Aktivni odmor

Poslastica za bicikliste – Uputite se zajedno s Viranima na biciklijadu “Pozdrav ljetu”

[:HR]BICIKLIJADA ZADAR – VIR
Kada: 7.06.2015.

Nakon tradicionalnih travanjskih utrka, 7. lipnja u Viru će se nanovo susresti ljubitelji biciklizma iz cijele regije, ali i šire! Naime, iako je Vir svega 2,5 sata vožnje udaljen od Zagreba ili Rijeke, a 20 kilometara od zadarskog aerodroma koji je povezan sa 60 europskih destinacija, gostima-natjecateljima iz susjednih zemalja nije teško putovati ni 8 sati u komadu kako bi sudjelovali na nekoj od virskih biciklijada!

POZDRAV LJETU

Ne sumnjamo stoga u uspjeh biciklijade pod nazivom „Pozdrav ljetu“ kojom će se obilježiti otvaranje virske ljetne sezone. Kreće se s Branimirove obale u Zadru (kod mosta) u 10 sati, prijave su moguće već sat ranije, a na samom cilju – Trgu Sv. Jurja u Viru, sve sudionike biciklijade očekuju okrjepa, nagradna tombola i zabavni program.

REKORDNI BROJ DOLAZAKA I NOĆENJA
Rezultati noćenja i dolazaka najbolji su pokazatelj ciljane turističke strategije koja je vinula Vir među prvih 15 turističkih destinacija Hrvatske! 120.000 gostiju posjeti Vir svake godine, a 1.320000 noćenja smješta ga čak iznad pojedinih razvikanih destinacija Zadarske županije!

U Viru je tako u prvih 5 mjeseci ostvareno 97.794 noćenja od čega se 20.911 odnosi na strane goste. Ova destinacija planira još kapitalnih projekata, pa se na ovoj uspješnoj statistici neće zaustaviti, a na nama je da im poželimo mnogo uspjeha!

DSC_8752

SVI PUTEVI VODE U VIRA NAROČITO ONI BICIKLISTIČKI!
Znate li da se ovdje održavaju atraktivne utrke na dva kotača u kojima u prosjeku sudjeluje minimalno 250 natjecatelja? Ne čudi nas stoga da je Hrvatski biciklistički savez 18. travnja ove godine održao svoju skupštinu baš u Viru, a dan kasnije uslijedila je 2. Velika nagrada otoka Vira na kojoj je sudjelovalo 175 vozača, 25 biciklističkih klubova i 5 zemalja! Vrlo su posjećene bile i tradicionalne Božićna i Uskrsna utrka, a ne sumnjamo da će i biciklijada Pozdrav ljetu 7. lipnja, te ona povodom zatvaranja sezone posljednjeg vikenda u rujnu, također imati izvrstan odaziv.

DSC_8814

Kako su organizacija, gostoprimstvo domaćina i posjećenost ovih manifestacija na zbilja zavidnom nivou, događanja ovakvog karaktera doprinose ukupnoj slici kvalitetne ponude aktivnog odmora. Ovaj su događaj omogućili Općina Vir, Turistička zajednica Općine Vir te poduzeće Vir turizam d.o.o., u suradnji sa Biciklističkim klubom „Sv. Donat iz Zadra“, te poduzećem Sasanid d.o.o.

VIR – PREKRASNO MJESTO ZA ODMOR NOVO JE STJECIŠTE LJUBITELJA ADRENALINA

NOVA DALMATINSKA SPORTSKA MEKA
Da se općina Vir, koja ove godine slavi 22 godine od osnutka, sve više profilira kao poželjna destinacija za aktivni odmor, dokazuje nam širok dijapazon sportskih natjecanja i manifestacija koje ni jedan ljubitelj adrenalina koji drži do sebe nipošto neće htjeti propustiti! Želite li se tijekom svog odmora ciljano rekreirati, zaputite se i vi u ovo mjesto nadomak Zadra koje otkriva svoje novo lice – naime, ono je nova dalmatinska meka za ljubitelje aktivnog odmora!

ZA ONE KOJI BI RADIJE TRČALI, i odmjerili snage sa natjecateljima koji pored Mađarske, Srbije, Bosne i Slovenije, pristižu čak i iz daleke Kenije, idealna prilika je Virski maraton na relaciji Zadar – Vir u sklopu kojeg se održava i polumaraton, te mala utrka građana i rekreativaca! Ove godine održan je 16. svibnja, a više o maratonu možete saznati u našem izdvojenom tekstu.

LAGANA REKREACIJA… ZAŠTO NE?  Na plažama poput Jadra i Biskupljače možete uživati u pomno osmišljenim animacijama, aqua aerobiku ili pak odbojci, a djecu će oduševiti dodatni program: raznovrsne igre, aqua park i tobogani!

DSC_8819

Ove plaže navečer se pretvaraju u ugodne šetnice, a i djeca i odrasli uživat će u prigodnim zabavnim sadržajima, glazbenom programu i kazališnim predstavama.

Otok Vir 2
Virske plaže

Vir
Tražite savršeno ljetovanje, odmor i vrhunsku zabavu – Dobrodošli na Vir – POGLEDAJTE VIDEO

www.otok-vir.info

www.virturizam.hr

Foto: Tz općine Vir[:]