Aktualno

Ljeto na Štrosu – boemski šarm podno kule Lotrščak

[:HR]Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u Zagrebu. Smješteno podno same kule Lotrščak , naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.
Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program , likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina. To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i njegovi gosti.
Ove će godine Stross radosno živjeti kao Strossmartre gotovo 100 dana od 29.05. do 2.09. Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor.
Biti će tu svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 80-ih godina, latino glazbe, autorske, romske pa i alternativne.
Dana 30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.
Tijekom popodneva birat će se i najljepši pas mješanac tzv. Štrosser (nagrada: metar kobasica).

Izvor; ljetonastrosu.com

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Grada Zagreba[:]