Gastro

Provedite savršen vikend u Biogradu uz “Dugi stol”

[:HR]

Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornih suvenira i folklora

Od 5. do 7. lipnja 2014., naš će kraljevski grad Biograd na Moru, upriličiti manifestaciju koja je, razumije se – kraljevska!

Da ovi epiteti nisu pretjerani, pokazuju činjenice – naime, sve hrvatski stol od više od 1000 metara dužine, postat će degustacijsko-izložbeni prostor na kojem će kulinarski virtuozi iz čitave zemlje, pa čak i predstavnici Mađarske, Makedonije, Češke, Slovenije, Italije, Austrije te Bosne Hercegovine, izložiti delicije karakteristične baš za svoje krajeve.

biogradski stol

“Biogradski stol” započinje u petak 5. lipnja u 19.30 sati i završava u nedjelju 7. lipnja u 14 sati. U povodu 10. obljetnice “Biogradskog stola” na otvaranju priredbe bit će pušteno tisuću bijelih i plavih balona što će biti posebno atraktivan prizor. Riva će biti zatvorena za promet već u srijedu 3. lipnja u 5 sati ujutro do završteka „Biogradskog stola“ u nedjelju 7. lipnja u 14 sati.

Drugog dana u 18 sati započet će nastup folklornih skupina na pozornici ispred gradske uprave, također će se održati koncert Nene Belana i klape „Lanterna“ iz Zadra.

Posjetitelji će moći uživati u okusima ali i sudjelovati u spremanju autohtonih jela i specijaliteta plave i zelene Hrvatske: kruha ispod peke, slavonskog čobanca, prisnaca, poljičkog soparnika, mađarskog gulaša od goveđih koljenica, rižota od plodova mora, školjaka, ribe s gradela…

SPOJIMO ZELENO I PLAVO

Manifestacija predstavlja bogatstvo kojim u enologiji, gastronomiji i ekologiji raspolaže Hrvatska. U 2014. godini na ovom svehrvatskom stolu na poseban način potencijalnim potrošačima prezentirati će se proizvodi iz svih krajeva Lijepe naše, a istoga će se po četvrti put za redom dopuniti programom etno proizvoda (izvorni hrvatski suvenir).

biograd nocna

O uspješnosti ove manifestacije najbolje govore brojke – osim impozantnih 1000 metara stola ukrašenog najrazličitijim delikatesama, ona se diči sa čak 400 izlagača i 20.000 posjetitelja, a predstavnici svih 20 županija očekuju se i ove godine.

Dugi stol

Kroz ovaj Festival – na dugom stolu, pod nazivom “Spojimo zeleno i plavo”, nastoji se postići zajedništvo kontinentalnog  i primorskog dijela Hrvatske. Interes i odaziv na ovu priredbu izuzetno je velik .

Program događanja

Datum održavanja priredbe je 5.- 7.  lipnja 2015. godine, na Obali kralja Petra Krešimira IV u Biogradu na Moru, čime otvaramo punu turističku sezonu. Na ovome stolu nastupit će i predstavnici Mađarske, Makedonije, Češke, Slovenije, Italije, Austrije te Bosne i Hercegovine.

Biograd virtualna

Biograd virtualna panorama

Turistička zajednica grada Biograd na Moru
www.tzg-biograd.hr

Facebook page

SPONZORIRANI ČLANAK

[:]