Aktivni odmor

Bajka na dlanu osvojila Europu!

[:HR]Protekli tjedni bili su poprilično uzbudljivi za predstavnike Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije,  kao i za predstavnike Turističkog Klastera središnje Hrvatske. Zelena Hrvatska se sjajnom inicijativom organizirala i predstavila u čak 4 europska grada, a Hrvatsko Zagorje se tako prezentiralo svojim ključnim europskim tržištima.

SALZBURG

SALZBURG KLASTER SH (Medium)

U organizaciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, 18. i 19. svibnja 2015. godine u austrijskom Salzburgu, turističkim agencijama i predstavnicima medija predstavljena je turistička ponuda Turističkog Klastera središnje Hrvatske.

SALZBURG GASTRO (Medium)

Na prezentaciji  u Salzburgu uz Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, bili su prisutni i predstavnici turističke zajednice Zagrebačke županije, Varaždinske županije, Sisačko-Moslavačke županije i Bjelovarsko-Bilogorske županije te Karlovačke županije.
U ime svih župana i predsjednika Turističkih zajednica Klastera središnje Hrvatske, sudionicima poslovne radionice i prezentacije, obratio se župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je odluka o predstavljanju domaće turističke ponude austrijskom tržištu opravdana, s obzirom na kontinuirani porast dolazaka i ostvarenih noćenja austrijskih turista, posebno na području Krapinsko-zagorske županije, gdje je u prva 4 mjeseca 2015. godine ostvareno 43% više noćenja nego u istom razdoblju lani.

SALZ ZUPAN,DIR.PREDS.HTZ.AUST. i M.MUSTAČ (Medium)

Prezentaciju je otvorio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Republici Austriji, Ranko Vlatković. Prije prezentacije, održana je poslovna radionica u kojoj je 16 turističkih subjekata Klastera Središnje Hrvatske u direktnim kontaktima s agencijama predstavilo svoje objekte i turističku ponudu a nakon toga  je za novinare i uzvanike održana i prezentacija  Klastera, koju je održao Ernest Svažić. Nakon poslovne radionice i prezentacije, šef kuhinje Termi Jezerčica, Ivica  Žulj i Zdravko Semenski, kuhar iz agroturizma “Majsecov mlin” pripremili  su za sudionike gastro-zagorsku bajku, dok su se za potpuni eno-gastro doživljaj pobrinuli najpoznatiji vinari s područja Krapinsko-zagorske županije, Vinarija Micak, Vinarija Bolfan, Vinarija Vuglec Breg i Vinarija Sever.
Za glazbeni ugođaj pobrinuo se zagorski glazbenik Tomislav Goluban. Značajnu pomoć i podršku u cijeloj organizaciji dalo je uz predstavništvo HTZ-a u Beču i Putnička Agencija KOMPAKT Tours iz Salzburga te Miljenko Mustač

ZAGORJE-BAJKA NA DLANU – USPJEŠNO PREDSTAVLJENA U ITALIJI
Bologna ugostila drage goste!

Bolognja prezentacija (Medium)

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s  GU Hrvatske Turističke zajednice i njenim predstavništvom  u Italiji, organizirala je prezentaciju i radionicu za talijanske agencije i novinare u Bologni,u Hotelu Royal Carlton.

Bolognja stol (Medium)

Sa zagorske strane na radionici su prisustvovali; Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bluesun Hotel Kaj, Villa Magdalena i Vuglec Breg. Prezentaciji su se odazvala 23 sudionika, od kojih su većinom bile  poznate talijanske agencije, koje su u razgovorima s turističkim djelatnicima pokazale izuzetan interes za Zagorje, te su u najavi i konkretni poslovi.

Picture 1007 (Medium)
Posebno ističemo dolazak poznatog talijanskog novinara, dobitnika prestižne  novinarske nagrade „zlatna penkala“,koji je već i potvrdio  dolazak u Zagorje.
Sudionike prezentacije pozdravio je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, g. Branko Curić, koji je u uvodnom dijelu i opisao prednosti  i razloge dolaska i boravka talijanskih turista u Zagorje. Istaknuo je bogatu eno i gastro ponudu, kao i kvalitetnu i raznovrsnu ponudu wellnessa koja je upravo ovom tržištu posebno interesantna.Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije predstavljale direktorica, Sanja Škrinjar i stručna suradnica za promociju Ksenija Tomić.

Picture 1019 (Medium) U glazbenom dijelu nazočne je oduševio zagorski glazbenik, Tomislav Goluban,sa izvedbom „Zagorskog cuga“, kao i muzičkoj podlozi promotivno-turističkog filma „Zagorje-Bajka na dlanu“.Nakon prezentacije i radionice gosti su uživali u zagorskim specijalitetima kao što su: zagorska juha, namaz od čvaraka, sir s vrhnjem, purica s mlincima, stubička pisanica, i naravno zagorski štruklji. Nije nedostajalo ni deserta, kao što je orahnjača, makovnjača i pita od sira. Gastronomske delicije  pripremili  su i predstavili kuhari: Terme Tuhelj- Mirko Ljubić i Termi Jezerčica – Ivica Žulj.
Zagorska vina nanizala su same  pohvale, adresirane na vinarije: Bolfan,Vuglec Breg, Micak i Sever.
Talijanski turisti u prva 4 mjeseca ove godine bilježe porast u  dolascima i noćenjima od 22%, u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Cilj ovakvih prezentacija je svakako nastaviti raditi na povećanju navedenog broja i kvaliteti usluge.

Picture 1029 (Medium)

WROCLAW- POLJSKA

BAJKA NA DLANU USPJEŠNO PREDSTAVLJENA NA NAJVEĆOJ GASTRO MANIFESTACIJI U EUROPI!        Poljska (Medium) (2)

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s  GU Hrvatske Turističke zajednice i njenim predstavništvom  u Poljskoj,  drugu godinu za redom sudjelovala je prošli vikend na najvećoj gastro-turističkoj manifestaciji  u Europi, “Europa na widelcu” u gradu Wroclawu u Poljskoj.
Grad Wroclaw, treći je po veličini grad u Poljskoj, a manifestacija “Europa na widelcu” održava se već 6 godina za redom  a posjeti je oko 4o.ooo posjetitelja.

PREDST KUHARA UČESNIKA (Medium)

Hrvatsku je, kao zemlju partnera, predstavljalo Zagorje i Kvarner, odnosno TZ Krapinsko-zagorske županije i TZ Primorsko -goranske županije. Ostale zemlje sudionici su bile Engleska Belgija, Cipar, Češka, Francuska, Grčka, Španjolska, Njemačka,Poljska, Švicarska, Švedska, Ukraina, Mađarska, Italija, Gruzija. Zagorsku  gastro ekipu uspješno su predstavljale mlade kuharske snage: Valentina Pavlek, kuharica iz Termi Jezerčica i Mirko Ljubić, kuhar u termama Tuhelj, u Dvorcu Mihanović.

PAČJA PRSAS JEČMENOM KAŠOM (Medium)

Jelovnik s kojim se Zagorje predstavilo bila su pačja prsa s ječmenom kašom i zagorski štrukli,a prodalo se oko 1500 porcija svakog od jela.

ZAGORSKI ŠTRUKLJI (Medium) (2)

U turističko-promidžbenom dijelu manifestacije, TZ Krapinsko-zagorske županije imala je svoj štand s turističko promidžbenim materijalima, a posebnu pažnju pobudili su materijali iz Marije Bistrice, koji su za ovu priliku bili pripremljeni na poljskom jeziku. Zagorje-Bajka na dlanu svoju promidžbu prezentiralo je uz kolege iz TZ Kvarnera te Cipar, Poljsku i Češku. Posebna atrakcija u Poljskoj bila je Udruga “Krapinski neandertalci-Pleme špiljskog medvjeda” , koji su bili i sudionici u programu na glavnoj bini, te svojim nastupom privukli medijsku pažnju  na glavnom gradskom Trgu, gdje se manifestacija održavala.

PERFORMANS KRAP.NEANDERTALACA NA BINI (Medium)

U glazbenom dijelu prisutne je oduševio glazbenik Tomislav Goluban, koji je već poznat i izuzetno dobro prihvaćen od  publike  koja je  na trgu nazočila.

LJUBLJANA – PREZENTACIJA DESTINACIJE ZAGORJE -BAJKA NA DLANU U LJUBLJANI

Uspješan niz europske turneje, završio se u predstavništvu Hrvatske Turističke zajednice u Ljubljani, gdje je održana jedna u nizu  prezentacija  turističke i eno-gastronomske ponude destinacije Zagorje Bajka na dlanu.

PREZENTACIJA U LJUBLJANI PREDSTAV HTZ (Medium)

Prezentaciji su iz Krapinsko zagorske županije nazočile Sanja Škrinjar i Ksenija Tomić, kao i  predstavnici hotelskih kuća; Bluesun Hotel Kaj, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Villa Magdalena i  Vuglec Breg.Sudionike prezentacije pozdravio je Goran Blažić, direktor predstavništva Hrvatske Turističke zajednice u Ljubljani i  Sanja Škrinjar, direktorica TZ Krapinsko-zagorske županije.
Pozivu na prezentaciju odazvali su se predstavnici Putničkih agencija  i novinari iz Ljubljan: Media 24, Avtofokus, Dnevnik, Traveler, Gloss, Avto.dom, Mholidays, Linda, Tentours, Kompas Objektiv, TV Novo- mesto, Ljubljana exklusive, Moje zdravlje i drugi.
Događanju je nazočila i gđa Božena Leš, ministrica savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ljubljani. U sklopu prezentacije održana je i poslovna  radionica u kojoj su s predstavnicima agencija i novinara razgovarali predstavnici hotelskih kuća.
Gastronomsku ponudu Zagorja predstavile su Terme Tuhelj i mladi kuhar Nikola Antolić, koji je od nazočnih primio brojne pohvale, a za  vinsku kartu Zagorja  pobrinule su se vinarije: Bolfan, Vuglec Breg, Micak i vinarija Sever. Obzirom da su po broju dolazaka i noćenja, slovenski turisti već više godina najbrojniji, i ovoga puta pokazano je veliko zanimanje za posjet Zagorju.
Prema statističkim podacima u periodu I – IV/ 2015. godine, zabilježena su 2.268 dolazaka  i ostvareno 5.964 noćena, slovenskih turista, što je u odnosu na 2014. godinu, 9% više u dolascima, a 31% više u ostvarenim noćenjima.

Picture 1059 lubljana (Medium)

Sudeći po navedenim brojkama i ohrabrujućim rezultatima čini se kako kontinentalni turizam polako krči svoj put ka svojoj ciljanoj grupi posjetitelja i privlači sve veći broj ljubitelja posebnih zelenih destinacija koje rade na stalnom unapređenju i poboljšanju usluge pored brojnih prirodnih prednosti i ljepota. Od seoskih domaćinstava, vrhunskih vinarija upotpunjenih gastro bravurama poznatih kuhara kulturnog i vjerskog turizma do sve bogatije wellness i SPA ponude, Zagorje definitivno ima što pokazati.

Zagorje_Logotipi-1

Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije
Posjetite i Facebook stranicu Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije i dobro došli!

16.lipnja 2015.[:]

shares