Aktivni odmor

Splitsko – dalmatinska županija – Fantastične turističke brojke u prvih pet mjeseci

[:HR]REKORDNE BROJKE: 10% VIŠE DOLAZAKA, 13% VIŠE NOĆENJA

Čelni ljudi Splitsko-dalmatinske županije imaju razloga za zadovoljstvo – najsvježije statistike pokazuju da turizam Splitsko-dalmatinske županije i dalje nastavlja uzlaznom putanjom!

FOTO Andrija Carli (23)

Tako je u prvih 5 mjeseci ostvareno 951.324 noćenja, odnosno 294.648  dolazaka, od toga 240.837 stranih i 53.811 dolazaka domaćih gostiju, bez noćenja iz nautičkog turizma. Po strukturi gostiju, najveći broj dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, čak 35.226, zatim gosti iz Koreje 18.609, Francuzi 16.954, gosti iz Bosne i Hercegovine 15.008 dolazaka, slijede SAD sa 14.239, Ujedinjeno Kraljevstvo sa 13.764 ostvarenih dolazaka….

Joško stella

Direktor turističke zajednice Splitsko – dalmatinske Joško Stella, ističe kako su ove brojke bile očekivane, Splitsko dalmatinska županija iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate  smišljenog i sistematičnog rada na svim aspektima turističke ponude regije – od ulaganja u edukaciju postojećih turističkih subjekata i poticaja za one nove, razvijanja novih turističkih proizvoda na području Dalmatinske zagore, eno-gastro sadržaja i aktivnog odmora, pa do kvalitetne razrade promotivnih aktivnosti ciljanim marketinškim alatima…

Omiš - Ac
OMIŠ – grad Gusara

Sasvim očekivano, ovi su napori dali vrlo konkretne rezultate. Splitsko-dalmatinska županija i ove je sezone oborila svojevrsne turističke rekorde, te se po broju gostiju smjestila odmah iza Istre i Kvarnera.

Predstavljanje na preko 20 sajmova u Hrvatskoj i inozemstvu

Direktor Tz Splitsko -dalmatinske ističe kako su izvanredni rezultati su produkt višegodišnjeg brendiranja Dalmacije, odličnog rada i zalaganja svih djelatnika u turizmu. Znatna sredstva su uložena u marketing, organizirane brojne prezentacije na sajmovima, primilo se na stotine stranih novinara i agenata, objavljeno je niz članaka u stranom tisku koje smo sponzorirali, te održane su posebne prezentacije se na europskom, što se pokazalo kao odlična strategija…

f

SPLIT DESTINACIJA KOJA JE SRUŠILA SVE REKORDE

24% više noćenja i 11% više dolazaka

U svibnju 2015. godine zabilježeno je 40.544 dolazaka, odnosno 99.048 noćenja, što je porast u odnosu na 2014. od vrtoglavih 24 % više noćenja, i 11% više dolazaka. Sudeći prema aktualnim podacima, Split je, apsolutni državni rekorder po broju dolazaka i noćenja u svibnju.

Najveći broj dolazaka gostiju zabilježen je iz Sjedinjenih američkih država čak 4.879, Velike Britanije i Sjeverne Irske 3.186, zatim slijede gosti iz Njemačke 2.992 i Južne Koreje 2.211…

svecana povorka 1

Pokazatelji turističkog prometa dokaz su da je Split destinacija koja ne samo da svojim atraktivnim čimbenicima privlači goste i nego joj se i gosti zadovoljni vraćaju. Split iz grada kroz koji se prije samo prolazilo, prema otocima, ili jugu Dalmacije, postaje odredište u kojem se boravi sve dulje, te dolazi na dobar provod i ugodan odmor.

galerija-mec5a1trovic

CITY BREAK SPLIT – Kultura na dlanu grada

Da bi Split što potpunije doživjeli, turistima su na raspolaganju City break vikendi – turistički hit kojeg je pripremila Turistička zajednica Grada Splita i kojeg su turisti izvrsno prihvatili.

Čeka nas ljeto za pamćenje u Splitu

Split, 18.07.2014 -Clanovi udruge Hram zabavljaju turiste i gradjane izvodjeci svoje akrobacije

Ljetna sezona – neodoljivi kolaž ljetnih događanja za turiste i domaće

Foto: Hotspots, Tz Split

[:]