Aktivni odmor

Završena 5. Pustolovna utrka Cetina Adventure i 3. Gradski izazov

[:HR]

Dalmatinsko zaleđe – Raj za pustolove

U subotu, 6. lipnja u Sinju je održana 5. Pustolovna utrka Cetina adventure u organizaciji Kluba avanturističkih sportova Cetina adventure uz potporu Turističke zajednice grada Sinja, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Dvadeset četiri natjecatelja (dvanaest timova po dva člana) su startali pored Doma mladih u Sinju u 8 sati.

Ruta duga 130 kilometara, sastojala se od četiri discipline: brdsko trčanje s orijentacijom (Trekking), kretanje u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu (Canyoning), vožnja brdskog bicikla (MTB) i veslanjem kajaka (Kayaking).

Pobjedničkom timu CAR2  (Vedran Ugrin/Ivan Grčić) trebalo je 8 sati i 42 minute da stignu na cilj, drugo mjesto osvojio je tim Stare pojate (Ante Pešić/Duje Lekšić), a treće tim Adventure sport portal(Marko Herman/Ante Ercegović).

Završen i 3. Gradski izazov

U sklopu Pustolovne utrke Cetina adventure održan je i 3. Gradski izazov u kojem se natjecalo šezdesetak sudionika.

Uz pomoć karte i uputa sudionici su trebali pronaći  zadane točke po gradu Sinju i obaviti zadatke, a sve to u maksimalnom roku od 2 sata.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Lucija Križanac, drugo mjesto je osvojila Jelena Gugić Boko, a treće Anđela Bašić.


Direktorica Tz grada Sinja, Jelena Bilić sudjelovala je u utrci.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Ante Bubić s rezultatom od 45’52”, drugi je bio Božidar Milanović, a treći Vitomir Šimleša.

U dječjoj kategoriji pobijedile su tri Sinjanke (članice mlađih uzrasta ŽRK Sinj) Nina Boban, Gabriela Pavić i Ana Kokot Živalj, srebrenu medalju je dobio je Moreno Gotovac, a brončanu Karla Kuštre.

Sponzorirani članak 11.6.2015

www.visitsinj.com
www.tz-trilj.hr
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
Foto: Dalmatia Explorer, Nikola Belančić,  Ilija Veselica, Ante Gašpar, arhiva turističkih zajednica grada Sinja, Trilja, Vrlike i Dugopolja

logotipi-zagora1[:]