Aktivni odmor

Lipanj u Zagrebačkoj županiji – zabava za sve generacije!

[:HR]Rano ljeto u Zagrebačkoj županiji obiluje atraktivnim događanjima osmišljenim da zabave sve generacije bez iznimke,  kao i da svatko tko iz ovih ili onih razloga ostaje u gradu, može potražiti utočište u čudesnoj zagrebačkoj okolici koja nakon svibanjskih manifestacija nastavlja nizati kulturna sportska, gastronomska, zabavna i ina događanja – i to čitav lipanj.

Ruže VG (Medium)Glasovite velikogoričke ruže, foto TZG Velika Gorica

Volite li plemićke balove, ili izložbe o gastro ostavštini? Želite li vaše najmlađe podučiti o povijesti folklora ili im pokazati dobar  hokej?
Oduvijek ste htjeli posjeitit izložbu crteža glasovitog umjetnika Ivana Lackovića Croate ali niste stizali?
Ljubitelj ste slikovitih gradića prepunih prirodnih ljepota i volite se inspirirati tradicijskom baštinom bajkovitih malih općina i ljupkih gradića prepunih zelenila i rječica?
Ili samo trebate svoj kutak tišine i zbilja dobar hlad?
Sve to i još više od toga, čeka vas nadomak Zagreba!

Žumberački potočić (Medium)

U nastavku smo izdvojili za vas najvažnija događanja ovog lipnja:


IVANIĆ-GRAD – EURO KUP U SAMOSTRELU, IZLOŽBA VINA, FIŠIJADA

Ne propustite Euro kup u field samostrelu u Sportskom parku Zelenjak koji se održava  puna 3 dana!
Vrijeme događanja je od 19.-21.6, u vremenu od 9.00 -18.00h.
U petak 19. lipnja 2015. u 13,00 sati u Hotelu Sport održava se 12. Izložba vina Zagrebačke županije  na kojoj će bit dodijeljene diplome zlatnim vinarima Zagrebačke županije.U organizaciji UHVIDR-e Ivanić-Grad u subotu 20. lipnja na Trgu Vladimira Nazora od 20,00 sati održat će se Koncert Puhačkog orkestra Posavac, MKZ Posavac i klape  Oseka iz Bibinja.
S ciljem povezivanja branitelja i njihovih udruga s građanima, na Sportskom parku “Zelenjak” u nedjelju, 21. lipnja 2015. održat će se cjelodnevna manifestacija pod nazivom “Branitelji gradu – Da se ne zaboravi – Fišijada Ivanić-Grad 2015.” u organizaciji UHVIDR-e Ivanić-Grada.  Manifestacija uključuje natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša u kojem će sudjelovati četrdesetak braniteljskih udruga i udruga civilnog društva iz cijele Hrvatske.

Raspored događanja ostalih zbivanja potražite na web stranicama Turističke zajednice Ivanić – Grada.
TZG Ivanić-Grada, Moslavačka 11, 10310 Ivanić-Grad
tel./fax. 01/2881 591, info@tzig.hr,  www.tzig.hr
POU Ivanić-Grad, tel. 01/2881 688

Seoski-turizam-KezeleImanje Kezele, Ivanić grad, foto Imanje Kezele

JASTREBARSKO – Izložbe, sportska prvenstva..

Za ljubitelje sportskih događanja, Jastrebarsko je idealna postaja u periodu 20.lipnja kada će se cijeli dan održavati  Otvoreno prvenstvo Hrvatske – enduro i Otvoreno prvenstvo Hrvatske – cross country .
Ljubitelje djela našeg glasovitog  Ivana Lackovića Croate možda će zanimati izložba koja se odvija  u sklopu središnje proslave Dana branitelja Zagrebačke županije u prostorima Centra za kulturu Jastrebarskog, u periodu od 23.6 – 28.6., dakle cijeli tjedan. Informacije o ostalim događanjima u Jastrebarskom, potražite na:
TZG Jastrebarskog, www.tzgj.hr , tel. 01/ 6272 940, e-mail: info@tzgj.hr
Športska zajednica grada Jastrebarskog, www.szgj.hr
Centar za kulturu Jastrebarsko, Tel. 01/ 6281 126, e-mail: czkj@zg.t-com.hr

Doline i brežuljci karšićko-jastrbarskog kraja (Large) (Medium)

KRIŽ – tradicija i kultura kroz proslavu u bajkovitoj općini Križ

Općina Križ Milka trnina1 (Medium)

Ne propustite tradicionalne Lipanjske susrete, kulturno umjetničkih društava i vokalnih sastava u čast Milke Trnine, u Vezišću. Milka Trnina, veliki ponos malene općine Križ, bila je slavljena, kako u Europi tako i u Americi. Bila je prva Tosca Londona. Na vrhuncu slave nastupala je u Metropolitan Opera House u New Yorku a susreti u čast Milke Trnine, uspješno čuvaju naslijeđe ove slavne umjetnice iz malenog Križa kojoj se nekoć davno poklonio svijet.

Križ 1 (Medium)

Više informacija na TZO Križ, Trg Sv. Križa bb, 10314 Križ
tel. 01/2831 510, e-mail: turisticka.zajednica@opcina-kriz.hr

KRIŽ PANORAMA6 (Medium)

PISAROVINA 

Romantična Pisarovina svoju prirodnu ljepotu i idealnu izletničku poziciju, između ostalog može zahvaliti rijeci Kupi. A da bi uživancija kraj rijeke bila potpuna uz brojne popratne sadržaje, pobrinuli su se organizatori Kupskih večeri. Zabavno sportska manifestacija održavati će se puna 3 dana, od 19.6.-21.6.,  uz večernji glazbeni program, atraktivan dječji lunapark i nogometni turnir. Kupske večeri odvijaju se kraj mosta na rijeci Kupi. Ljubiteljima sportskih vratolomija također preporučamo KUPSKI PLOV, etapna kajak-kanu-rafting regata Kupom od izvora do ušća „Kupski plov 2015“ (24. i 25. lipnja). 
Više informacija o Kupskom plovu potražite na:
www.kupa-kolpa.eu, e-mail: kupa.rijeka.zivota@post.t-com.hr
TZO Pisarovina, Trg Stjepana Radića 13, 10451 Pisarovina,
tel. 099/4095 514, 01/6291 197, tzpisarovina@pisarovina.hr
www.pisarovina.hr

Pisarovina (Medium)

SVETI IVAN ZELINA

Svetoivanjski dani održavaju  se tradicionalno u lipnju,u  vrijeme blagdana Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Grada. Čine skup kulturnih, vinogradarskih, gastronomskih, zabavnih i sportskih događanja.
Među manifestacijama  koje zajedno čine Svetoivanjske dane posebnima, ističe se nadaleko poznata „Svetoivanjska smotra folklora“.  Posjetite svakako ovaj ljupki grad u rasponu od 19.-24. lipnja i nazočite nekom od uzbudljivih događanja u gradu vitezova. Za najmlađe izdvajamo Međunarodni dječji hokej turnir, na Hokejskom terenu u zajedničkom nastupu klubova iz Austrije, Italije, Slovenije.
Međunarodni turnir odvija se od 20.- 21.lipnja.
Više informacija potražite na;
TZG Sv. Ivana Zeline i Muzej Zelina,
Trg A. Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina,
tel. 01/2061 808, tzg@zelina.hr, www.tz-zelina.hr , muzej@zelina.hr

Zelingrad

VELIKA GORICA – Urbani sklad okupan zelenilom

Velika Gorica park

Ovaj prelijepi grad nadomak Zagreba u kojem se sretno zrcali spoj urbanog i smirujućeg ozračja, idealan je za ljetni đir ka svim njegovim znamenitostima i posebnoj  prirodnoj okolici.

Turopolje (Medium)foto; TZ Velika Gorica

Od atraktivnih događanja u Velikoj Gorici koje će oduševiti najmlađe izdvajamo ALPAS CUP –  6. međunarodni turnir limača u prostorima ŠRC Udarnik. Navedeno događanje se odvija od 20.-22.lipnja. 
Posjetite  Ivanje u Novom Čiču, kreativnu dječju međunarodna smotra folklora „Ivanjski dječji susreti“ u sklopu desete međunarodne smotra folklora „Ivanje u Novom Čiču 2015., dana 21.lipnja.
Razlozi za istražiti Veliku Goricu i njenu čudesnu prirodu su brojni. Od raznolike palete aktivnog odmora, do izvrsno opremljenih izletišta, ova destinacija Zagrebačke županije zaslužuje biti na svačijem popisu top izletišta kontinenta.

Turpoolje Velika Gorica (Medium)Turopolje, foto TZ Velika Gorica

Više informacija na TZG Velike Gorice, Kurilovečka 2, 10410 Velika Gorica
tel./fax 01/6222 378, tzvg@tzvg.hr, www.tzvg.hr
POU Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, tel. 01/6259 800, www.pouvg.hr

VRBOVEC – posjetite izložbu tradicijske gastronomije

Plakat Muzejska kuhinja (Medium)

Zanimljiva izložba imena Muzejska kuhinja“,  izložba dviju autorica Sanje Prijatelj i Mirjane Ivanušić, biti će aktualna od 12.6.- 30.8.
Riječ je o izložbi o vrbovečkoj tradicijskoj kuhinji koja propituje našu gastronomsku baštinu s početka 20. stoljeća do današnjih dana.
Ova izložba se može razgledati skroz do 30. kolovoza, uz prethodnu najavu u tajništvu Učilišta (www.pou-vrbovec.hr), u prostoru Mala galerija POU Vrbovec.
Sve informacije na:
TZG Vrbovca, Trg Petra Zrinskog 7a, 10340 Vrbovec
tel./fax 01/2791 661, tzvrbovec@tzzz.hr,  www.tz-vrbovec.hr
POU Vrbovec, Kolodvorska 1, 10340 Vrbovec, tel./fax 01/2791 115,
kultura@pou-vrbovec.hr,  www.pou-vrbovec.hr

Žito

ZAPREŠIĆ

Probudite aristokratski duh u sebi, odjenite krinolinu ili otmjeni frak  i krenite  20.lipnja put Zaprešića, na tradicionalni Jelačić bal plemićke mladeži!

Jelacic-bal (Medium)

Umjetnička udruga Plemićka mladež već šesnaesti put organizira tradicionalnu manifestaciju Jelačić bal. Zvukovi Straussovih valcera i polki zaorit će se 20. lipnja kada će od 19 i 30 do 22 sata u Novim dvorima u raskošnim kostimima izaći dame i gospoda.

UU-PLEMIĆKA-MLADEŽ-JELAČIĆ-BAL

Autorica Lidija Gašpar grofovskim odorama i balskim krinolinama čuva uspomenu na bana Josipa Jelačića, ali se ovim originalnim hrvatskim kulturno-turističkim proizvodom želi očuvati i sjećanje na romantično vrijeme sjaja, raskoši i dostojanstva, na kulturu življenja hrvatskog građanstva i plemstva polovinom 19. stoljeća.

plakat_za_Jelačić_bal_2015.g-page-001

Od 18 sati otvoren je Grofičin ormar, izložba haljina i donjeg rublja, a prilika je to i za vaše kostimiranje uz prethodnu najavu na broj mobitela 091 508 3085.
Organizator Jelačić bala je Umjetnička udruga Plemićka mladež, a pokrovitelj Grad Zaprešić. Više informacija potražite na Facebook stranici udruge Plemićka mladež.

Najavljujemo također i SUMMER CHILL koji u Zaprešiću počinje 19. lipnja. U 17 dana trajanja na glavnom gradskom trgu održava se niz sportskih natjecanja u odbojci, rukometu i nomogetu na pijesku. Osim sportova na pješčanom terenu Summer Chill donosi gimnastiku, taekwando, fitness, trčanje, bicklizam, pikado, boks, capoeiru, aerobik. Više o Summer Chill potražite na web stranici www.natrgu.com.

Nadamo se da smo dočarali djelić zbivanja koje vas čekaju u lipnju. Ljeto u zagrebačkoj okolici, možda hoće biti dugo i toplo ali definitivno neće biti dosadno!
Za sve dodatne informacije, na raspolaganju vam je Turistička zajednica Zagrebačke županije u Preradovićevoj 42 gdje uvijek možete navratiti po informacije ili materijale, ili nas nazvati  na telefon; 01/4873 670.
Dobro nam došli! 

TZZZ_ HR

fotografije: Arhiv turističkih zajednica Zagrebačke županije i Turistička zajednica Zagrebačke županije

16.lipnja 2015.[:]