Aktivni odmor

Grad Šibenik osvojio prestižni PR Oscar za projekt Hodajući kolegij

[:HR]Hodajući kolegij gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burić je, nakon HUOJ-evog Grand PRixa 2014. godine, osvojio još jedno značajno priznanje struke. Ovaj put riječ je o svjetski priznatoj nagradi Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) Golden World Awards for Excellence (GWA) i to u kategoriji za odnose s javnošću u javnom sektoru.

„U Gradu Šibeniku posebno se ponosimo projektom hodajućeg kolegija koji nam je omogućio da na licu mjesta porazgovaramo s našim sugrađanima o problemima koji ih muče u njihovim četvrtima. Mogu reći da nam je on uveliko pomogao u našem radu te da smo već riješili mnoge komunalne i ine probleme koje smo ovim putem detektirali. Upravo je to ono što ovaj projekt čini još vrjednijim, a drago mi je da je svjetska struka dodjelom ove nagrade to i potvrdila“, izjavio je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku (4)

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, koja je ujedno i nositeljica projekta i autor prijave za GWA, ističe kako je praksa hodajućeg kolegija poboljšala internu komunikaciju između zaposlenika šibenske gradske uprave te podignula učinkovitost njihova rada. „Vjerujem kako je IPRA-in žiri prepoznao koliko ovaj projekt doprinosi transparentnosti rada gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i predstavnicima medija.

Sibenik

Ovim projektom oni su naši sugovornici pod jednakim uvjetima; kroz otvorenu komunikaciju mogu pitati, predlagati, kritizirati i to na licu mjesta, odnosno lokaciji koja je predmet obilaska hodajućeg kolegija. Doslovce dolazimo pred njihov kućni prag kako bi ih poslušali i pokušali riješiti njihove, odnosno naše zajedničke, gradske,  probleme“, istaknula je Gojanović-Rakić.

[:]