Gastro

Dani Tokaja i čuvenih tokajskih vina u Supetru

[:HR]

NAJPOZNATIJA MAĐARSKA VINSKA REGIJA PREDSTAVLJA SE U SUPETRU

Početak izvrsne suradnje Supetra, Brača i Tokaja

Kada: 11. – 13. 06.
Gdje: Supetar, Riva, hotel Osam

U Supetru se od ovog četvrtka do subote (11. – 13. 06.) održavaju 1. Dani Tokaja i tokajskih vina. Povodom ovoga događaja Grad Supetar će posjetiti gradonačelnik Tokaja Posta György sa delegacijom Grada Tokaja koju čine predstavnici vijeća i tokajskih obrtnika, poduzetnika i bankara. 

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak u 10.00h u galeriji „Ivan Rendić“ za kada je predviđeno i održavanje poslovnog susreta poduzetnika i i obrtnika Grada Supetra i Tokaja te Okrugli stol o mogućnostima suradnje Supetra, Brača i Tokaja na projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije.

Displaying tokaj 4.jpg

VEČER DEGUSTACIJE U HOTELU OSAM

U petak navečer na Roof top baru hotela „Osam“ održati će se prezentacija tokajskih vina za predstavnike medija, VIP goste te obrtnike i poduzetnike iz Grada Supetra.

Displaying tokaj 2.jpg

SUBOTA: TOKAJSKA VINA ZA SUPETRANE I GOSTE

Subota navečer rezervirana je za mali prezentacijski sajam tokajskih vina na supetarskoj rivi, kada će svi naši dragi gosti i stanovnici imati priliku kušati neka od najboljih vina iz svjetski poznate tokajske vinske regije koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske baštine.

Displaying tokaj 6.jpg

Ovaj događaj početak je konkretnije turističko – gospodarske suradnje Grada Supetra i Grada Tokaja koji su početkom ove godine potpisali povelju o bratimljenju i prijateljstvu dvaju turistički orijentiranih gradova.

U siječnju 2015. delegacija Grada Supetra posjetila je Grad Tokaj i s predstavnicima tog mađarskog grada potpisala Povelju o bratimljenju.

Suradnja i zbližavanje dvaju gradova započela je pred više od 2 godine tijekom Dance & music festivala kojeg svake godine zajednički organiziraju Silvija i Jozef Kalmar, naši sugrađani mađarskog porijekla koji žive i rade u Splitskoj i Turistička zajednica Grada Supetra. Želja za bratimljenjem i bližom suradnjom konkretizirana je potpisivanjem pisma namjere za bratimljenjem u travnju prošle godine tijekom održavanja Međunarodnog kulinarskog festivala „Biser mora“.

Displaying tokaj 3.jpg

Tokaj – vino kraljeva

Tokajski vonogradi ili Tokajsko podbrđe je povijesna oblast u sjeveroistočnoj Mađarskoj poznatoj po uzgoju i proizvodnji vina.

U oblasti se nalaze 28 sela na oko 7.000 hektara vinogradskog zemljišta, od čega je oko 5.000 zasađenih vinovom lozom.

Displaying tokaj 1.jpg

Tokaj je malo slikovito mjestašce s manje od pet tisuća stanovnika, odmor za oči i dušu u potrazi za doživljajem nekih prošlih vremena.

Zatreba li vam bijeg od stresne svakodnevnice, ovo je idealno mjesto za vas.


Tokajska vina

Jedna od najljepših dalmatinskih destinacija Supetar Vas poziva da ga posjetite – VIDEO

Supetar
Posjetite TZ Supetar i nadahnite se skladom Dalmacije koji izvire iz svakog kamenog kutka ovog malog bajkovitog mjesta.

Posjetite turističku zajednicu Supetar na Facebooku i budite u toku sa svim novostima!

Foto: Tz grada Supetra

 [:en] 

x[:]