Aktivni odmor

Uzbudljivi lipanj u Ivanić – Gradu, svi ste pozvani!

[:HR]Lipanj u Ivanić gradu, slikovitom gradiću Zagrebačke županije, nikad nije bio uzbudljiviji!
Organizatori brojnih maštovitih događanja pripremili su bogat program za sve generacije, koji će se odvijati cijeli lipanj i nastaviti će se i kroz srpanj.
Što je sve pripremljeno od brojnih manifestacija i aktivnosti, prelistajte u Programu događanja “Lipanj u Ivaniću”:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/06/LIPANJ-U-IVANIĆU-2015.program_final.pdf”]


Pitoreskni ljupki gradić nadomak Zagreba, upriličit će kroz lipanj više od 40 atraktivnih manifestacija.

Humanitarni nogometni turniri, izložbe vina, izložbe likovnih umjetnika, sajam eko hrane, biciklijada, fišijada, proslava Dana Grada, izložba autohtonih proizvoda i suvenira,koncerti..samo su dio kolaža uzbudljivih zbivanja kojima će se u Ivanić Gradu proslaviti važni datumi kao i dolazak ljeta.

P1380876

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe te je tako pripremljeno dosta atraktivnih događanja od kojih izdvajamo:
15. 
6. PREDSTAVA MUSICAL „ČAROBNA ŠUMA IVANE BRLIĆ – MAŽURANIĆ“ u društvenom domu Posavski Bregi. Organizator je OŠ Posavski Bregi, s početkom u 19:00h.

Izdvajamo i 29.6.-5. 7. „Ljetna igraonica znanja“ na raznim lokacijama  koju organiziraju Udruge  Grada Ivanić-Grada i Općine Križ.

IMG_4233

Uvod u lipanjsko slavlje započinje u petak, 5. lipnja, na navečer 19. izložbom vina Udruge vinogradara i vinara Brenta i te sadržajima za mlade IVANIĆ ROCK/MASHUP PARTY uz glazbeni sastav Bitange, Dino Jelusić &band i poznatih Dj-a.

8. 6. 2013. DAN GRADA 452

U subotu, 6. lipnja, očekuje Vas: 11. Obrtnički sajam – tradicija, gastronomija i turizam,Sajam eko hrane u centru grada. U sklopu sajma je i Izložba cvijeća udruge “Perunika” a nizati će se i brojni  zabavni, pjevački nastupi, izložbe i promocije udruga, škola, KUD-ova te niz drugih događanja.

8. 6. 2013. DAN GRADA 002

U poslijepodnevnim je satima 10. Smotra folklora Otoka Ivanića s povorkom folkloraša ulicama grada.

1. 6. 2013. Smotra Folk. VANI 149

U večernjim satima je 7. Međunarodni  žabarski karneval, povorka od 500-tinjak karnevalista i predstavljanje karnevalskih grupa na pozornici na Trgu Vladimira Nazora. Poslije slijedi koncert Marijana Bana i banda Diktatori te dobra zabava.

11170348_1103175563042265_1577182489534445356_n

U nedjelju 7. lipnja, održat će se Biciklijada „Turističkim putevima – Biciklom do zdravlja“, Ulična košarka, Dan otvorenih vrata EPG-a Sever, Natjecanje vatrogasaca,  predstava za djecu “Kako živi Antuntun” i šetajuća Izložba halbica.

9. 6. 2013.Biciklijada 012

U ponedjeljak 8. lipnja  službeno će se obilježiti Dan grada Svetom misom u crkvi sv. Petra, polaganjem vijenaca na Spomenik poginulim braniteljima domovinskog rata i Svečanom sjednicom Gradskog vijeća.
Od brojnih događanja izdvojili bi također koncert Tonyja Cetinskog na Izletištu Petek, 13.6. u organizaciji Izletišta Petek, zatim atraktivan Foto Safari „Čudesna šuma Žutica“ u organizaciji Portala Volim Ivanić i Društva prijatelja prirode, dok će najmlađe sportaše kao i one koji to žele postati, razveseliti Međunarodni turnir u nogometu za Limače u organizaciji ŠNM Naftaš Ivanić – Grad.

P1390622

Ljubitelji vinskih izletničkih tura mogu posjetiti 19.6.u 13:00 sati Županijsku izložbu vina u Hotelu Sport koju organizira Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvitak, Udruga Brenta i Izletište Petek
Ivanić–Grad, ima i prekrasnu okolicu, u sklopu koje možete posjetiti više atraktivnih seoskih domaćinstava, ukoliko se odlučite istražiti izletničke atrakcije ovog kraja smještenog  u smirujućem  okruženju prekrasnih vinograda i  zelenih brežuljaka.
Tamo možete kušati izvornu domaću hranu, pripremljenu po autentičnim starim receptima i domaćim namirnicama iz organskog uzgoja.

Seoski turizam KezeleSeoski turizam Kezele, foto Seoski turizam Kezele

Preporučamo posjetu seoskim domaćinstvima Stari Mlin, Izletište Petek, Ladanj kod strica,Seoski turizam Kezele, ukoliko ste u potrazi za autentičnim doživljajem hrane i atmosfere.

Stari Mlin
Stari Mlin – Klet foto: Stari Mlin

Prednost ovih lokacija je što su izrazito blizu Zagrebu, a nude posve drukčije iskustvo odmora i relaksacije u prirodi, doslovno nadomak Zagreba, na pola sata vožnje.

p5 ladanj kod stricaLadanj kod strica, foto Ladanj kod strica

Svakako preporučamo da istražite prekrasnu okolicu Ivanić – Grada  kao i brojne opcije aktivnog odmora uz neizostavnu gastro okrijepu! Za sve informacije kontaktirajte Turističku zajednicu Ivanić – Grada gdje će vas opskrbiti sa svim potrebnim informacijama vezanima uz ovaj slikoviti grad, tako blizu Zagrebu a dovoljno daleko da se svaki putnik odmori od stresa metropole
Dobro došli!

TZZZ_ HR
Fotografije: Turistička zajednica Ivanić – Grad[:]