Gastro

100% zagorsko – Bajka na dlanu ponovno oduševila Riječane i goste!

[:HR]Riječki Korzo u znaku 100% zagorskog!

Keglevićeva straža

Ulice grada Rijeke obavili su zvuci i mirisi zagorske tradicije. Na Korzu, u petak 3. srpnja 2015. godine sajamska prodaja Krapinsko-zagorske županije pod nazivom 100% zagorsko donijelo je Rijeci proizvode sa zagorskih polja i brežuljaka.

Kočija1

100% zagorsko je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera gdje je ukupno 56 izlagača izlagalo poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, proizvodi tradicijskih obrta, a Muzeji Hrvatskog zagorja, hoteli, pansioni, seoska gospodarstva i drugi turistički objekti prezentirali su turističku ponudu Zagorja.

Tomislav Goluban (1)

U ponudi su bila vrsna zagorska vina, eko proizvodi, voće i voćne prerađevine, cvijeće, povrće i prerađevine od povrća, med i ostali pčelinji proizvodi, sir i proizvodi od sira te tradicijski obrti s ponudom drvenih dječjih igračaka, licitarskih srca i drugih medičarskih proizvoda koji su na Reprezentativnoj listi UNESCO-a te proizvodi od gline. Svakako se nije smijela propustiti degustacija zagorske purice s mlincima i zagorskih štrukla.

Neandertalac1

Bogat program i raskošna izložba zagorskih proizvoda i usluga na manifestaciji 100% zagorsko pokazala je kako je zagorje:

  • Regija u kojoj se njeguje tradicija, koja je u mnogočemu uspjela sačuvati izvornost na koju se inovativno nadograđuju svi izazovi modernih vremena i tržišta;
  • Regija u kojoj se vrednuje kvaliteta proizvoda (ekološki i integrirani poljoprivredni proizvodi) i usluga (visoki standardi hotelijerstva , ugostiteljstva i turističke ponude);
  • Regija koja se na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke marke i turističke brandove (zagorski puran, zagorski štrukli, bagremov med, zdrastveno toplički turizam, tradicionalne drvene igračke i licitarsko srce iz Marije Bistrice, Muzej krapinskih neandertalaca, društvo Kajkaviana…)

Korzo3

Cijelodnevne animacije za posjetitelje su izvodili:

  • Tamburaški sastav Vinski brati
  • Predstavljanje turističke ponude Zagorja uz sudjelovanje povjesnih likova:Muzej krapinskih neandertalaca – prezentacija života krapinskinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih).
  • Družba vitezova zlatnog kaleža – prikaz borbi mačevanja i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku.
  • Matija Gubec s puntarskom pratnjom – predstavljanje uprizorenja Seljačke bune 1573. u Stubičkom kraju.
  •  Oroslavska plemička mladež – prikaz plemičkog života.
  • Tri purgerice i notar

Žapci2 (1)

Manifestacijom „100% zagorsko“, izložbom poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te predstavljanjem tradicijskih obrta, seoskih gospodarstava, turističkih objekata i toplica, Krapinsko-zagorska županija promovira se kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima. Organizatori manifestacije „100% Zagorsko“ bili su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK ŽK Rijeka.

Zajednička fotografija (1)

Više informacija na www.tzkzz.hr
Posjetite i Facebook stranicu 100% zagorsko!

Zagorje_Logotipi-1

promo 10.7.2015

foto: Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije[:]