Aktivni odmor

Epicentar zdravlja i vitalnosti čeka vas u stoljetnom perivoju grada Lipika!

[:HR]Želite li se malo revitalizirati i povezati zdrav život sa interesantnom kontinentalnom destinacijom?
Volite sport, fitness, zdravu organsku prehranu ili rekreaciju?
Dođite u Lipik na Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane!

IMG_2161

Dana 14. lipnja 2015., od 10.00 do 19.00 sati u bajkovitoj Aleji kestenova u centru Lipika, posjetitelje očekuje cjelodnevni program zdravlja, vitalnosti i raznolikih sadržaja.

3

Dan zdravlja rekreacije i zdrave prehrane“, poseban je događaj u sklopu manifestacije „Lipanj u Lipiku“ koji valorizira i promovira zdrav način života i prirodne proizvode te podizanje ekološke svijesti, a posebno se pozicionira naglasak na lječilišno – zdravstveni turizam grada.
Lječilišno zdravstveni turizam
je trend koji svakodnevno bilježi u svjetskim okvirima sve veći broj poklonika, a ova pitoma destinacija Požeško – slavonske doline, nudi brojne adute upravo  za takav vid turizma.

1345711383mramorne_kupke_800x600

Što vidjeti na manifestaciji?

Ova atraktivna cjelodnevna manifestacija obuhvaća prodaju i prezentaciju hrane i prirodnih proizvoda, zdravstvenih usluga te podizanje ekološke svijesti i načina življenja, interaktivnu rekreaciju i natjecanje, te maraton u stoljetnom parku.
Organizatori događanja su Turistička zajednica grada Lipika i Grad Lipik.

4

Što sve pronaći podno romantične aleje kestenova?

Obnovljeni lipički perivoj uz povijesnu aleju kestenova, tog lipanjskog vikenda zablistat će u znaku sporta i rekreacije uz zanimljive rekreacijske programe. Posjetitelji mogu pronaći proizvode tvrtki, OPG-a, obrtnika i udruga s asortimanom rehabilitacijskog i fitness programa za zdravi bijeg od stvarnosti, prirodne proizvode kozmetike i prehrane, fitness shakeove, biljne čajeve, sapune, suvenire, upoznati se sa programom rehabilitacije i zdravim načinom života. Također je u ponudi i bogat zabavni program, nastupi KUD-ova, te dječji program. Podravka posjetiteljima daruje besplatnu vodu Studena i Studenac za okrijepu od napornog vježbanja, te mini zdrave obroke kako bi imali snagu za daljnju rekreaciju.

6

Za svakoga ponešto – od odbojke i rukometa do uzbudljivih kamenih i bisernih kupki

Za posjetitelje su priređena igrališta za odbojku, badminton, stolni tenis, rukomet, streličarstvo, tenis, badminton, nogomet, a ove će nedjelje za sve posjetitelje i natjecatelje biti otvorena vrata Toplica Lipik, uz slobodno kupanje i plivanje u zatvorenom bazenu sa ljekovitom geotermalnom vodom, rehabilitacijske povijesne kupke u mramornim kadama, te kamene i biserne kupke.

Bolnica LIPIK.

Posjetitelje također očekuje i bogat zabavni program te atraktivna ugostiteljska ponuda. Uz stručno vodstvo djelatnika Toplica, mogu se izvoditi vježbe razgibavanja, istezanja i terapijsko vježbanje, te uz stručne zumba instruktorice moguće je trenirati zumbu, zumbu step, step aerobic, te pilates. Članovi i članice Hrvatskog street workout saveza i ove godine će prezentirati posjetiteljima zanimljive načine vježbanja na workout spravama, te će svatko zainteresiran moći isprobati zanimljive vježbe.

Izvor - Antunovo vrelo

Uživanje u lipicancima i vožnja s kočijom – iskustvo koje se pamti

Lipicanci Lipik 1

Državna ergela Lipik omogućit će posjetiteljima vožnju kočijom s prekrasnim lipicancima te uživanje u krajoliku grada.

DSC06197

Državna ergela Lipik omogućit će posjetiteljima vožnju kočijom s prekrasnim lipicancima te uživanje u krajoliku grada. U sklopu ove manifestacije i djelatnici Državne ergele Lipik prezentirat će vidove korištenja konja u rekreaciji kroz jahanje i vožnju fijakerom. Uz Državnu ergelu Lipik, na Danu zdravlja će i Kasački klub Diamant omogućiti svim posjetiteljima, pa čak i najmlađima, jahanje uz stručno vodstvo kako bi posjetitelji rekreativno proveli nedjeljno poslijepodne u gradu lipicanaca.

Maja Hrnjak - DEL Listopad 2012 (7A

Novoosnovana Sportsko – atletska udruga Lipik – Pakrac održat će utrku lipičkim perivojem na kojoj se također očekuje veliki broj sudionika zaljubljenih u zdravi i sportski način života.

8

Kružna biciklijada – nadahnite se ljepotom okolice

U sklopu Dana organizirana je i kružna biciklijada – rekreativna vožnja u dužini 3 km za posjetitelje od gradskog parka do jezera Raminac kako bi ih se upoznalo i sa širom okolicom grada i njegovim prirodnim ljepotama te turističkim projektom „Stazama lipicanca i kune“.

Lipik - biciklisti

Lipanj u lipiku – neodoljiv program za sve generacije!
A da ne ostane sve samo na jednom danu, organizatori su se pobrinuli da ljeto u Lipiku ne oskudijeva događanjima od kojih izdvajamo:
Nedjeljna popodneva tijekom ljeta – Koncert Gradskog puhačkog orkestra Lipik  u stoljetnom paviljonu „Antunovo vrelo“ u perivoju
6.6. – 20 sati – Koncert Akademskog harmonikaškog orkestra “Ivan Goran Kovačić“  – „Kursalon“ – jedinstveni ambijent iz 1893. godine nam pruža raritetni glazbeni doživljaj u večernjim satima.
11.6. – 10 sati  – Dan škole  OŠ „Grigora Viteza“ Poljana   20 sati  – Svečano otvorenje osvjetljenja parka u i oko paviljona „Antunovo vrelo“
14.6. – 9 sati – Slet planinara „Lipanj u Lipiku“ Planinarskog društva Lipa obroncima Psunja, okupljanje kod Tržnice
21.6. – 10 sati –  Ivanjski krijesKoncert i predstavljanje KUD-ova, sportske igre, besplatni obrok za sve posjetitelje, paljenje vatre, NK Dobrovac
28.6. – 13 sati – Retro špica – Prodajna izložba starina i antikvitetaTrg hrvatskih branitelja Lipika – Izlaganje i prodaja kolekcija antikviteta i starina karakterističnih za područje Slavonije. Posjetite foto izložbu starih, iznimno rijetkih, originalnih razglednica i fotografija grada Lipika i Slavonije prikupljenih sa svih strana svijeta, od 1897. godine do danas.

Turizam u Lipiku – zašto posjetiti ovaj slikoviti gradić?

Lipik kočije

Brojni su aduti ovog neobično lijepog gradića smještenog u nedrima  Požeške zlatne doline, a projekt Stazama lipicanca i kune, dodatno je ojačao turističke resurse kraja i time se pozicionirao kao centar zdravstvene wellness ponude, rekreacije i sporta koje se odvijaju kroz ponudu kroz Toplice Lipik i sadržaje brdsko biciklistički park Psunj.

Biciklizam

Ponuda obiteljskih gospodarstava na stazi i u blizini sa svojim autohtonim proizvodima kao što su vina, različiti proizvodi od meda i voća te raskošna gastronomija, u kontestu raznolike ponude čini projekt posebnim. Dodatnu vrijednost turističkoj ponudi daje i opsežna povijesno kulturna baština kao i sva događanja i manifestacije koje se već i tradicionalno odvijaju u ovom dijelu Slavonije. Jeste li znali da novouređenom s stazom dugom 98 km možete obići jezero Pjeskara i Raminac na području grada Lipika te jezero Pakurnovac, izletište Omanovac i Kružnu biciklističku stazu „Kuna“ kao dio Biciklističkog parka Psunj na području grada Pakraca?

Jezero Raminac

Jezero Pjeskara se odlikuje po specifičnosti ponude ribolovnog turizma „uhvati i pusti“. Jezero Raminac u neposrednoj blizini Državne ergele lipicanaca, okruženo biciklističkom stazom, upotpunjuje turističku ponudu sportskim ribolovom.  

Jezero 2

Izletište Omanovac je nezaobilazna destinacija na stazi gdje ćete uz prekrasan pogled na ravnu Slavoniju uživati u čistom planinskom zraku i rekreirati se na Kružnoj biciklističkoj stazi„Kuna“. Sva odredišta su opremljena mjestima za odmor i druženje koja uključuju natkrivene sjenice i roštilje, a nalaze se u blizini tematskih dječjih igrališta.

Omanovac 1

Gastronomija, aktivni odmor, sportski turizam, wellness ponuda uz glasovite toplice, obiteljski turizam.. uz sve komparativne prednosti Požeško-slavonske županije, čine ovu prekrasnu destinaciju  upravo idealnom za posjetu tokom cijele godine.

bazeni lipik

Fotografije: Turistička zajednica grada Lipika, Grad Lipik, Turistička zajednica Požežko – slavonske županije

Dobro došli u Lipik i Požeško – slavonsku županiju!

Požeška-logo-1

Sponzorirani članak 29.5.2015 [:]