Aktivni odmor

Ne propustite BADLFEST! Zagorska rivijera vas čeka!

[:HR]Ljubitelji zabave i vrhunskih wellness sadržaja, Krapinske toplice spremaju novi BADLFEST!
Spoj zagorskih SPA užitaka, zelene čarolije, gastro – eno fešte i sporta uz nastupe vodećih estradnih imena domaće glazbene scene!
Kada?
Od četvrtka 16.7. do ponedjeljka 20.7.2015., u Krapinskim toplicama, održati će se višednevna kulturno–zabavna manifestacija u spomen na Jakova Badla, utemeljitelja zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama.
Uz niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih priredbi, vrhunac čine nastupi vodećih domaćih estradnih zvijezda.

dsc0244_2
Badlfest 2014, foto TZ Krapinske toplice

Donosimo ekskluzivan raspored događanja za naše čitatelje te vas pozivamo da sve informacije i dodatne detalje potražite na službenoj Facebook stranici BadlFest Krapinske toplice.
Ljeto u Zagorju nikad nije bilo bogatije!

PROGRAM

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/07/bb-Badl-Fest-FINAL.pdf”]

Više detalja o izvođačima:

The Frajle – 16.07.  (četvrtak)
Nastupom sve popularnije novosadske ženske skupine The Frajle 16.07. u Krapinskim Toplicama započinje četvrti BadlFest.  The Frajle su u posljednjih godinu dana tri puta napunile dvoranu Lisinski, a publika će ih u Krapinskim Toplicama moći doživjeti u središnjem perivoju na koncertu koji započinje u 20.00h.

Jakša Jordes i gosti – 17.07. (petak)
Jedan od najboljih  domaćih saksofonista koji je u dvadesetgodišnjioj karijeri  nastupao s velikim imenima domaće (Majke, Let3, Jinx, Darko Rundek, Neno Belan….) i međunarodne  (Luke NevilleLisa GermanDean Rigg i Chris Bailey) glazbene scene  na centralnoj pozornici uz aleju nastupit će uz potporu  čak trojice DJ-a:
Bit će to prava poslastica za ljubitelje plesne i elektronske glazbe!

Vatra – 18.07. (subota)
Vatreni vrhunac Badl festa
uz zvuke vrućeg rocka. Na festivalskoj pozornici uz Aleju, sastav popularnog Ivana Dečaka ( član žirija najgledanijeg domaćeg glazbenog showa The Voice), odsvirati će svoje hitove iz bogate rock karijere poput Tanga, Tremola, Saturna… Virovitička Vatra u ovom je trenutku jedna od najpotentnijih rock atrakcija  na ovim prostorima, koja redovno puni dvorane i donosi vrhunsku zabavu gdje god „zaiskri“. Kao predgrupa nastupiti će sve popularniji zagorski rockeri Noxin.

Kumovi – 19.07. (nedjelja)
Kumovi, jedan od najpopularnijih bendova za zabavu i dobar provod. Iza sebe imaju album „Najbolje tek dolazi” s kojeg je objavljeno pet singlova, a ostvarena je i suradnja s Letećim odredom i Željkom Bebekom u pjesmi “Čini mi se brate”. U proljeće prošle godine pustili su svoj dosad najveći hit “Ja sam uvijek loše birao” koji je zabilježio 600.000 pogleda na YouTubeu.

Jimmy Stanić – 17.07. (petak)
Legendarni bezvremeni cowboy iz Vlaške, na legendarnoj terasi hotela Toplice izvoditi će svoje vječne hitove za sve generacije (Kobila Suzy, Dimnjačar…) Ovo mu je drugi nastup u Krapinskim Toplicama u kojima je premijerno nastupio u svojoj 80-oj godini. Živahni Jimmy upravo priprema svoj novi album, a na nastupu će ga pratiti zaprešička plemićka mladež s revijom kupaćih kostima.

dsc08651

LJETNO KINO TABOR FILM FESTIVALA, SJETNI FADO, HISTRIONI, REVIJA OLDTIMERA – recept za vrsni ljetni provod u zagrljaju zelenih brega i termalnih voda!

Pool, terasse (8)

Uz ove glazbene poslastice Badlfest nudi i ljetno kino s revijom Tabor film festivala, plesne večeri uz vrući tango i sjetni fado, anđeoske soprane u ciklusu Heferer, dašak legendarne histrionske Opatovine –  Diogeneš (tjedan dana nakon zagrebačke premijere) , reviju oldtimera, izložbe slika mladih domaćih autorica Ive Habus i Nives Vuglec , bogat program za djecu uz Sementin zabavni park i još puno dobre plesne zabave uz ljubimce domaće publike Daddy Cool…Ulaz na sva događanja osim histrionskog  Diogeneša je besplatan.
Karte za predstavu Diogeneš  mogu se kupiti u TZ Krapinske Toplice.

dsc08651

Nekoliko zanimljivosti o Krapinskim toplicama

Krapinske toplice kao termarna vrela spominju se u srednjem vijeku iako postoje naznake da su ih koristili i Rimljani pod nazivom Aquae vivae. Župa se spominje 1334. u popisu župa Zagrebačkog kaptola. U 18. st se spominje ksenohodij, prostor za smještaj sedmero korisnica, koji se nalazio između crkve i kupališta.

mauzolej-j-badla
Mauzolej Jakova Badla

1859. Kad je poznati trgovac Jakov Badl, izmoren stalnim putovanjima konjskim zapregama, napaćen išijasom, sredinom 19 stoljeća zastao u toplicama i okupao u jednom od bazena, iz vode je izronio novi čovjek.
Izliječen i osnažen za nove poslovne pobjede – pobjede koje želi ostvariti  baš u Krapinskim Toplicama.
Badl kupuje kupelji i gradi nove – danas legendarne Jakobovu, Marijinu i Pučku kupelj. Uz njih gradi hotel,  lječilište (kurhaus) , restoran (Bellevue)  formira i sadi parkove i aleje, pa mjesto ubrzo postaje omiljeno mondeno kupalište austrougarske elite. Marijina i Jakubova kupelj sagrađene su na samom izvoru. Na zgradi u kojoj se ove kupelji nalaze, stoji isklesani hrvatski grb s izvorom vode i natpisom Aquae vivae i tekst: „Na čast domovini i korist čovječanstvu. MDCCCLXII.“

M7B0907Villa Magdalena bazen

Krapinske toplice danas

Krapinske Toplice će Vas zagrliti u sanjivoj dolini rječice Kosteljine čiju ljepotu ljubomorno čuvaju okolni šumoviti brežuljci.Dolina je otvorena prema jugu, što omogućava ugodnu klimu sa ljeti prosječnih 19, a zimi 2 stupnja Celzijeva. Ugodu gostima i stanovnicima svakodnevno prostiru izvori termalne vode, koji mjesto svakodnevno kupaju sa 40 – 45 stupnjeva i obogaćuju ga kalcijem, magnezijem i hidrokarbonatima…
U srcu doline, na 160  metara nadmorske visine  smjestilo se naselje Krapinske Toplice..
U njemu za zdravlje  „kucaju“ tri čuvene bolnice:

  1. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice, utemeljena 1956. kao bolnički odjel za reumatske bolesti i ortopedsku rehabilitaciju (iako joj počeci sežu u Badlovo doba),
  2. Specijalna bolnica za kardiologiju i kardiovaskularnu kirurgiju “Magdalena”(utemeljena 1996. g.)
  3. Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju “Akromion” (2008.).

Osim navedenih bolnica u mjestu djeluje i Poliklinika za internu medicinu “Vita” (2006.), a wellnes i zdravstvene programe nude i u oba toplička hotela:

  1. “Toplice Hotel”
  2.  Villa Magdalena

Krapinske Toplice čekaju Vas na samo 40-ak minuta ugodne vožnje od Zagreba! Dobro došli!

Villa Magdalena
Villa Magdalena

Sve informacije potražite na:
facebook.com/badlfest
tz-krapinsketoplice.hr
www.tzkzz.hr

foto: TZ Krapinske toplice

Zagorje_Logotipi-1[:]

shares