja za zagrebačku županiju, obilježiti će nekoliko posebnih manifestacija u svibnju a jedna od njih su DANI KRAŠIĆKOG KRAJA. Pogledajte što su u vilinskoj općini Krašić pripremili za vikend pred nama!

CRKVA P.T.

Pitoreskni Krašićki kraj zove vas na  DANE KRAŠIĆKOGA KRAJA  koji se održavaju se tradicionalno već dvadeset i prvi puta.

Kada? Od  7. – 10. svibnja 2015, u velikom šatoru kod centra Krašić
Gdje? Veliki šator kod centra Krašić

Donosimo bogati raspored događanja u kojima se isprepleo kulturni i umjetnički program, sportska zbivanja i proslave:

11150619_10152800333372321_2379252118055728870_n

KULTURNO-UMJETNIČKI I ZABAVNI PROGRAM popratni je sadržaj kojim se obilježava dan Općine i na taj način želi okupiti veći broj domaćeg stanovništva kao i ljudi iz šireg područja. Zabavni program izvode  pjevači sa Hrvatske glazbene scene, dok je već tradicionalno prisutan nastup kulturno-umjetničkih društava s područja Zagrebačke županije, ali i cijelog područja Republike Hrvatske.

SPORTSKA DOGAĐANJA – NE PROPUSTITE MEĐUNARODNU ATLETSKU UTRKU „DOLINOM KARDINALA“

ATLETSKA UTRKA „DOLINOM KARDINALA” je međunarodna atletska utrka koja se ove godine održava devetnaesti put.
U navedenoj utrci na stazi dugačkoj 24 km sudjeluje sedamdesetak sudionika, pretežito iz Hrvatske, te Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Posebice je značajan nastup Hrvatske vojske i policije.
Važno je  napomenuti da je ova atletska utrka kontinuirano deset godina u kalendaru Europske  atletske unije.

plakat_krasic_2015

BICIKLISTIČKI MARATON ”KRAŠIĆ 2015.” je događanje međunarodnoga karaktera sa preko stotinu sudionika. Maraton se održava se u dužini od 40 km na području Općine, ali i susjednih JLS, Općine Žumberak, Grada Ozlja i Grada Karlovca.

LIKOVNA RADIONICA „Tragom svijetlosti i boja” okuplja umjetnike različitih profila čije cjelodnevno druženje rezultira vrijednim umjetničkim radovima koji ostaju Općini. Ti radovi su mahom sakralnog karaktera, a izlažu se u općinskoj vijećnici, već punih osamnaest godina.

DSCN3170 (1)

SVEČANA PROSLAVA „ 120. godina  DVD-a  Krašić”

Uz brojne goste i prijatelje DVD-a i Općine u nedjelju 10.svibnja 2015., obilježiti će se u šatoru veliki jubilej domaćega vatrogasnoga društva koje je osnovano davne  1895. godine.
‘DANI  KRAŠIĆKOGA  KRAJA’  tradicionalna je manifestacija koja od 2015 godine broji već dvadeset i jednu godinu održavanja,  a zahvaljujući  međunarodnoj atletskoj utrci,  biciklističkom maratonu i Smotri folklora, nadilazi općinski i županijski kontekst manifestacije. Dodamo li i svečanu proslavu vezanu za 120 godina postojanja DVD Krašić, zabava je zagarantirana!

Općina Krašić –bogati potencijal vjerskog i izletničkog turizma

Krašić

Jeste li znali da se tzv „Vrata žumberka“ otvaraju upravo u Krašiću gdje vas iz ove pitome doline, pogled vodi na magične obronke Žumberačke gore. Gora, bregi i guste zelene šume nude se putniku namjerniku kroz putovanje čak i glavnom cestom. Potoci i bistri slapovi, obronci prepuni zlatnih vinograda i zelenih pašnjaka uz očuvana seoska imanja pružaju osjećaj bivanja u autentičnom prirodnom raju.

zumberak2

Opuštajuće ozračje, blage doline Kupe i Kupčine, slapovi Slapnice, obrađena polja, brda u daljini, idilična sela sa Stepinčevim Krašićem u središtu, i  put prema Žumberku, aduti su ove ljupke općine koja je stvorena za izlete po mjeri ljubitelja prirode i prirodnog.

Sva sela krašićkog kraja, sama po sebi su pitoma, smirena i dostojanstvena pa ih možemo preporučiti kao prvorazrednu turističku atrakciju nadomak velikog grada.

010

Jeste znali?

Općina Krašić je također rodno mjesto dva glasovita kardinala i nekoliko poznatih biskupa, zbog čega je dobila ime Dolina kardinala.
Više o velikanima krašićkog kraja pročitajte na stranici Turističke zajednice Općine Krašić i svakako posjetite ovaj pitomi kraj raskošnog zelenila i očuvanih prirodnih blaga. Žumberačko -Samoborsko gorje

Nigdje priroda nije ljepša doli u proljetnim mjesecima, a mjesta zagrebačke županije su nam doista nadohvat ruke s izvrsnom prometnom povezanošću i blizinom zagrebačke metropole koja na svega pola sata vožnje, krije izniman potencijal prirodne i kulturne ljepote. Ljepota je doista blagonaklona prema ovom kraju.

023

Više informacija potražite na TZO KRAŠIĆ

TZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Posjetite nas na Facebooku i Twitteru!

Sponzorirani članak 4.5.2015

TZZZ_ HR[:]