Gastro

U čast sv. Ante – dođite na proslavu zaštitnika Podstrane!

[:HR]Općina Podstrana, Turistička zajedica općine Podstrana, društvo Poljičana, udruga Toć, Matica Hrvatska i Ogranak Podstrana, zajedno sa suorganizatorima (restoran Amigos, restoran Jure, restoran Arkada i konoba Argola), pozivaju sve posjetitelje na dane obilježavanja Svetog Ante, zaštitnika općine Podstrana.

PODSTRANA-CRKVA-02-PODSTRANA
Kada? 12 i 13. lipnja 2015
Gdje: Stara Podstrana

Pored obilježavanja dana Svetog Ante, svečano će se obilježiti i 1000 godina postojanja Poljica i Poljičke Republike a svečani program će se održavati u Staroj Podstrani.

Preša za masline Podstrana

Ovo malo turističko mjesto  posjeduje brojne prednosti koje nudi različitoj paleti posjetitelja. Dodatan adut mu je  izvrsna prometna povezanost i blizina Splita (svega 8 km). Podstrana je poznata po bogatoj kulturnoj baštini, maslinama, vinu i breskvama kao i  po gostoljubivim mještanima, i vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Lijepe plaže na čak 9 kilometara dugačkoj obali,  također su svojevrsna atrakcija mjesta i na njima se može bez problema pronaći vlastiti komadić ljetnog raja.
Sklad starog i novog, modernog i drevnog, sretno se prožima u ponudi ove male općine, omiljene obiteljske destinacije za sve generacije.

ZG02402_1- Podstrana

Osim specifičnog i atraktivnog spoja brdskog i morskog dijela koji nudi cijeli niz raznolikih aktivnosti,  Podstrana je i prepuna znamenitosti njene stare jezgre, koja je pretvorena u etno eko selo, a njen definitvno najpoznatiji trademark su breskve – radi se o najukusnijim breskvama koju ste ikada kušali! Među brojnim  ugostiteljskim objektima, čak 6 je smješteno tik uz more, a delicije poput dalmatinske peke, poljičkog soparnika i domaćeg kruha mogu se probati i u sklopu brojnih ljetnih  manifestacija.

2AB0631_PODSTRANA_HRANA_PREHRANA_x-B

U nastavku pročitajte cjeloviti PROGRAM obilježavanja Svetog Ante zaštitnika općine Podstrana i svečano obilježavanje 1000 godina postojanja Poljica i Poljičke Republike:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/06/SvAnte_HRV.pdf”]
Sve informacije potražite u Turističkoj zajednici Općine Podstrana

Dobro došli!

Spozorirani članak 11.6.2015[:]