Aktualno

Fantastic Zagreb Film Festival 2015 – fantastično ljeto u gradu

[:HR]Da ljeto u gradu i ne mora (nužno) biti pokora, dokaz je mnoštvo atraktivnih događanja i festivala od kojih kao preporuku za filmofile i ljubitelje tog žanra izdvajamo Fantastic Zagreb Film Festival od 26.06.2015 – 04.07.2015.

Medvedgrad 3

Radi se o  jedinom festivalu fantastičnog filma u cijeloj regiji, koji  krajem lipnja i početkom srpnja svake godine filmofilima i ljubiteljima fantastike donosi prave filmske poslastice. U devet festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove – znanstvenu fantastiku, horor, triler, suspens, eksperimentalni film, začudnu dramu, itd – moći će pogledati niz intrigantnih i zanimljivih filmova uključujući i najveće uspješnice proslavljenih autora.

tuskanac

Ovogodišnje peto, rođendansko, izdanje jedinstvenog Fantastic Zagreb filmskog festivala održava se od 26. lipnja do 04. srpnja. Trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu Europa/Muller, CineStaru Zagreb u Branimir Centru, te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac čije će šumsko okruženje ponovo pružiti baš onu pravu atmosferu za žanrovski film. U devet festivalskih dana prikazat će se više od 50 filmova u različitim programskim sekcijama poput: Orient Ekspress, Ponoćno ludilo, Vizije, Kratki program, Sretan rođendani dr. 

020943-Medvedgrad3Medvedgradske projekcije:

Na rođendanskom 5. izdanju Fantastic Zagreb film festivala uživajte u čak dvije večeri bajkovite atmosfere Medvedgrada!
Prvu večer Medvedgrada 03.07. u 22:00h, na programu je odličan američki triler The Drop, koji u glavnim ulogama predvode Tom Hardy i James Gandolfini.
Drugu večer Medvedgrada 04.07. u 22:00h, posjetitelji mogu pogledati legendarnog Jack Nicholsona u kultnom klasiku The Shining.

medo1

Zatvaranje petog izdanja Fantastic Zagreb film festivala slavi se također na Medvedgradu.
Više informacija potražite na Fantastic Zagreb.

Izvor teksta i fotografije: 2015.fantastic-zagreb.com[:]