Lifestyle

Splitska modna pista od 1200 metara natječe se za Guinnessovu knjigu rekorda

[:HR]Organizator najavljuje atrakciju kakvu Split, Dalmacija, Hrvatska, i šira regija nisu vidjeli.

Četvrtak, 11.06.2015.

Split se godinama ponosi epitetima kulturne, glazbene, modne i sportske metropole. Turističke brojke iz mjeseca u mjesec ruše SVE REKORDE. U svibnju je zabilježeno čak 24% više noćenja i 11% više dolazaka.

Za nama je još jedan vikend prepun događanja. Uspješno je završena modna revija Montura jedno od najvećih modno scenskih događanja u Hrvatskoj, započeo 8. Festival mediteranskog filma….

Split je grad koji nikad ne miruje….i pred sobom rado uvijek postavlja nove izazove. Ponosno ističe kako velik dio zasluge za ove izvanredne turističke brojke duguje bogatstvu gradskih događanja i sadržaja koje nudi svojim gostima.

montura

GRAD PREPUN DOGAĐANJA I NEZABORAVNIH DOŽIVLJAJA

I sada je riječ o jednom vrlo atraktivnom događanju za domaće, ali i brojne strane goste kojih je Split već pun.

Radi se o modnoj pisti dugoj 1200 metara, koja bi u velikom dijelu trebala zaokružiti Dioklecijanovu palaču. Organizator ovog velikog događaja, splitski estradni menadžer i ugostitelj Damir Karaman, odlučio je ovo veliko slavlje uprizoriti na proslavu prvog rođendana Adriatic sushi oyster bara Split, te ističe kako će događanje biti prava gradska atrakcija, najljepša moguća scenografija, koje će se snimati i iz zraka.

montura1

MODNA PISTA OD 1200 METARA

Početak piste je kod kipa Grgura Ninskog, nastavlja se preko kavane “Semafor” do Marmontove, do dna Rive, zatim u smjeru istoka do južnog ulaza u Palaču. Manekenke zatim ulaze u Podrume, pa na Peristil, sve do Carrarine poljane, gdje se nalazi bar i rođendanska proslava. Na 5 punktova:kod Pirije, na Rivi, pred ulazom u Podrume, na Peristilu i završno na Poljani, zadržavat će se modeli i biti će organizirana snimanja.

S obzirom na to da će se tražiti aplikacija za Guinnessa, organizatori će skupiti bogat materijal koji će kasnije poslati na njihovu adresu. Pozivaju se svi građani Splita da posjete ovo događanje i sudjeljuju u ovom povijesnom događaju.[:]